Tekening: Todd van Chaos trilogie van Patrick Ness

Ik ben weer druk aan het tekenen geslagen zoals je misschien had gezien aan mijn post van tekeningen van personages uit boeken. Deze week heb ik weer een nieuw personage getekend, namelijk Todd uit de Chaos trilogie van Patrick Ness. Deze boeken kan ik echt met gemak verslinden (het derde deel las ik in het Engels in één dag uit, en het is 600 bladzijdes!), dus Todd wilde ik graag op papier zetten.

Todd is in het begin van het eerste boek bijna 13, dus ik wilde hem wat jonger laten uitzien dan dat ik bij Nathan van Half Zwart deed. Ik begon met een wat rondere vorm van zijn gezicht om hem jeugdig te maken. Ik gaf hem licht plat haar (aangezien hij op een soort boerderij woont wilde ik hem een wat boerenuiterlijk geven) en wat smallere ogen (die van Nathan zijn bijvoorbeeld heel groot, dat wilde ik dus anders hebben).

Hij moest er voor mij doen nog wel onschuldig uit zien, hij is namelijk nog maar 12 en weet nog niks van de boze mannenwereld. 

Na flink wat kleur aanbrengen was ik al redelijk ver gekomen na ongeveer 2 uur tekenen, had het gezicht al redelijk wat vorm gekregen.

En dan hier het eindresultaat. Ik heb het haar wat licht gehouden (Todd heeft redelijk blond haar naar mijn idee), en als je goed kijk zie je wat kleine sproeten onder de ogen. Het laatste uurtje heb ik vooral gewerkt aan de schaduwen. Ik ben er in ieder geval wel tevreden over.

Volgende keer is denk ik Tris van Divergent aan de beurt. Ik heb wat afbeeldingen van haar uitgeprint, dus deze keer probeer ik iets meer realistisch te gaan tekenen, wat een hele uitdaging is. Wie weet ga ik daarna dan Isabelle Lightwood van The Mortal Instruments maken.

Deze week heb ik in plaats van een introductieweek van de universiteit, nu eentje van mijn studentenvereniging waar ik me heb aangemeld. We gaan op kennismakingskamp tot woensdag (zonder ontgroening, yeah!) en daarna zijn we tot zaterdag Rotterdam aan het verkennen. Ik ben bang dat jullie het dus een weekje zonder mij moeten doen, maar daarna ben ik weer van plan weer te posten, maak je niet druk! 🙂 Met een beetje geluk kan ik tussendoor nog iets leuks online zetten, en mocht je nou dol zijn op NerdyGeekyFanboy, kan je nog altijd de andere 90 posts van me lezen 😉 .

Als je nog goede tips of een leuk idee hebt wie ik nog meer moet gaan tekenen, zou ik dat graag willen horen. Ik sta zeker open voor suggesties en wie weet heb ik dan extra motivatie om verder te gaan tekenen! 🙂

2 reacties

  1. Leuk gedaan Joost! Als ik dan toch wat tips mag geven: let op de mond! Hij heeft nu een beetje een truttig pruilmondje, terwijl de mondhoeken tot aan de pupillen horen te komen. En ik zou de pupillen helemaal donker maken, nu lijkt hij een beetje betoverd 😉
    Overigens denk ik dat Todd in ‘gewone mensen jaren’ al 13 is.. Want zij tellen met 13 maanden in een jaar. 😛 Maar verder vind ik hem heel goed gelukt, zeker met de schaduwen in het gezicht.

    1. Bedankt voor je tips Emmy 🙂 Dat over die 13 maanden is waar ook, helemaal vergeten! Ik moet hem maar weer een keertje gaan lezen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.