Fandomtekening: Ik en mijn Alter Ego’s!

Emmy (Zon en Maan) heeft deze maand de boekenadventskalender. Ze geeft haast elke dag een winactie op haar blog en aan eentje wilde ik zeker meedoen. Ik kon namelijk een Book Plate winnen van Marissa Meyer door je alter ego’s te laten zien. Al snel kwam ik op het idee om alternatieve fandomversies van mij te tekenen, waarin je dus meerdere alter ego’s van mij kan zien. Dat klinkt leuk, dus nu moet ik het ook nog tekenen! Graag laat ik je mijn tekenproces zien!

 

Hoe wilde ik mijn fandomversies op papier hebben? Ik besloot om een cirkel in het midden van het papier te hebben, om vervolgens elke fandomversie er omheen te tekenen. Ik begon met simpele vormen voor het hoofd. Ik had ruimte voor mijn eigen ik en acht versies van mij die in fictieve werelden leven. Bij het schetsen van de lichaamsvormen heb ik al wat details aangebracht voor bepaalde fandoms (zo zie je een zwaard, toverstok of Pokémon op een schouder).

Na de schetsen besloot ik wat harder op het papier te tekenen en de details te maken. Daarna zou ik de lijnen overtrekken met een fineliner, om vervolgens alles in te kleuren met copic markers. Helemaal rechts zie je de normale versie van mij. Als je met de klok meegaat zie je mij als Pokémontrainer (met een Eevee!), mij als Dipper van Gravity Falls, ik als watermeester in het Avatar-universum, mij in de wereld van Adventure Time, my als Crystal Gem (een soort genderbend van het personage Pearl), mij als een leerling op Zweinstein, ik als Fullmetal Alchemist en vervolgens ik als de mannelijke versie van Daenerys Targaryen van Game of Thrones.

Met het overtrekken gebruik ik een copic multiliner 0.3, waaroor ik nu vaste lijnen heb. Vervolgens gum ik alle potloodstrepen uit, zodat ik kan beginnen met het inkleuren van alle personages.  Een avondje inkleuren en ik was klaar! Ik bene echt erg blij met het eindresultaat. Ik vond de fandomversies van mezelf ontzettend leuk, dus wie weet ga ik eens tekeningen maken die in het teken staan van één fandom. En ik had geluk, want ik had ook de bookplate uiteindelijk gewonnen! Supertof, het harde werk wordt beloond!

Herken jij alle fandomversies? Laat het me weten in een reactie hieronder! En mocht je zelf nog ideeën hebben voor tekeningen die ik kan maken, moet je het me zeker laten weten!

10 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Dit is zo leuk gedaan! Ik herkende Harry Potter en Avatar 🙂

  1. Dank je! 🙂

 2. Echt super tof hoe je dit hebt gedaan!

  1. Dank je wel Katja! 🙂

  • Mirjam op december 29, 2017 om 6:34 pm
  • Reageer

  Harry Potter, Avatar, Gravity Falls, Pokemon, Adventure Time, Fullmetal Alchemist,… ehhh…..

  1. Lekker bezig Mirjam!

    • Mirjam op januari 1, 2018 om 5:26 am
    • Reageer

    Steven Universe…

    1. YAAASSSS!

 3. Echt super gaaf! Wou dat ik je tekentalent had!

  1. Dank je wel! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.