Mijn tekening: Mijn zusje en Harry Styles van One Direction

Mijn zusje is op 9 oktober (vandaag dus) jarig, en vorig jaar, voor haar zestiende verjaardag, wilde ik haar wat bijzonders geven. Uiteraard kocht ik iets van make-up of iets dergelijks (de gebruikelijke cadeautjes die je een zestienjarig meisje geeft), maar ik wilde ook iets geven wat uniek is en wat niet ergens te verkrijgen is. Ik dacht lang na over het cadeau, en uiteindelijk wilde ik een tekening voor haar gaan maken. Niet zo maar een tekening, maar een portret. Mijn zusje (Daniëlle) is al een lange tijd fan van One Direction (de muzieksmaak van mijn zusje en ik verschilt af en toe behoorlijk…) en haar favoriete lid is Harry Styles. Hoewel ik geen fan ben van deze boyband, pakte ik toch potlood en papier erbij en begon ik aan een portret van mijn zusje met Harry Styles.

Ik begon met het tekenen van mijn zusje met een foto als voorbeeld (wat in het begin nog best lastig was, zo’n knap gezichtje tover je niet zo één-twee-drie op papier). Ook van Harry had ik een voorbeeld, dus stapje voor stapje kwam de tekening wat tot leven. Ik had geen gebruik gemaakt van wattenstaafjes dus je kan nog wel duidelijk de potloodstrepen zien. Ik heb ook nog met een overdreven netjes handschrift de namen erbij gezet en dergelijke (zelfs van die meisjesachtige hartjes, die zijn nog moeilijk om te tekenen ook!).

Wat mijn zusje ervan vond? Ze werd helemaal stil toen ze mijn pakket openmaakte en daarin de tekening zag, met lijstje en al. Ze bedankte me niet voluit, maar ik kon aan haar ogen zien dat het wel veel voor haar betekende. Wanneer mensen aan haar vroegen wat ze allemaal had gekregen, noemde ze eerst mijn tekening voordat ze begon met de gewone cadeautjes. Sindsdien staat hij nu boven haar bureau en kijkt ze er nog vaak aan.

Vandaag is dus weer haar verjaardag. Deze keer krijgt ze geen tekening, maar wel iets speciaals wat helemaal moet worden verstuurd vanuit Amerika (denk maar in het teken van Fandom Merchandise 🙂  ).

Gefeliciteerd lief zusje van me! 🙂

Als iemand een portret van jou zou maken voor je verjaardag, welke beroemdheid/persoon wil je dan erbij zien staan?

11 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Gefeliciteerd met de verjaardag van je zusje. Jij krijgt ook cadeautjes zag ik, gefeliciteerd met het TFIOS pakket! http://boek-aholic.blogspot.nl/2014/10/tfios-fanpakket-nieuwe-winnaar.html

  Als iemand een portret van mij zou maken dan zou ik Dylan O’Brien er wel bij willen zien staan.

  1. Bedankt! Ik ga het pakket zeker delen met mijn zusje, die is ook namelijk helemaal weg van TFIOS 🙂
   Dylan O’Brien zou gaaf zijn, ik ben benieuwd hoe hij Thomas gaat neerzetten in The Maze Runner! (Daar moet ik nog naartoe)

  2. Ik moet er ook nog heen hoor! Ben nog steeds herstellende van een operatie aan een haarnestcyste dus kan nog niet goed genoeg zitten om naar de bios te gaan. Maar zodra ik kan, is dat de eerste film waar ik naar toe ga :).
   Dylan O’Brien is geweldig in Teen Wolf en ook in films als The Internship vond ik hem goed, dus ga er vanuit dat hij ook in The Maze Runner top zal zijn :).

  3. Beterschap, hopelijk kan je snel naar de bioscoop! Je maakt mijn verwachtingen wel wat hoger voor Dylan, maar hij maakt het vast wel waar 🙂

  4. Heb je Teen Wolf en The Internship al eens gezien? Ik raad het je echt aan :). Teen Wolf is voor een groot deel inmiddels ook te zien op Netflix als je dat hebt.

  5. Nog niet, ik zal het op mijn te zien-lijstje zetten 🙂

 2. Wat een tof en uniek cadeau, van harte gefeliciteerd met je zusje! Zelf heb ik ook eens een portret gekregen van een goede vriendin van mij, waarop ze mij heeft geschilderd samen met Robert Pattinson als Edward Cullen 🙂 ben er nog steeds blij mee, juist omdat het iets persoonlijks en unieks is. Goede keuze, dus, zo’n portret met beroemdheid!

  1. Bedankt, had er veel tijd aan besteed 🙂 Wauw een schilderij, dan moet ze vast erg getalenteerd zijn! 🙂

 3. Wat lief! En wat een leuk cadeau 😀 Cadeautjes zijn nog wel het beste als ze gewoon zelfgemaakt zijn 🙂

  1. Tsja, af en toe ben ik best een grote lieve broer 😉 Zelfgemaakte cadeautjes vind ik ook het leukste, dan geef je niet gewoon een voorwerp, maar echt iets van jezelf, een mooier geschenk kan ik niet wensen 🙂

  • Anonymous op oktober 17, 2014 om 1:17 pm
  • Reageer

  Gefeliciteerd! Een tekening met Niall natuurlijk! Groetjess je nichtjee

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.