Tekening in proces en eindresultaat: Cara Delevigne

Deze week ben ik weer verder gaan tekenen en heb ik eindelijk Cara Delevigne af gekregen. Nou ja, af, ik wil er gewoon niets meer aan doen! Mijn eerste portret is wel compleet en hoewel ik hem niet perfect vind, ben ik nog wel blij met het resultaat van mijn eerste portret en kijk ik er naar uit om er meer te gaan tekenen! Ik heb geen idee hoe lang ik er uiteindelijk mee bezig was. Het kan 15 uur zijn, maar net zo goed het dubbele.

Ik begon met het wat donkerder maken van de ogen van Cara, aangezien die wel een stuk donkerder zijn dan de rest van haar gezicht. Vooral de wenkbrauwen heb ik wat donkerder gemaakt.

Hier een foto van mijn ”werkplek” tijdens het tekenen, samen met de foto van Cara als voorbeeld. Ik begon verder met het haar. Ik had wel het idee dat het erg moeilijk zou worden, maar eigenlijk ging het nog best wel! Ik keek niet al te veel naar het voorbeeld maar liet mijn potlood gewoon de vrije loop.

Hier dus het resultaat na een middagje aan het haar zitten. De rechterkant was af! Ik was er best blij mee, van de verte ziet er het nog wel goed uit!

Uiteindelijk had ik de dag erna de linkerkant gedaan en de laatste lijntjes nog wat aangebracht. Hij was af en hier het eindresultaat!

Mijn eerste portret, hij is af! Het heeft een tijd geduurd maar ik ben er klaar mee (in ieder geval, ik hoef er nu niet meer aan te zitten voor mijn gevoel). Hieronder mijn tekening en Cara Delevigne naast elkaar. Het is toch wel stukke anders geworden dat het origineel, maar aan de andere kant ben ik blij met het resultaat. Mijn eerste portret en ik heb nog wel een redelijk realistisch gezicht weten te tekenen. Ik heb dan ook best zin om aan mijn volgende tekening te beginnen, namelijk Kaya Scodelario, bekend van The Maze Runner!

Als je nog tips, tricks, opmerkingen of tutorials voor me hebt om mijn volgende werk beter te maken, laat het me gerust weten 🙂

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Hij is gaaf geworden! Alvast een tip (al weet ik niet of dit misschien ook een beetje vanwege de foto is), maar ik zou het contrast van het haar nog wat heftiger maken, als het verschil tussen de donkere stukken van haar haar en haar gezicht nog wat heftiger is gaat het nog wat meer spreken.

    1. Goede tip! Wie weet ga ik hem ooit wat meer contrast geven als ik er later weer naar terugkijk en meer portretten heb gedaan 🙂 Ik heb nu in ieder geval een tekenmap voor al mijn portretten gemaakt, dus hopelijk komen er flink veel tekeningen bij!

  2. De tekening is heel mooi geworden 🙂

  3. Wauw, ik vind hem ook heel mooi, zéker voor een eerste portret! Ik denk dat niet veel mensen je dit zomaar even nadoen hoor, knap!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.