Mijn tekeningen: Personages uit boeken

Tekenen deed ik al sinds ik klein was, maar de laatste tijd heb ik er weinig tot geen tijd meer aan besteed, hoewel ik tekenen erg leuk vind. Ik ben vooral van de manga-achtige stijl, maar vind wat realistische dingen maken ook leuk. Na het lezen van een goed boek heb ik meestal wel inspiratie om een bepaald personage te tekenen, en dan pak ik potlood en papier en teken ik er op los! Deze week was ik weer aan het tekenen geslagen, dus het leek me wel leuk om te laten zien wat ik allemaal op papier kan zetten. Ik ben dan niet supergoed, maar ik wil zeker vaker gaan tekenen om mijn tekenkunsten flink te gaan verbeteren! 🙂 (en ja, ik ben perfectionistisch, dus een tekening van mezelf erg goed vinden is zeldzaam)

Zie hier dus mijn tekeningen die ik heb gemaakt. Dit zijn allemaal personages uit boeken.

Ten eerste een manga-versie van Harry Potter. Ik had deze vorig jaar gemaakt. Ik maakte eerst een schets en daarna kon ik beginnen met inkleuren met de 10 kleurpotloden die ik toen bij me had (ik was op vakantie, dus veel tekengereedschap meenemen lukte toen niet).

Toen ik de Percy Jackson film weer opnieuw keek, viel me op dat Groover in de film totaal anders was dan in het boek, dus wilde ik mijn eigen versie van Groover tekenen, en zie hier! 🙂

Hoewel ik meestal oplet in de les, ging dat op een dag iets minder bij geschiedenis, dus begon ik Percy Jackson te tekenen! De lerares had gelukkig niks door dus aan het einde van de les was deze Percy af!

Ik had een middagje even vrij, dus maakte ik binnen een uurtje een korte schets van Rue uit de Hunger Games. Misschien ga ik ooit wel een grotere en realistische versie maken, maar ik was hier al redelijk tevreden over. Alleen dat haar…. Ahh wat moeilijk! Maar goed, voor een uurtje werk vind ik hem nog wel oké.

Deze week had ik Half Zwart gelezen van Sally Green waar ik ook een recensie voor had gemaakt die je hier kan vinden. Ik besloot Nathan, de hoofdpersoon, te tekenen, compleet met zijn tatoeage en de piercings die hij zelf gezet had. De ogen zijn alleen iets te groot en onschuldig, maar na ongeveer een jaartje weinig tot niets te hebben getekend, was ik toch wel blij dat ik dit op papier kon krijgen.

Binnenkort hoop ik dus wat meer te gaan tekenen en meer personages uit fandoms te maken. Laat vooral achter wat je van de tekeningen vindt (tips zijn welkom!) en als je zelf een leuk idee hebt wie ik de volgende keer kan gaan tekenen, wil ik dat zeker horen, wie weet doe ik dat dan nog wel 🙂

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat een leuk idee en wat een prachtige tekeningen! Ik kijk er al naar uit om je volgende tekeningen te bekijken. 🙂

  1. Dank je wel 🙂 Ik hoop binnenkort weer verder te gaan met een volgend personage 🙂

 2. Wat ontzettend leuk! Ik vind vooral je schets van Rue erg mooi, en die van Nathan vind ik ook érg leuk. Vrij synoniem aan hoe ik hem me in mijn gedachten heb voorgesteld door het boek. 🙂

  1. Dank je wel! 🙂 Wat gaaf dat Nathan lijkt op wat je had voorgesteld, dat vind ik zeker een compliment!

 3. Ik dacht dat Nathan die piercings weer uit had gedaan in Half-Bad. Of is dit een tekening van hem uit Half-Wild? 😛

  1. Er staat onder de tekening dat hij Half Wild net heeft gelezen, dus dan zal hij nog wel niet weten hoe Nathan eruitziet in Half Bad, hmm?

  2. Klopt, maar ik wilde graag die piercings tekenen 😛

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.