Mijn tekening: Sheppard in chibi style

Vandaag ben ik een beetje ziek (buikpijn ugh, en gisteren moest ik bijna overgeven), maar er is wel wat leuks in aantocht waardoor ik me wel wat beter voel, want ik ga namelijk vanavond naar Sheppard toe in Paradiso! Deze band is bekend van het nummer Geronimo, maar ze hebben verder nog vele andere leuke nummers! Ik kreeg van mijn zusje een kaartje voor dit concert en zij gaat mee. Ook gaat Jacoline naar het concert toe. Zij heeft prachtige tekeningen gemaakt van drie leden van Sheppard en waarschijnlijk kan ze die laten signeren. Onwijs gaaf! Zelf kan ik niet in korte tijd zo’n mooie realistische tekening maken, maar ik hou er wel van om chibi te tekenen, en dat heb ik net in 3 uur gedaan. Ik neem de tekening ook mee voor vanavond, met een beetje geluk gaat Sheppard hem ook zien!

Dit is de tekening van Sheppard die ik wilde laten omtoveren in een chibi-versie. Ze hebben wel een beetje dezelfde kleur kleren aan, maar ik probeerde wel wat meer contrast te geven in de kleren, zodat elk bandlid er wat anders uit zag.

Ik begon met het maken van een kleine schets van Sheppard. Simpele rondjes, zodat ik al een beeld had waar de hoofden en de lichamen kwamen. Chibi’s zijn best simpel om te tekenen en molligheid is juist grappig voor een chibi, dus dat heb ik er redelijk proberen in te verwerken.

Aangezien ik links schrijf en teken, besloot ik om bij de rechterkant te beginnen en zo elk lid te tekenen. Ik begon met het tekenen van Amy, de blauwharige 🙂 . Ik begin altijd met een zacht potlood voor de schetsen, en daarna teken ik alles nog met een HB-potlood en gum ik de zachte lijntjes rustig uit. Daarna is het de beurt aan de kleurpotloden!

Zie hier het resultaat van de eerste 2 personen. Ik zie weinig qua broeken en schoenen, dus improviseerde ik ook een beetje. Ik probeerde zo veel mogelijk kleur te geven zodat de tekening lekker opvalt!

En zie hier het eindresultaat. Ik heb er ongeveer 3 uur over gedaan, en ondertussen kon ik lekker luisteren naar de liedjes van Sheppard 🙂 Ik heb er echt zin in, mijn zusje heeft me een ontzettend leuk cadeau gegeven! Zo maar de pijnstillers het werk (hopelijk) laten doen, want dit wil ik niet missen! Uiteraard maak ik nog een verslag van dit concert.
Welk concert zou jij niet willen missen ondanks dat je pijn hebt? 

2 reacties

  1. Nog nooit gehoord van deze groep – eens opzoeken 🙂

  2. Heel mooi gedaan 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.