Tekening: Portret van mijn nichtje

De laatste tijd ben ik weer wat aan het tekenen geslagen. Ik heb al mijn zusje met Harry Styles getekend en Cara Delevigne staat ook op papier en deze weken was ik bezig met een tekening voor mijn nichtje. Ik had haar ooit beloofd dat ik haar zou tekenen voor haar verjaardag en aangezien ze vorige week jarig was, moest ik wel aan de slag. Ik deed er ongeveer 20 uur over en ik moest snel zijn want ik moest in korte tijd de tekening af hebben. Mijn tante zei dat mijn nichtje een iets minder bol gezichtje moest hebben op de foto (normaal heeft ze niet zo’n flinke toet), dus dat heb ik ook geprobeerd. Zie hier mijn tekenproces.

IMG_3064

Het begin. Ik deed een outlining waarbij ik gebruik maak van een raster, zodat ik wat makkelijker de verhoudingen goed krijg. De eerste middag tekende ik haar ogen, haar wenkbrauwen en een stuk van haar voorhoofd.

IMG_3066

De tweede dag werkte ik wat naar beneden en tekende ik haar neus. Haar huid tekende ik met behulp met wat wattenstaafjes, om het wat gladder te maken.

IMG_3068

Op de derde dag maakte ik haar gezicht af, de lippen waren nog best moeilijk, maar uiteindelijk was het gelukt.

IMG_3112

Begonnen aan haar haar en haar kleding!

IMG_3114

En dan hier het eindresultaat!

Mijn nichtje was erg blij met haar cadeau. Ik deed de tekening in haar lijstje en waarschijnlijk zal hij gehangen worden op haar kamer. Ze gaf me nog een (noodgedwongen) knuffel, maar ze was er zeker blij mee, ze was er helemaal stil van.

Heb jij al eens een bekende nagetekend?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat goed gedaan! Ik kan absoluut niet tekenen, blijft jammer. 😉

  1. Bedankt! In het begin vond ik portretten ook wat moeilijk, maar vooral veel oefenen en bepaalde trucjes leren en dan is het al veel makkelijker en leuker om te doen 🙂

  • Gaia Steinbuch op juni 24, 2015 om 6:32 am
  • Reageer

  Wow, wat knap van je!

 2. Wow, mooi! Het is altijd weer leuk om naar anderen hun tekeningen te kijken. De mond en de tanden zijn erg mooi! Ik ben echt waardeloos in tanden tekenen.

  1. Dank je! Terwijl dat juist de dingen waren waar ik juist zo min mogelijk aandacht aan had besteed :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.