SSS: Super 6 series die ik echt moet gaan lezen

Af en toe doe ik mee met een TTT of een SSS, maar alleen als het onderwerp me bevalt en ik ook een leuke lijst samen kan stellen. Gelukkig is dit deze zaterdag het geval, want Book Babbles heeft nu de Super Six Saturday met het thema series die ik echt moet gaan lezen. Laat ik nou net onwijs veel ongelezen boekenseries in mijn kamer hebben staan waar ik zeker in moet beginnen. Neem me dus niet kwalijk, maar er komen dus wat meer dan 6 series in deze SSS (alleen zijn de eerste 6 series wel mijn top 6, maar ik wil meer ongelezen series met jullie delen aangezien ik gewoon te veel ongelezen series in mijn kamer heb staan). En ja, je mag me uitfoeteren omdat ik bepaalde series nog niet heb gelezen, ik schaam me ook diep!

1. Blood of Eden (Julie Kagawa)
Ik heb al een tijdje geleden de eerste twee delen uit deze serie gewonnen, maar ik ben er nog steeds niet aan begonnen! Daar wil ik zeker verandering in gaan brengen, want deel 3 komt ook bijna uit! Ik verwacht in november deze boeken wel te hebben gelezen, dus hij staat zeker op de planning!

2. De Ravenjongens (Meggie Stiefvater)
Na een paar uitermate positieve recensies van het tweede deel van De Ravenjongens en het feit dat bepaalde mensen mij licht probeerden te dwingen om deze serie snel te gaan lezen (ik noem geen namen, maar de desbetreffende persoon weet uiteraard dat ik het over diegene heb 😛  ). Aangezien mijn zusje vorig jaar het eerste deel cadeau gaf (jep, dit boek staat al bijna een jaar ongelezen in mijn kast), is het eigenlijk wel tijd om deze serie op te gaan pakken. Het tweede deel krijg ik van YoungAdultBooks en zo kan ik beide boeken gaan recenseren! 🙂


3. Darkest Powers & Darkness Rising (Kelley Armstrong)
In deze serie ontbreekt alleen het laatste deel in mijn boekenkast, maar ik wil er zeker nog dit jaar aan gaan beginnen.

4. Beautiful Creatures (Kami Garcia & Margaret Stohl)
Beautiful Creatures wil ik zeker gaan lezen! Aangezien dit vanuit het perspectief van een jongen is lijkt het me wel een fijn liefdesverhaal. Wat ik er over hoor zal ik me wel goed kunnen inleven in de hoofdpersoon (volgens mij had Ethan wat van me weg). En dan kan ik net zoals Twilight-meisjes die op Edward vallen, ik eens flink fanboyen op Lena…. Nu al zin in! 🙂

5. Game of Thrones (George R.R. Martin)
Ik heb al seizoen 1 gekeken van deze serie, maar ik ben wel iemand die eerst de boeken zou willen lezen. Vandaar dat ik even niet naar Game of Thrones kijk en wacht totdat ik de desbetreffende boeken heb gelezen! Ik heb de eerste vier boeken in bezit, dus dat is een hoop leesvoer!

6. Allerzielen (Deborah Harkness)
Ook de eerste twee delen van deze serie heb ik al in huis (ik geef de schuld aan de lage prijzen op het boekenfestijn…). Ik hoor hier ook goede verhalen over dus hier ga ik ook aan beginnen… na al die andere series…

7. De Vallei (Krystyna Kuhn)
Nadat ik het vierde deel uit deze serie heb weten te kunnen vinden, wil ik ook De Vallei gaan lezen. Ik hoorde dat dit niet echt fantasy is, maar dat het af en toe wel zo aanvoelt. Ik ben benieuwd!

8. Tunnels (Roderick Gordan & Brian Williams)
Ik heb alleen deel 1 gelezen, maar nu ik de hele serie op het Boekenfestijn heb gekocht wil ik hem zeker helemaal gaan lezen!

10. De Heksenoorlog (Maite Carranza)
Nadat ik Maite Carranze tijdens de Kinderboekenmarkt heb gezien wil ik snel haar boeken gaan lezen, zodat ik haar boeken flink in het zonnetje kan gaan zetten!

Dit was dus een Super Ten Saturday, haha! Ach, en dit zijn er maar 10, ik ben bang dat ik veel meer series aan mijn lijst kan toevoegen die ik in bezit ga hebben… En dan moet je weten dat ik de series die ik (nog) niet heb niet meetel, want dan kan je wel richting de 20 of hoger gaan…

Voor welke ongelezen serie moet ik mij het meest gaan schamen omdat ik die nog niet heb gelezen?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Schamen niet, maar ik vond Beautiful creatures echt de moeite waard. Blood of Eden ben ik zelf net in begonnen. Erg spannend!

  2. Games of Thrones staat ook op mijn leeslijstje, ergens onderaan omdat het zulke dikke boeken zijn, maar ik wil ze nog wel een keer lezen 🙂

  3. Bloedband en Heksenoorlog staan ook nog op mijn lijstje.de darkest powers serie is een aanrader 🙂

  4. Je schamen is niet nodig hoor. Er is nu eenmaal nooit tijd genoeg om al die boeken te lezen die op je TBR-lijst staan. Zelf heb ik 5,7,8 en 10 heb ik zelf nog niet gelezen. Ik ben vooral een grote fan van zowel de boeken van Deborah Harkness als die van Julie Kagawa.

  5. Je moet ze allemaal lezen! 😀 (niet dat ik ze allemaal heb gelezen, maar goed :P)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.