TTT: Boeken die je tijdens het lezen de adem benamen

Deze week voor de Top Ten Thursday heeft Emmy de Top 10 boeken die je tijdens het lezen de adem benamen bedacht. De adem benemen kan je natuurlijk op meerdere manieren opvatten. Adem benemen omdat het boek zo spannend is, of juist de adem benemen omdat de FEELS maar al te groot zijn en je moet bijkomen van een zwaar verhaal. Ik heb dus boeken uitgekozen die mij op verschillende manieren de adem hebben benomen.

P1050605

 

1. Vertrouw me (Shatter me #3) – Tahereh Mafi

Vertrouw is het laatste deel in de trilogie van Tahereh Mafi en dat einde had me compleet in zijn greep. Na het lezen van de laatste bladzijde moest ik gewoon even liggen en op adem komen. Het is einde is zo overweldigend, ik wist gewoon niet of ik moest adem of moest stoppen met ademen, want wat voor zin heeft het nu deze serie is afgelopen?

2. Angst (Gone #5) – Michael Grant

Gone is een hele spannende serie en er waren genoeg gruwelijke en ijzersterke stukjes in Angst waarbij ik dicht tegen het hyperventileren aanzat. Een grote kans dat je nachtmerries krijgt van deze serie, want af en toe is het net alsof je in een thriller- of horrorfilm bent beland…

P1050606

 

3. De Labyrintrenner (The Maze Runner #1) – James Dashner

Heb je dit boek al gelezen? Ja? Ken je dan dat stukje bij de eerste nacht in het labyrint? Nou, dat benam me compleet de adem. ZO ZENUWSLOPEND.

4. It’s kind of a funny story – Ned Vizzini

It’s kind of a funny story is af en toe zo grappig en op andere momenten weer zo ontzettend zielig… Ja, dit boek heeft mijn ademhaling vaak naar beneden gehaald, al was het van een ontzettend hilarisch moment of een duistere en verdrietige gedachte van de hoofdpersoon.

P10506075. Drakentemmers – Emma Maree Urquhart

De schrijfster mag dan dertien jaar geweest toen ze dit boek schreef, af en toe is het zo goed! Bij het luisteren van het audioboek heb ik op een moment zo zenuwachtig geluisterd met snel op en neer gaande borstkas dat ik even pauze moest nemen…

6. The perks of being a wallflower – Stephen Chbosky

Dit boek… Wauw… Dit boek is echt een achtbaan aan emoties, ik heb meerdere keren naar adem gehapt omdat al die gevoelens me diep en diep raakten.

P1050608

 

7. Het rampzalige verhaal van jou en mij – Jess Rothenberg

Dit boek heeft meerdere keren mijn hart gebroken, en aangezien je hart dichtbij je longen zit, hadden die er ook aardig veel last van…

8. De Glazen Troon (Throne of Glass #1) – Sarah J. Maas

Celaena Sardothien, de hoofdpersoon in deze serie, benam mij echt de adem omdat ze zooooooo geweldig is…

P1050609

 

9. Looking for Alaska – John Green

Niet alleen Alaska benam mij de adem met haar persoonlijkheid en uiterlijk, maar ook de tweede helft van het boek heeft me vaak stil gekregen…

10. Zeven minuten na middernacht – Patrick Ness & Siobhan Dowd

In het begin is alles nog zo eng en apart, maar het wordt zo mooi… Daarbij zijn alle prenten in het boek zo prachtig!

P1050603Bij welk boek moest jij even naar adem happen?

 

 

 

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. van deze boeken heb ik alleen gone en the perks gelezen..(schaam, schaam). maar ja mee eens… phoe wat een boeken.

  2. Jij hebt inderdaad ook een mooi lijstje! I love Perks of Being a Wallflower <3
    – Daphne

  3. Mooi lijstje! The perks of being a wallflower, de film had ik al heel vaak gezien maar vorig jaar ook eindelijk het boek gelezen! Echt super mooi.

  4. Voor mij staat op nummer 1 sowieso The fault in our stars. Verder vond ik Eleanor & Park, We were liars en All the bright places ook zo mooi!

  5. Wat een goede boeken heb je gekozen! Ik vond Vertrouw Me en de Labyrintrenner ook heel mooi 🙂 Maar bij de Gone serie werd mij de adem pas echt benomen bij het laatste deel..

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.