Tekening in proces: Cara Delevigne #2

Vandaag had ik weer wat tijd om te tekenen en daar heb ik flink gebruik van gemaakt. Ik ben nu bezig met een portret van Cara Delevigne. Mocht je de eerste post nog niet hebben gezien, kan je hier naar de pagina toe gaan. Mijn eerste portret tekenen is wel heel lastig, maar gewoon beginnen en dan zien ik wel waar ik uit kom. Ik was dus al klaar met de eerste lijnen voor het gezicht en ik had de ogen redelijk af gekregen. Vandaag ging ik hier dus mee verder.

Hier nog even de foto die ik na aan het tekenen ben.

Ik begon het rechteroog (voor de foto links) wat donkerder te maken, aangezien gisteren dit oog wat te licht leek. Daarna tekende ik zachtjes de huid boven en onder dit oog.

 Daarna ging ik gelijk door met het voorhoofd, aangezien dat nog makkelijk te tekenen is. Het voorhoofd van Cara Delevigne is ook best glad, dus ik hoefde alleen maar aan de zijkanten wat schaduw aan te brengen.

 Vervolgens ging ik door met de zijkanten van haar gezicht en maakte ik een klein begin met de neus (de neus lijkt me heel moeilijk, dus ik ging erg voorzichtig te werk).

 Terwijl ik de andere wang wat meer kleur gaf, besloot ik toch maar verder te gaan met de neus. Ik ben nog niet klaar met de neus, maar het is een stuk minder erg dan verwacht,

Nu ik wel wat verder ben merk ik wel dat het ene oog wat groter is dan de ander, maar dat kan ik haast niet meer terugwerken (en dat wil ik ook niet, dan kan ik net zo goed opnieuw beginnen). Ik ben ook best benieuwd of de tekening uiteindelijk ook wel gaat lijken op Cara Delevigne. Ik denk toch dat het er wat anders uit gaat zien, maar voor een eerste portret ben ik nog redelijk tevreden tot nu toe. Ik maak me nu meer druk over het haar, aangezien dat wel een groot deel van de tekening beslaat en het haar sowieso erg gedetailleerd is.

Ik ben dus al weer een stukje vooruit gekomen met de tekening. Aangezien ik binnenkort het ziekenhuis weer in moet, zal ik waarschijnlijk een tijdje niet meer kunnen tekenen, maar daarentegen kan ik wel weer genoeg lezen.

Mocht je nog tips/opmerkingen/complimenten/suggesties hebben, ik hoor ze graag 🙂

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. De neus en lippen lijken me zo lastig! Jouw neus ziet er goed uit, haha :’D Ik heb helemaal zin om ook te proberen om een portrettekening te maken, ik heb dit zelf ook nog nooit gedaan. Ik heb gisteren nog wat tips opgezocht en ik zag in veel videos dat ze ook een kwastje gebruiken om alles wat te blenden, misschien een tip!

  1. O, goede tip! Voor het volgende portret ga ik zeker wat research en tekentips opdoen 🙂 (Volgende projectje wordt Teresa uit de Maze Runner!)

 2. Oh wat leuk dit! Doet mij ook helemaal denken aan mijn middelbare schooltijd, toen was ik ook altijd portretten aan het tekenen van beroemdheden (niet dat je ze erin kon herkennen, maar goed, :p). Ik heb veel gehad aan de tips en adviezen die ik tussendoor kreeg van mijn lerares tekenen van toen. Ook tekende ik veel van Pokemon, Yu-Gi-Oh en Digimon na (geen idee of dat tegenwoordig ook nog bekend is :p). Heb er ook nog redelijk veel van bewaard.

  Hoe meer je oefent hoe beter je wordt, maar dit ziet er al heel erg goed uit. Gewoon doorgaan zou ik zeggen!

  1. Pokémon, Digimon en Yu-Gi-Oh zijn nog erg bekend bij mij hoor! Pokémon tekende ik vroeger ook wel een beetje 🙂 Manga tekenen is ook enorm gaaf 🙂 Mocht je ooit nog wat tekeningen van jezelf vinden wil ik ze zeker zien 🙂
   Bedankt voor het compliment! Ik ga binnenkort weer verder 🙂

  2. Ik zal morgen even kijken of ik ze kan vinden :). Zodra ik ze vind maak ik ff wat foto’s en mail ik ze naar het mailadres dat je bij je contactpagina hebt genoemd :).

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.