SSS: Super 6 Boeken afgelopen jaar gelezen

BookBabbles heeft deze week een uiterst moeilijk SSS, namelijk de Super 6 Boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Aangezien ik rond de 170 boeken heb gelezen dit jaar, is dit een ontzettend moeilijke opgave. Dit jaar heb ik zo veel leuke boeken gelezen, hoe moet ik in hemelsnaam een top 6 samenstellen? Nou, het is me nog aardig gelukt ook! Hier mijn top 6 van boeken die ik dit jaar heb gelezen!

6. Boy Nobody – Allen Zadoff
Link naar de pagina op Goodreads
Link naar mijn recensie
Dit boek zat vol actie, een soort hedendaagse versie van Assassin’s Creed! Ik genoot enorm van dit stoere boek, er is onwijs veel spanning maar daarnaast is er ook nog een emotionele onderlaag van de hoofdpersoon wat dit boek heel goed maakte. Na het lezen van dit boek ben ik ook erg nieuwsgierig geworden naar het tweede deel van Boy Nobody, De Opdracht.

5. De Glazen Troon – Sarah J. Maas
Link naar de pagina op Goodreads
Link naar mijn recensie op YoungAdultBooks
Hoewel dit boek een iets lagere beoordeling heeft dan Boy Nobody, heeft De Glazen Troon toch een hogere plaats behaald in mijn top 6. Dit komt vooral omdat dit boek vooral fantasy is waardoor ik er ook heel erg van genoot. Het speelt zich af in een magische wereld waarin magie is verbannen, en daarnaast is de hoofdpersoon Celaena Sardothien, een uiterst geweldige dame… Ook deel twee heeft me zeker niet teleurgesteld.

4. De Labyrintrenner – James Dashner
Link naar de pagina op Goodreads
Link naar mijn recensie
De Labyrintrenner vond ik ZO spannend, het bezorgde me echt zo vaak de rillingen! In het begin is het nog mysterieus, maar samen met Thomas leer je de Laar goed kennen. En dat einde… Wat een cliffhanger! Ik kon niet wachten om deel 2 te gaan lezen, die me uiteindelijk ook ontzettend is bevallen.

3. The Fault In Our Stars – John Green
Link naar de pagina op Goodreads
Ik denk dat hierbij niet onwijs veel uitleg nodig is. The Fault In Our Stars is enorm bekend, en vele lezers vinden dit wel hun favoriete boek. Het is mooi om te zien dat John Green zulke zware onderwerpen als kanker toch op een luchtige manier kan brengen. Dit is een zielig boek, maar er is ook een vrolijk tintje aan dit boek. Je lijdt enorm veel pijn tijdens het einde, maar toch voelt dit boek aan als een feest voor het leven. Daarbij hebben miljoenen mensen evenveel genoten van de film.

2. The Perks of being a Wallflower – Stephen Chbosky
Link naar de pagina op Goodreads
Link naar mijn recensie
Ik vind het echt zonde dat ik dit boek pas dit jaar voor het eerst heb gelezen, want dit boek is echt fantastisch. Charlie is echt een indrukwekkend personage op emotioneel gebied. De geschreven briefvorm voelt zo persoonlijk aan en je leeft onwijs met Charlie mee. Ik heb dit boek in één keer uitgelezen, het was echt fantastisch. Ik denk dat ik dit boek nog vele keren ga herlezen, want door dit boek ga je echt nadenken.

1. Helden van Olympus – Het Huis van Hades – Rick Riordan
Link naar de pagina op Goodreads
Link naar mijn recensie op YoungAdultBooks
Het vierde deel van Helden van Olympus staat zeker op nummer 1. Dit boek is echt fantastisch. Aan het einde van deel drie was er een enorme cliffhanger, en daardoor zat ik telkens op het puntje van mijn stoel tijdens het lezen van dit boek. De avonturen in Tartarus zijn zo gevaarlijk en spannend, en ook de andere halfgoden in Europa maken enorm veel mee. Na dit boek ben ik zo veel gaan houden van alle personages! Dit is zeker mijn favoriete boek dat ik heb gelezen in 2014.

Dit was dan mijn Super Six Saturday. Zitten er een paar boeken bij die jij ook hebt gelezen dit jaar en wat vond je er van?

1 reactie

  1. Oh perks of being a wallflower is zo’n geweldig boek.
    Maar ook de film is echt het kijken waard.
    Niet zo goed als het boek, maar wel zeeer goed gecast.je krijgt er zeker ook
    Een heel ander beeld van van Emma Watson

    Fijn jaarwisseling

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.