Handige YouTubekanalen die je helpen met tekenen van manga

De laatste tijd heb ik steeds meer zin om te tekenen, met name manga en chibi. Deze stijl ziet er zo leuk uit en met wat oefening kom je echt ver. Naast vele tekenboeken die mij op weg helpen, vind ik het ook fijn om video’s te zien van tekenartiesten die je helpen met het maken van manga/comics en hoe zij bepaalde technieken gebruiken om kunstwerken te maken. Vandaag maak ik een rijtje van wat handige tutorials en YouTubekanalen die ikzelf erg handig vind. Het motiveert mij om zulke video’s te kijken, dus wie weet ga jij ook snel tekenen zodra je deze video’s ziet.

 

Arjun Aggarwal maakt een paar tutorials voor het tekenen van manga/chibi. Zijn video’s zijn niet super, maar in sommige video’s laat hij veel referenties zien voor het tekenen van gezichten, zoals ogen, monden en neuzen. Deze video met allemaal ogen vind ik bijvoorbeeld fijn referentiemateriaal als je manga gaat tekenen.

Baylee Jae is een grote YouTuber die enorme kunstwerken kan maken. Ze heeft een mooie collectie aan copic markers, maar in deze video laat ze zien hoe je een chibikarakter kan tekenen. Het wordt lekker rustig uitgelegd en ze maakt het je niet te moeilijk.

Een van de meest handige tutorials is van Draw with Jazza. Deze man kan echt hele gave copic marker-tekeningen maken en in deze video legt hij uit hoe je ze moet gebruiken en welke markers je in het begin kan kopen. Ik zag deze tutorial in het weekend (toen ik bij mijn ouders was terwijl mijn markers in Rotterdam liggen) en ik wilde toen zo graag aan het werk gaan! Draw with Jazza maakt vaker begrijpelijke tutorials waarin hij haarfijn uitlegt hoe je je tekenskills kan verbeteren.

ItsBirdy is een gigantische goede manga-artiest die bekend is van het tekenen van Pokémon in onesies. Hij laat in twee video’s zien hoe hij Charmander in een Charizard-onesie maakt, wat hij heel langzaam doet. Zijn tekenstijl en manier van werken is heel indrukwekkend en ik het is denk voor velen een droom om ooit zo goed te kunnen tekenen als hij!

Learn2DrawManga, de naam van het kanaal zegt het al, helpt je manga te leren tekenen. De tutorials zijn lekker simpel. Deze tutorial van het maken van een chibi laat goed de stappen zien die je moet doen om een chibipoppetje te maken.

Ik vind hoofden maken wel aardig te doen, alleen zijn lichamen bij mij nog wel een probleem. Juiste proporties tekenen vind ik nogal lastig en ik heb altijd het idee dat bepaalde lichaamsdelen veel te groot of te klein zijn als ik een volledig karakter maak. Pndrawing had een mooie tutorial gemaakt met het verschil tussen het lichaam van een man en een vrouw bij het tekenen van manga. Die verhoudingen worden dan wel wat duidelijker, dus hopelijk helpt deze mij verder als ik hem ga proberen te tekenen!

Rambutan Illustrations is een kanaal met veel professionele artwork, maar in de oude video’s staan er wat meer tutorials. Deze tutorial van een manga meisje vind ik echt heel mooi en volgens mij is hij ook aardig goed na te maken door de vele hulplijnen.

Genoeg tutorials voor tekenen te vinden dus, maar wat heb je er allemaal voor nodig? Sophie chan laat haar tekenmaterialen zien die handig zijn voor het maken van manga.

Wie weet ben jij geen groot fan van tekentutorials, maar ik kan echt genieten van deze video’s en ik wil dan maar al te graag mijn potlood erbij pakken om veel schetsen te maken en mijn tekenskills te verbeteren. Ken jij nog handige YouTubekanalen die fantastische tutorials maken voor manga/anime? Laat het me vooral weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.