TTT: Boeken die je overal voorbij ziet komen, maar zelf nog niet gelezen hebt

Er zijn zat boekenhypes in boekenblogland. Veel boeken krijgen zeer lovende recensies en als er eenmaal één woord is gevallen over een bepaald boek, branden de enthousiaste lezers van opwinding. Er komen ook zo veel boeken uit, er zijn altijd wel boeken bij die ik nog niet gelezen hebt, hoewel veel mensen er laaiend over zijn. Hierbij dus het onderwerp ‘boeken die je overal voorbij ziet komen,maar zelf nog niet gelezen hebt’ voor de Top Ten Thursday.

 

Cinder (The Lunar Chronicles #1) – Marissa Meyer

The Lunar Chronicles wordt vaak besproken op BookTube en aangezien het laatste deel bijna verschijnt, zijn veel bookjunkies er heel enthousiast over. Ik zie het boek vaak voorbij komen in Facebookgroepen en ik heb er alleen maar positieve recensies van gelezen. Het eerste deel heb ik al thuis, dus ik kan er al aan beginnen!

Mistborn Trilogie – Brandon Sanderson

De Mistborn Trilogie heb ik ontzettend vaak voorbij zien komen bij BookTubers. In Nederland is de serie niet zo bekend, maar internationaal is het een enorme rage. De boeken hebben ook ontzettend hoge beoordelingen op Goodreads. Daar wil ik dus echt een keer aan beginnen!

Rode Koningin – Victoria Aveyard

Rode Koningin is verschenen bij uitgeverij Cargo. Dit boek lijkt me ook heel gaaf en ik hoorde dat de romantiek op een laag pitje zat, dat bevalt me wel! Ik hoop op een sterke en stoere hoofdpersoon, dit boek geef ik zeker eens een kans!

Waterfire Saga – Jennifer Donnelly

De eerste twee delen heb ik al thuis, maar ik ben er nog niet aan begonnen. Ik hoor hier veel gemengde verhalen over, maar veel lezers hebben deze boeken al puur vanwege de covers. Binnenkort komt het derde en laatste deel uit, dus het zou een goed idee zijn als ik er maar eens aan ga beginnen. Een serie onder water lijkt me best gaaf!

Hush, Hush – Becca Fitzpatrick

Deze serie wordt binnenkort in een nieuwe cover uitgegeven en ik moet toegeven dat de nieuwe covers er prima uitzien. Al best veel mensen hebben deze boeken gelezen, nu ik nog!

Een wereld zonder hemel – Veronicca Rossi

Deze trilogie is al een hele lange tijd uit, maar heeft meneer hem al gelezen? Nee hoor. Ik ga er wel aan beginnen, want ik kan de trilogie recenseren voor Fantasywereld!

Darkest Powers – Kelly Armstrong

Deze trilogie (en de vervolgdelen) staan al lang op mijn in mijn boekenkast. Alle 6 de boeken heb ik nu compleet en ik ken echt veel mensen die de boeken zo tof vinden, snel eens gaan lezen dus!

Penryn & The End of Days – Ee Susan

Penryn, een trilogie die ik maar al te vaak heb gezien op boekenblogs. De meeste bloggers zijn hier ontzettend enthousiast over, maar of deze fanboy de boeken geweldig vindt? Daar moet ik nog achter gaan komen…

Silber – Kerstin Gier

De kans dat ik Silber geweldig ga vinden is denk heel klein, aangezien het verhaal meer voor meisjes is. Ik ga deze trilogie waarschijnlijk niet lezen, maar ik zie de boeken maar al te vaak in de boekhandel, blogs en meer…

The Unbecoming of Mara Dyer – Michelle Hodkin

Een spannende serie naar het schijnt, alleen weet ik er nog weinig van…

 

Welke boeken die heel bekend zijn heb jij nog niet gelezen?

17 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Er staan een paar hele toffe series tussen, Joost. Die moet je zeker lezen! De waterfire saga zou ik persoonlijk overslaan.. ik vond hem echt niks haha. Er komen overigens 4 delen, geen 3.

  1. Zal ik doen! Je hebt helemaal gelijk, ik zie dat de cover van het vierde deel is aangekondigd 🙂

 2. De boeken van Michelle Hodkin zijn echt mindfucks, dus die zou ik zeker aanraden! En ik heb nog steeds geen Julie Kagawa boek gelezen, als volgens mij een van de laatsten.

  1. Ik hou van mindfucks, dus die komen zeker eens aan de beurt! Als je gaat beginnen met Julie Kagawa, raad ik je Blood of Eden zeker aan, dat is tot nu toe mijn favoriete serie van haar, hoewel de Talon Saga ook wel cool begint te worden (ben bijna halverwege).

 3. De lunar chronicles heb ik ook nog niet gelezen.

  • Isabelle op oktober 22, 2015 om 10:16 am
  • Reageer

  Aaaaah Lunar Chronicles en Red Queen moet je echt hoog op je lijstje zetten, heerlijke boeken! Laatste boek van Lunar komt binnenkort uit 🙂

  1. Klinkt goed! Red Queen wil ik sowieso echt snel gaan lezen, dat boek lijkt me echt geweldig 🙂

 4. Ik heb tot nu toe alleen het eerste deel van de Mara Dyer trilogie gelezen, maar hij is het zeker waard!
  Also: The Darkest Minds trilogie, de Slated trilogie, de Reboot series. You’re welcome =D

  1. Haha oei die boeken lijken mij ook heel tof, vooral The Darkest Minds!

 5. Ik ben helemaal vergeten om Cinder in mijn lijstje te zetten :O Die serie wil ik ook echt heel graag lezen!!

  Verder kan ik de je Darkest Powers serie van Kelley Armstrong zeker aanbevelen, die boeken zijn echt heel leuk! En ook Hush, Hush & Een wereld zonder hemel zijn zeker de moeite waard 🙂

 6. Red Queen heb ik nog niet gelezen, maar het boek ligt hier wel op me te wachten tot ik er tijd voor heb. De Waterfire-saga spreekt me niet echt aan en de boeken van Brandon Sanderson heb ik ook nog niet gelezen. De overige 7 las ik wel en daar zijn Marissa Meyer, Susan Ee en Michelle Hodkin favoriet. Er zijn ongetwijfeld verschillende populaire boeken die ik nog niet gelezen heb maar ik kan er momenteel even geen enkel bedenken.

  1. en nu weer wel … Ik heb nog niets gelezen van LIsette Jonkman, Chantal van Gastel, Gillian King, Jandy Nelson, John Green, …

   1. Wow, nog geen John Green gelezen! Snel doen hoor, zijn boeken vind ik echt fantastisch 🙂

 7. Cinder is een enorme aanrader, het is een erg origineel en leuk verhaal. En aan de Mistborn Trilogie wil ik ook nog een keer gaan beginnen 🙂

 8. Ik heb al deze boeken ook nog niet gelezen, dus je bent niet de enige! Alhoewel, ik heb wel een gedeelte van ‘een wereld zonder hemel’ gelezen, maar dat vond ik echt geen leuk boek, dus ik ben er mee gestopt.
  Maar ik moet hem eigenlijk opnieuw lezen, want toen ik het las zat ik een beetje in een leesdipje.

 9. Ik denk dat je echt gaat genieten van de lunar chronicles. Zelf vond ik het derde deel het leukste tot nu toe

 10. Eindelijk iemand die de mistborn boeken noemt. Ik vond deel een echt meesterlijk geniaal! Super origineel! Echt een fantastisch boek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.