Fanart: Mermaid van Louise O’Neill

Gisteren was Louise O’Neill aanwezig in Eindhoven en naast het signeren van boeken, hoopte ik nog iets extra’s te laten signeren. Ik had namelijk fanart van haar boek gemaakt! Ik wilde de hoofdpersoon uit haar boek tekenen, namelijk Gaia. Dit boek is een hertelling van de kleine zeemeermin, dus ik had al een licht uitgangspunt waar ik naartoe wilde werken. Snel aan de slag dan maar!

 

Ik begon met een schets van Gaia zelf. Ik had ”Fantasyart: Fantasy characters” als referentie, waar ook een illustratie van een zeemeermin in zat. Ik had wat aanpassingen gebracht aan het haar, maar ik wilde wel dezelfde staart houden (een staart als Ariël vond ik weer iets te veel lijken op het sprookje). Na een schets maakte ik de details en na zachte potloodstreken had ik nog een keer iets harder alle lijnen tekenen.

Tijd om in te kleuren! Ik gebruikte Bruynzeel-kleurpotloden (45 verschillende potloden in een doos), dus ik had genoeg keus qua kleuren. Rode haren (net zoals op de cover, hoewel deze iets roder zijn) en een groene staart (dat stond ook in het boek). Voor de staart heb ik ook meerdere kleuren groen gebruikt. Eerst lichtgroen en daarna doorwerken naar de donkere kleuren.

Nadat Gaia klaar was, wilde ik wel een mooie achtergrond erbij. Ik wilde een paar zeedieren erbij doen en veel rotsen (zodat je merkt dat Gaia erg diep in de zee zit), maar wel een steeds lichtere kleur water als je naar boven kijkt, alsof de bovenwereld wel in de buurt is. Een rog hier en twee kwallen, verschillende kleuren rotsen, inkleuren maar!

Ik vond de achtergrond niet echt egaal, dus ik besloot pastelkrijten te gebruiken om alles wat zachter te maken (deze zijn heel goedkoop te halen bij de Action). Ik bracht lichtjes wat krijt aan en daarna smeerde ik het met mijn vinger uit. Zo werden alle rotsen iets zachter! Ook gebruikte ik een paar blauwe pastelkrijten voor de oceaan.

Zie hier de referentie die ik gebruikte uit het boek. Ik had eerst ook geprobeerd om de tekening digitaal te maken, maar daar was ik niet helemaal tevreden over. Getekend lukte het gelukkig wel!

Zo, hij is af! Gisteren heb ik (als het goed is) deze tekening nog laten signeren door Louise O’Neill, hoe tof!

Zo, deze fanart is af. Wat zou ik de volgende keer gaan maken? Is er een boekenfandom die echt meer fanart verdient? Laat het me weten, want ik vind het erg leuk om aan de slag te gaan met nog een leuke fanart!

Maak jij wel eens fanart van boeken?

1 reactie

  1. Leuk gedaan, Joost

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.