Mijn tekeningen: Avatar

Tijdens het opruimen van mijn kamer (het is een zooitje geworden de laatste tijd…) vond ik nog wat oude tekeningen liggen van Avatar. Aangezien ik weer wat ben begonnen met tekeningen wilde ik dit oude werk nog even laten zien.

De eerste drie tekeningen had ik gemaakt rond mijn 13de, dus dat is al bijna 7 jaar geleden. Ik keek toen maar al te vaak naar Avatar The Last Airbender dus wilde ik ook wat ervan tekenen. 
De eerste tekening is Azula, de sterke prinses van de Vuurnatie. Nu zou ik het tekenwerk heel anders hebben aangepakt, maar op mijn dertiende was ik nog best blij met het resultaat. Nu ik er naar kijk heb ik meer iets van ”Mweehhh… Nee.” 
De tweede tekening is van Katara wanneer ze waterstuurt. Volgens mij is deze beweging van Boek Aarde Hoofdstuk 2, waarin ze de Liefdesgrot ingaan. Ik was best tevreden op het resultaat, De verhoudingen kloppen nog redelijk en het water vond ik nog redelijk gelukt (als perfectionist zie ik nu wel flink wat verbeterpunten, maar ach, ik was dertien.).

 Als derde hebben we een zijaanzicht van Tai Lee, wel één van mijn favoriete personages van Avatar (grapje, elk personage is mijn favoriet, maar Tai Lee is denk de knapste). Normaal teken ik geen zijaanzichten, dus dit was redelijk nieuw voor me. Ben er toch wel een beetje blij mee.

Als laatste heb ik een boel chibi-figuren van Avatar nagetekend. Zie hier Aang, Appa, Momo, Sokka, Katara, Zuko en Iroh in Chibivorm. Deze tekeningen maakte ik rond mijn zestiende. Chibi is een stuk makkelijker om te tekenen dan manga aangezien je veel details weg kan laten. Ook vind ik de expressie in emotie altijd erg grappig/leuk bij chibi. En tsja, Sokka’s gezicht is altijd grappig om te tekenen!
Dat waren mijn tekeningen van Avatar. Ik wil wel weer een keertje verder met het tekenen van personages van deze geweldige serie, misschien komt Korra ook nog aan de beurt!
Van welke animatie-serie zou jij graag karakters van willen tekenen?

1 reactie

  1. heel vet!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.