Tekening: Fandomtekening voor Eline (All The Feels)

Ik neem soms niet vaak de tijd om te tekenen, maar als Eline een half jaar geleden jarig is geweest, moet je wel een keer met je uiteindelijke cadeau komen waar je al heel lang aan hebt gezeten. Eline (van All The Feels) is een vrolijke meid die fan is van behoorlijk veel fandoms. Voor haar verjaardag leek het mij dus leuk om een tekening te geven aan haar met daarop haarzelf en wat favoriete karakters die ze heeft. Tijdens onze podcast kon je haar reactie horen op de tekening, nu laat ik zien hoe ik heb gewerkt om die tekening uiteindelijk zo te maken.

 

Ten eerste was de vraag hoe ik de tekenstijl zou doen. Ik besloot al snel om chibi te tekenen (een simpele vorm van manga met grote hoofdjes) en een tekening van 9 vlakken te maken, met in elk vlak een personage. Eline zou in het midden staan. Mijn eerste schetsen doe ik meestal bij een collegeblok, aangezien daar al lijntjes in zitten. Ik begon met potlood simpele cirkels en vormen te maken als opzet, om vervolgens wat details aan te brengen. Het inkleuren deed ik met pastelkrijt (goedkoop te halen bij de Action), een zwarte pen voor de lijntjes en hier en daar wat gebruik van potloden/stiften. Nadat ik Eline redelijk goed vond gelukt, maakte ik schetsjes van een paar andere personages, om te kijken of het past.

picmonkey-image

Na het maken van de schetsen, was het tijd voor het echte werk. Ik begon rechtsboven met Sherlock. Ik had op internet veel afbeeldingen van alle personages opgezocht die Eline erg leuk vond (oftewel: veel research op haar blog en het stalken van haar Facebook), om deze vervolgens na proberen te maken in chibi-style. picmonkey-image-2

Nadat ik alle tekeningen met potlood had gemaakt, was het tijd om er met een nette zwarte pen de lijntjes over te trekken, om ze vervolgens in te gaan kleuren. Bij het haar probeerde ik vooral wat te werken met licht en schaduw, zodat de tekening niet al te eentonig werd. Na ongeveer 10 uur werk was de tekening eindelijk af. Namen erbij gezet, een vrolijke Eline in het midden, haar unieke cadeau was af!

picmonkey-image-3

 

Het tekenen van chibi-poppetjes is erg leuk, vooral als je ze speciaal voor iemand maakt! Eline was in ieder geval erg enthousiast over haar cadeau, en ik was tevreden met het eindresultaat! Misschien moet ik toch maar wat vaker gaan tekenen…

Welk (fictief) personage zou jij graag zien als chibi-poppetje? 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.