Tekening in proces: Cara Delevigne

Zoals sommigen misschien al weten, ben ik naast een boekengek, een fanboy, toneelfanaat, muziekbeest en student ook nog een tekenliefhebber. Ik heb al eerder tekeningen laten zien die ik heb getekend, zoals verschillende personages uit boeken en Todd van de Chaos trilogie van Patrick Ness. Dit waren vooral tekeningen in een manga-stijl, en deze keer ben ik van plan iets meer realistische portretten te gaan tekenen. Ik moet mijn roeping als Fanboy niet uit de weg staan, dus uiteraard wil ik portretten tekenen van beroemde actrices die in boekverfilmingen spelen, of hoe ik ze ook wel noem, mijn toekomstige echtgenotes (Ja, Jennifer Lawrence, Shailene Woodley, Lily Collins en vele anderen, jullie zijn van mij!). Laatst heb ik dus flink wat afbeeldingen opgezocht van deze beroemdheden en mijn eerste projectje is Cara Delevigne. Zij gaat namelijk Margot spelen in Paper Towns. Deze aantrekkelijke dame is zeker de moeite waard om te tekenen. Zie hier de foto die ik na wil gaan tekenen:

Een mooie foto, maar wel een lastige opgave, dit had ik al snel geconcludeerd. Het haar wordt zeker lastig, en ze heeft echt een prachtig fijn gezichtje, en de hoeveelheid make-up is ook moeilijk te tekenen. Maar goed, ik ging met een optimistische insteek beginnen met de tekening.

Ik moet zeggen dat ik nog nooit echt portretten heb getekend van mensen. Vorig jaar heb ik wel voor mijn zusjes verjaardag haar getekend samen met haar idool Harry Styles van One Direction (in een volgende teken-post laat ik die nog wel een keer zien) en ik heb ooit een half uurtje mijn kleine nichtje getekend die nog best goed was gelukt. Ik heb dus weinig ervaring met het natekenen van mensen dus ik heb totaal geen hoge verwachtingen van mezelf.

Als eerste begon ik met wat lijnen te tekenen om alvast een beeld te geven van haar hoofd en haar. Dit deed ik rustig in de avond op mijn bureau (check mijn oude Pokémon-etui en deel van de laptop…) dus veel ruimte had ik niet. Ik had het voorbeeld naast me dus met een beetje goed inschatten kregen haar gezicht en haar blonde langzaam langzaam wat vorm. Ik probeerde de lijnen redelijk licht te tekenen, aangezien ik waarschijnlijk nog een boel zou gaan willen wijzigen omdat bepaalde verhoudingen niet goed uit zullen komen. Geloof het of niet, maar volgens mij was ik hier rond de twee uur mee bezig (af en toe duurde het even voordat een bepaalde lijn goed op zijn plek zat en het nog goed leek op het origineel).

Vanmiddag ben ik weer verder gegaan met de tekening. Ik paste nog wat kleine dingetjes aan, tekende nog wat lijntjes in het haar erbij en begon met de lichte schets voor de ogen, wenkbrauwen, neus en mond. Ook dit was best lastig en het is echt precisiewerk, dus mocht je snel gefrustreerd kunnen raken, raad ik je foto’s natekenen af. Uiteindelijk was ik wel tevreden. Ik vond het gezicht eerst wat vreemd, maar dat komt vooral omdat er nog totaal geen detail in zit. En misschien kan je het al zien, ik was van plan om te beginnen bij de ogen. 

Na weer een uurtje verder was ik redelijk klaar met het eerste oog. Ik begon met het uittekenen van de iris en de pupil, toen kwamen de wimpers langzaam aan de beurt, en toen tekende ik heel lichtjes om het oog heen en veegde het glad met behulp van wattenstaafjes (hierdoor zie je geen potloodstrepen meer). Vervolgens kon ik de haren bij de wenkbrauwen gaan tekenen en voila, mijn eerste oog was af!

Na het ene oog kon ik uiteraard beginnen aan het andere oog. Dit was wel lastig, aangezien je het nog wel gelijk wilt hebben met het andere oog. Ik ben niet helemaal zeker of dat gelukt is, maar ik ben wel op dezelfde manier te werk gegaan. Wel vond ik het redelijk realistisch uitzien. De wattenstaafjes zijn uitermate vaak gebruikt, hopelijk is het resultaat een beetje gelukt 🙂

Ik heb hier nog een close-up van de ogen van mevrouw Delevigne. Ik ga denk de wimpers bij haar rechteroog nog wat donkerder maken (eigenlijk alles van haar rechteroog). Daarna ga ik verder werken bij de neus en het voorhoofd.

Ik ben benieuwd wat de reacties zijn op de tekening. Heb je nog tips voor me of complimenten (complimenten, daar is iedereen wel gek op!), laat het gerust weten. Als ik wat reacties krijg ben ik ook wat gemotiveerder om vaker aan het tekenen te gaan zitten, vandaar ook deze post. Ik heb het de komende tijd wel druk met mijn gezondheid en mijn studie, maar tekenen is altijd een leuke bezigheid en als jullie deze post leuk vinden, ben ik uiteraard bereid om snel verder te gaan met tekenen zodat ik weer een post kan laten zien met het proces.

Dus, heb je tips/complimenten/ander gebrabbel, laat het vooral achter! 🙂 En mocht je ook nog ideeën hebben voor andere knappe actrices die ik moet natekenen, laat het gerust weten (of gewone karakters uit boeken, realistisch of manga-achtig, wat jij wilt)!

P.S. Morgen kan ik weer naar het ziekenhuis toe voor een opname. Ik heb namelijk nog steeds behoorlijke buikpijn en de misselijkheid mag wel na 10 weken over zijn, dus morgen gaan de dokters me weer onderzoeken (geen idee wat ze gaan doen, maar ze willen in ieder geval erachter komen waar de buikpijn en misselijkheid vandaan komt). Het kan dus zijn dat ik wat minder actiever ben dan normaal, maar gelukkig heb ik al een groot aantal posts vooruit geschreven, dus jullie gaan je niet vervelen. 🙂

2 reacties

  1. Portretten tekenen is wel super lastig, veel succes, ziet er al goed uit!

    1. Bedankt! Misschien ga ik vandaag weer een stukje tekenen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.