De WATER-week: De A van Art

Deze week hebben mijn mede-ambassadeurs van Best of Fantasy en ik een speciale week rondom het boek Water, het nieuw vertaalde boek van Holly Black. Vanaf maandag gaan we het woord water af, en hebben we bij elke letter een speciaal onderwerp bedacht. Gisteren hadden we de w van winactie, en kan je op onze Instagrams een leuke winactie zien. De a hebben we bedacht voor art, waarin we fanart kunnen maken voor deze nieuwe boekenserie! Ik besloot om met waterverf een illustratie te maken van een van de personages. Graag laat ik het proces aan je zien!

Ik begin met een schets, waarbij ik het idee had om een chibi-versie te gaan maken van het personage. Het hoofd ontzettend groot, en met wat extra hulplijnen maakte ik het lichaam en de vleugels. Met deze potloodschets kon ik nog makkelijk dingen aanpassen, dus zodra ik de hoofdlijnen had ging ik steeds gedetailleerder werken totdat ik tevreden was met de lijnen.

Na mijn schets trok ik alle lijnen over met de Sakura Pigma Manga Set. Deze zijn permanent en kunnen tegen water, heel handig voor waterverf! Ik heb een pakket met verschillende diktes, maar koos voor de 0.3 variant. Na alles overgetrokken te hebben kon ik de potloodstreken uitgummen, daar had ik even mee gewacht zodat de zwarte lijnen volledig waren opgenomen in het papier.

Daarna kon ik aan de slag met de kleuren zelf. Ik maak gebruik van de Sakura Koi Brush Pens en de I Love Art Gerstaecker water brushes. Het duurde even met vorige tekeningen voordat ik de techniek een beetje onder controle had. Eerst vul in de water brushes met water, teken ik met de brush pen op de illustratie en met de brush pen kan ik de kleuren mooi verdelen over het papier. Door de verschillende diktes van de brushes kon ik zowel grote als kleine oppervlakken verder schilderen. Ook probeerde ik af en toe wat te mengen met kleuren. Ik moet zeggen dat ik nog een hoop te leren heb (waterverf is een van de moeilijkste technieken), maar het was heel leuk om te doen!

Tussendoor moest ik wel goed de kleuren laten opdrogen, en is het veel experimenteren. Waterverf is namelijk heel leuk, maar af en toe wat onvoorspelbaar. ik ben in ieder geval blij met de Sakura pennen, want die werken uitstekend! Na alles ingekleurd te hebben, voegde ik nog wat achtergrond toe om het compleet te maken. Het boek Water verdient natuurlijk een sprookjesachtige en mysterieuze uitstraling, dus dit mocht niet ontbreken! Zo is het een beetje passend bij de fanart in het boek.

Dit is mijn fanArt voor de Water-week, en er komen nog andere leuke speciale dingen aan! Volg dus vooral Stephanie (BooksandSparkles), Merel (Booksbeersandbeyond), Rosanna (The Queen of Geek) en Emmy (Zon en Maan) om niks te missen. Zijn er personages uit boeken waar jij graag fanart van zou willen maken? Laat het me weten!

2 reacties

  1. Heeeel mooi gedaan, Joost!

    1. Dank je wel Merel! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.