SSS: Super 6 mythische wezens die ik als huisdier zou willen

Mythische wezens, ik lees er vaak genoeg over in fantasyboeken en bij enorm veel beesten heb ik wel het idee dat ik ze onder mijn hoede wil nemen, alhoewel ze enorm gevaarlijk zijn. Dit is de eerste keer dat ik mee ga doen met de SSS van Book Babbles, de Super Six Saturday, waarin bloggers hun top 6 van een bepaald thema vaststellen, wat origineel van Bewitched Bookworms komt. Kom maar op met die mythische wezens!

1. Draak
Ik vond draken al leuk sinds ik Drakentemmers van Emma Maree Urquhart las, en sindsdien vind ik ze alleen maar leuker! Ik heb dan ook meerdere boeken gelezen over draken. De mooiste draak wordt dan wel een echte blauwe waterdraak die onder water kan ademhalen, die zijn zo schitterend! Het temmen wordt wel erg moeilijk, maar dat heb ik er wel voor over als ik uiteindelijk in de lucht kan vliegen met mijn draak!

2. Griffioen
De Griffioen, een kruising tussen een adelaar en een leeuw, ook wel bekend van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Deze wezens zijn dan weer wat makkelijker te temmen, en wat zijn ze ook mooi!

3. Feniks
Nog een wezen die is te vinden in de Harry Potter serie! Maar goed, feniksen vind ik ook geweldig. Vooral het feit dat ze gewoon herrijzen uit hun as, onsterfelijke dieren!

4. Sater
Een echte sater uit Percy Jackson mag mij zeker wel beschermen als ik op een gevaarlijk avontuur ga! Ook kan je gewoon met ze praten en kan een sater een trouwe metgezel worden, ik heb nog steeds de hoop dat mijn vader stiekem Poseidon is en ik een sater nodig heb!

5. Zeemeermin
Mocht ik ook een enorm aquarium hebben, mag een zeemeermin zeker niet ontbreken! Eerlijk gezegd lijkt een zeemeermin uit Harry Potter en de Vuurbeker me wel gaaf, totaal niet het Ariël-beeld wat mensen van zeemeerminnen hebben.

6. Pegasus
Hoewel ik niet een enorme paardengek ben (hoewel ik vast wel lijk op een prins als ik op een wit paard zit…), lijkt een pegasus me wel gaaf om te hebben (een vierde wezen waarop ik kan vliegen, waarom ook niet!).

Dit was dan mijn SSS Mythische wezens die ik als huisdier zou willen. Welke zitten er ook op jouw lijstje?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Doe mij maar een eenhoorn!

  2. Leuke lijst!!! Ik had zelf Legolas en Percy Jackson erop gezet

  3. Waarom staat zeemeermin niet op 1? ;D

    1. Haha, een zeemeermin als huisdier zou ik een beetje zielig vinden voor de zeemeermin in kwestie 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.