Tekening in proces: Jennifer Lawrence

Deze week ben ik weer begonnen met tekenen, met behulp van het wijze advies van Jacoline. Zij heeft me wat tips en trics gegeven en nu kan ik niet wachten om weer veel te gaan tekenen!
Ik wilde eigenlijk door met Kaya Scodelario, maar Jennifer Lawrence riep tot mij en tsja, dan moet ik daar gehoor aan geven. Ik ben dus begonnen met Jennifer en heb een aantal nieuwe dingen uitgeprobeerd om de tekening mooier te maken. Hier het voorbeeld wat ik had:

Ik heb ten eerste een raster gemaakt, zodat ik gewoon hokje voor hokje zag wat er te tekenen valt. Hierdoor kan je veel beter proporties meten en werd het voor mij veel makkelijker om te beginnen met het tekenen van haar gezicht. Daarnaast heb ik ook twee verschillende soorten potloden gebruikt (en die van goede kwaliteit waren) en heb ik al de ogen en de neus kunnen tekenen in de ongeveer 5 uur dat ik er aan zat. Naar mijn idee kan haar linkeroog nog wat donkerder, dus daar ga ik nog wat aan zitten. De lichtpuntjes in de ogen heb ik getekend met een witte gelpen.
Voor Sinterklaas heb ik behoorlijk wat goed tekenmateriaal aangevraagd. Vrijdag krijg ik hopelijk wat betere potloden, dus dan ga ik weer flink aan de slag met deze Mockinjaychick. Ik vind het tekenen erg leuk om te doen, vooral omdat het raster me enorm helpt met de proporties! Hier dus de tekening van wat ik tot nu toe heb gemaakt. 

Ziet het er een beetje goed uit volgens jou? Laat gerust nog wat tips achter 🙂 Volgende week ga ik dus weer verder met tekenen, achteraf laat ik dan zeker weer een post zien met hoe het er nu uit ziet!

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ziet er al goed uit hoor Joost 😀

 2. Doe je goed! Ik ben super slecht in gezichten tekenen. ^^

 3. Hoi

  Mijn naam is Sarah. Ik keek naar je tekening en het eerste wat ik dacht was: ‘Wauw’! Echt knap!
  Dat vind ik ook van je hele blog. *Bewondering* 🙂
  Wil je ook eens een kijkje nemen op mijn blog: http://www.boekenpraatjes.blogspot.be ?

  Ciao 🙂

  1. Hee Sarah, bedankt! Heb ook gekeken op jouw blog, die is ook zeker leuk! Maak je ooit Bloglovin aan? Dan kan ik je veel beter volgen, krijg ik automatisch een melding binnen op die site als je iets post! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.