SSS: Super 6 Young Adults die ik aan mensen zou aanraden die nog nooit een YA hebben gelezen

Elke zaterdag komt BookBabbles weer met een variant op de TTT, maar dan op de zaterdag, en in plaats van een top 10, is het een super 6! Dit maakt het voor mij ook een stuk makkelijker om een lijst te maken!

Deze week de Super 6 Young Adults die ik aan mensen zou aanraden die nog nooit een YA hebben gelezen. Nog nooit een YA gelezen… Die mensen hebben vast jaren onder een steen geleefd! Gelukkig weet deze boekenwurm wel raad. Ik probeer een gevarieerde lijst te maken, zodat de onwetende lezer van alles wat kan proeven!


1. De Glazen Troon (Sarah J. Maas)
Dit boek zorgt voor de nodige spanning, magie, romantiek en heeft een geweldig hoofdpersonage. Ik vermoed dat de naïeve lezer niet kan wachten op het tweede deel als hij/zij het uit boek heeft!

2. Erebos (U. Poznanski)
Daarnaast raad ik een boek aan die zich deels bevindt in het normale Engeland en in een computerspel. Het computerspel is best realistisch en heeft een fantasy-tintje. Het einde is ook heel spannend. Moet zeker niet ontbreken!

3. Zac & Mia (A.J. Betts)
Een boek wat zielig kan zijn, maar wat geen enorme tranentrekker is. De personages in dit boek zijn zo leuk en je voelt echt met ze mee. Je zit wellicht met een brok in je keel, maar achteraf voel je je best fijn. Enne, psst, misschien wil je ook mijn recensie van Zac & Mia lezen…

4. An Abundance of Katherines (John Green)
Hoewel de meeste bloggers wel voor The Fault In Our Stars zullen gaan, zou ik An Abundance of Katherines aanraden (deels omdat TFIOS zo voor de hand liggend is, maar ook omdat An Abundance of Katherines speciaal is). Dit boek is gewoon realistisch, maar gevuld met goede humor, leuke woordspelingen en grappige voetnoten. Het leest lekker weg!

5. The Perks of being a Wallflower (Stephen Chbosky)
Ja, over dit boek kan ik gewoon nooit ophouden! Dit boek blijft geweldig, en bezorgt de lezer hopelijk de nodige huilbuien, lachbuien en nog veel meer. En mijn recensie zit met smart op je te wachten om gelezen te worden!

6.  Buiten Zinnen (Mel Wallis de Vries)
Na de nodige fantasy, tragedie, humor en game-elementen raad ik aan het einde nog de jeugdthriller van Mel Wallis de Vries aan, zodat je als een echte Sherlock kan gaan uitvogelen wat er aan de hand is. Enne, psst, hier heb ik ook een recensie van….

Dat was mijn SSS voor deze week! Hoeveel van deze boeken heb jij al gelezen?

2 reacties

  1. Owww, deze heb ik als YA-junkie allemaal nog niet gelezen 😀 Schaam schaam. De Glazen Troon wil ik zeker nog wel lezen nochtans!

    1. Ik ben nu toch wel geneigd om je te sturen naar het leeshoekje waar je als ”straf” al deze boeken moet gaan lezen… 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.