TTT: Boeken die moeilijk veel op elkaar lijken

Originaliteit, soms is het wat lastiger om te zoeken bij boeken, want veel ideeën zijn al gebruikt door vele schrijvers. Hierdoor zijn er een heleboel boeken die veel van elkaar weg hebben. Emmy heeft voor deze TTT van de week de top 10 boeken die moeilijk veel op elkaar lijken bedacht. Mocht je het ene boek hebben gelezen en het boek leuk vinden, heb je meteen een grote kans dat je het andere boek ook leuk vindt!

 

1. Zac & Mia – The Fault in our Stars

Beide boeken hebben wat treurigs, want ze gaan allebei over twee pubers met kanker. Ik vermoed dat iedereen wel het verhaal van The Fault in our Stars kent en ik moet zeggen dat Zac & Mia er wat weg van heeft. In beide verhalen wordt er veel meer open gesproken over deze ziekte, aangezien de personages zelf lijden onder deze ziekte. Zac en Hazel denken allebei erg realistisch over hun leven en ze weten dat ze waarschijnlijk niet heel oud worden, maar toch halen ze uiteindelijk zo veel uit het leven! Beide boeken zijn prachtig en waarschijnlijk kan je er wel een traantje bij laten.

2. Zac & Mia – Eleanor & Park

Afgezien de titel (twee namen), heeft het begin van de verhalen wat van elkaar weg. In Zac & Mia komen de twee pubers langzaam met elkaar in contact, zonder dat ze vaak met elkaar kunnen spreken. Eleanor & Park heeft dit ook, want beide personages komen stapje voor stapje met elkaar in aanraking. Deze langzame opbouw voelt in beide verhalen erg fijn aan.

3. Tweedehands Vleugels – Twilight

Vanessa, de schrijfster van Tweedehands Vleugels, is een groot fan van Twilight en dat was zeker te zien toen ik haar boek las. Bovennatuurlijke wezens, een gevaarlijke liefde, een zacht meisje die moet kiezen tussen twee mannen… Dat heeft wel wat weg van Twilight! Ook vond ik de schrijfstijl ook wel wat weg hebben van de schrijfstijl van Stephenie Meyer.

4. Suicide Notes – It’s Kind of a funny story

Beide verhalen gaan over een jongen die (bijna) zelfmoord probeerde te plegen en in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis beland. Beide jongens hebben wel andere beweegredenen waarom dit is gebeurd, maar in beide boeken kan je lezen over het sfeertje wat er hangt in zo’n afdeling. Daarbij zijn deze boeken niet alleen maar verdrietig, ook brengt het vele andere gevoelens bij je los.

5. Love Letters to the Dead – The perks of being a wallflower

Deze boeken zijn geschreven in de briefvorm. Daarbij zijn er bepaalde dingen gebeurd in het verleden van de personages die langzaam bekend worden gemaakt, wat een hele shock is. Beide boeken zijn erg emotioneel en geweldig om te lezen. Deze boeken zijn hartverscheurend, maar daarnaast bieden ze nog wel hoop, liefde en wat humor.

6. Hart van Inkt – De Kleine Odessa

Eens een boek gelezen met wat fantasy-elementen die gaan over boeken? Dan ben je bij het juiste adres bij Hart van Inkt en De Kleine Odessa! In Hart van Inkt kunnen sommige mensen personages uit boeken halen en andere mensen erin stoppen. In De Kleine Odessa gaat het meisje Odessa naar een magische stad waar schrijvers leven en je ook dingen uit boeken kan halen en erin kan stoppen. De Kleine Odessa is alleen voor iets jonger publiek, maar is ook ontzettend leuk om te lezen!

7. Gone – Under the Dome

Hoewel ik Under the Dome nog niet heb gelezen, heb ik wel gehoord dat Michael Grant (schrijver van Gone) en Stephen King (schrijver van Under the Dome) met elkaar hebben gesproken omdat hun boeken erg op elkaar lijken. Beide verhalen spelen zich af in een stad die omringd is door een koepel. Niemand kan erin of eruit komen. De schrijvers hebben elkaar nog gesproken waarbij ze elkaar hadden verteld dat ze het idee niet van elkaar hadden afgepakt.

8. De Vijfde Golf – Overlevers

Deze boeken gaven me allebei een Walking Dead-gevoel, aangezien de personages in het verhaal moeten overleven in een moeilijke en gevaarlijke wereld. Niemand is te vertrouwen en de personages denken puur aan henzelf, omdat ze alles moeten doen om in leven te blijven.

9.Percy Jackson – De aconturen van de familie Kane

Beide series zijn van Rick Riordan en lijken veel op elkaar door hun opbouw. Je stopt wat dappere tieners in een lastig pakket, want ze moeten voor een bepaald tijdstip de wereld redden, en daarbij komen ook nog wat goden bij kijken uit de mythologie.

10. Drakentemmers – Erebos

Beide boeken gaan over een game die de personages spelen. De boeken barsten van de spanning en zitten vol actie! Zeker boeken waar ik een adrenalinekick van kreeg!

 

Welke boeken vind jij erg op elkaar lijken?

3 reacties

 1. Herinner mij van Ann Brashares (hij is nu ook bekend onder de naam Gevonden) en Fallen van Lauren Kate. Zelfs de namen zijn hetzelfde!

  • Hanneke op mei 16, 2015 om 2:47 pm
  • Reageer

  Ik vond de boeken van “het woud van tanden en klauwen” van Carrie Ryan en “Blood of Eden” van Julie Kagawa heel veel overeenkomsten hebben.
  Ht vluchten door smalle straatjes, of tussen de hekken.
  Grote groepen geïnfecteerden, die bij een beet anderen infecteren.
  Het gebeten worden en overleven van het vriendje van de hoofdpersoon.

 2. De Kleine Odessa moet ik echt lezen! Hart van inkt vond ik echt een fantastisch boek en ik ben al heel lang opzoek naar een ander boek voor echte booklovers.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.