Top 10: Personages uit series

Vroeger was ik een trouwe fan van tekenseries. Als vijfjarig jochie moest ik elke middag rond 5 uur voor de tv zitten om Pokémon te kijken, en door de jaren ben ik steeds meer series gaan volgen. Zelf heb ik natuurlijk altijd mijn favoriete personages gehad tijdens het televisie kijken. Laat ik wel zeggen dat het heel moeilijk is om een top 10 te maken, elk personage uit deze lijst verdient het om op nummer 1 te staan! Hier dus mijn top 10 van leukste personages uit series!
10. Walter White (Breaking Bad)
Hoewel ik pas halverwege seizoen 2 ben, vind ik de serie erg leuk, komisch en spannend en de hoofdpersoon, Walter White, is dan ook snel één van mijn favoriete personages geworden. Ten eerste vind ik zijn karakter heel gaaf. Op het eerste ogenblik zwijgt hij over zijn longkanker om zijn familie niet ongerust te laten maken, maar daarbij wordt hij uiteindelijk wel een echte badass in de drugsindustrie. In het begin is hij nog enorm voorzichtig met deze criminele wereld, maar uiteindelijk is hij degene die de plannetjes maakt. De kale kop en zijn bril maken het beeld van stoere gast al helemaal compleet!


9. Robert (Everybody loves Raymond)
Robert, de lange slungel in de comedy Everybody loves Raymond, het jaloerse ‘’broertje’’ van Raymond. Ik kan altijd enorm lachen om Robert, van de aanrakingen bij zijn kin voordat hij gaat eten, tot al zijn grappen en hysterische uitbarstingen.
8. Daenerys Targaryen (Game of Thrones)
Met Game of Thrones ben ik pas klaar met seizoen 1 (Ja, ik ben pas bij seizoen 1, schaam schaam…) maar Daenerys vond ik een interessant personage net aan het eind van seizoen 1. Ik heb het grote vermoeden dat Daenerys een echte badgirl gaat worden met haar gevleugelde kameraden. En daarbij is ze nog bloedmooi! Ik kijk dus erg uit om de volgende seizoenen te gaan kijken en de ontwikkeling van Daenerys mee te maken.
7. Alan Harper (Two and a Half Men)
Alan Harper is een hilarisch personage in Two and a Half Men, zijn grappen en debiele acties in deze comedy zijn geweldig en ik ben er altijd wel voor in om een aflevering te kijken en te genieten van Alans komische en soms wat trieste acties. Hoe hij al jaren in dat penthouse woont zonder eruit gezet te worden is voor mij echt een raadsel!
6. Brock (Pokémon)
Tsja, als je al vanaf je vijfde Pokémon kijkt (wat nu natuurlijk wel een stuk minder is geworden) heeft Brock toch een enorme indruk op je gemaakt. Als kind kon ik altijd lachen om Brock zijn originele openingszinnen en de manier waarop hij op elk mooi meisje verliefd kan raken. Ash is natuurlijk een leuk personage, maar Brock stak er voor mij altijd toch nog wat bovenuit. Zonde dat hij vanaf de vijfde generatie uit beeld is, hij bracht zo veel humor in de serie en was een echte broer voor Ash.
5. Korra (The Legend of Korra)
Korra, de Avatar na Aang. Natuurlijk is het moeilijk om je te evenaren met Aang, maar Korra heeft zo haar eigen persoonlijkheid die me wel bevalt. Korra is lekker puberaal, opstandig maar strijdt wel voor gerechtigheid. De gevechten in The Legend of Korra vind ik spectaculairder dan bij Aang, en is het best gaaf om wat vrouwelijke Avatar-actie te zien.
4. Doofenshmirtz (Phineas and Ferb)
Ik vind het altijd een plezier om Phineas and Ferb te kijken, en Doofenschmirtz steekt voor mij dan boven alle andere personages uit. Het Duitste accent van onze kwade professor is echt uniek en zijn grappen en acties kan ik erg waarderen. Het leuke is ook, hoewel Perry zijn aartsvijand is, de twee rivalen het eigenlijk wel prima met elkaar kunnen vinden. Doofenschmirtz is de goedzak in een slecht jasje, waardoor hij vierde is geworden op mijn lijstje.
3. Edward Elric (Fullmetal Alchemist: Brotherhood)
Edward, het hoofdpersonage uit FA:B heeft een heel leuk karakter en zie ik ook vergelijkingen met mezelf in hem. Hij is vastberaden om zijn lichaam en dat van zijn broertje terug te krijgen, wat ik zeer bewonder. Ook is hij redelijk klein, net als ik, en heb ik soms net zulke uitbarstingen als Edward als iemand hem probeert te kleineren. Daarbij is de serie een echte aanrader voor mensen die houden van manga, anime en enorm veel spanning.
2. Sheldon Cooper (Big Bang Theory)
Als iemand op deze wereldbol geniaal is, dan is het Sheldon Cooper. De natuurkundige die alles ongemakkelijk kan maken met zijn autistische trekjes en zijn overdreven nerdheid/geekheid is bijna te grappig om waar te zijn. Big Bang Theory is al een geniale serie, en Sheldon is daar één van de oorzaken van.
1. Zuko (The Last Airbender)
Ja, nu zijn we aangekomen bij de nummer 1, mijn favoriete personage, namelijk Zuko uit The Last Airbender. Dit personage is zo interessant en maakt enorm veel ontwikkeling mee door de serie heen. Eerst was Zuko de verbannen prins die de Avatar wilde vangen, daarna was hij op de vlucht met zijn oom, dacht hij steeds meer na over zijn lot, werd weer geaccepteerd door zijn vader, kwam erachter dat hij dit niet wilde, kreeg zijn plek bij het Avatarteam (of Team Boomerang zoals Sokka het zegt) en werd uiteindelijk de Vuurheer die vrede bracht. Zijn persoonlijkheid is zo complex en hij heeft zoveel meegemaakt, waardoor hij één van de meest interessante personages is die ik ken, waardoor hij zijn nummer 1 plek dan ook met vlag en wimpel verdient!
Hopelijk heb je genoten van mijn top 10. Zitten er ook een paar tussen die jij kent of in jouw top 10 staan? Ik raad je trouwens van harte aan om elk van deze series te gaan kijken mocht je er een paar niet volgen, ze zijn echt de moeite waard!
Ik heb vandaag ook te horen gekregen dat ik lid ben van Blogsociety, waar ik erg blij mee ben! Ik ben erg enthousiast, ik ben benieuwd wat het me op zal leveren! 🙂

2 reacties

  1. Voor mijn zijn het van Pokemon toch Ash Misty en Brock Serena en Cilan

  2. Deels ook Jessie en James

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.