TTT: Boeken/films die zijn tegengevallen

Af en toe ga je met enorm veel verwachtingen een boek lezen of een film kijken, maar uiteindelijk is het boek/de film echt niet zo leuk als je had verwacht. Dit komt waarschijnlijk door het vele gehype van vrienden of het internet. Vandaag dus de TTT boeken/films die zijn tegengevallen. De Lady Library organiseert deze TTT’s en ik doe er meestal wel aan mee! Dus hier, mijn top 10 van boeken/films die zijn tegengevallen!

1. Narnia (C.S. Lewis)
De Kronieken van Narnia kende ik al vanaf mijn 11de en iedereen vond dit een geweldige serie. Aangezien er nu al 3 films ervan zijn en de vierde ook op de planning staat besloot ik de Kronieken van Narnia te gaan lezen. Jammer genoeg was ik er niet al te enthousiast over. Vooral het einde vond ik zo apart, ik kon het boek nou niet echt goed vinden (en sommige delen waren wel overbodig).
2. House of Night (P.C. Cast & Kristin Cast)
Deze serie komt al bijna aan zijn eind, maar bij elk deel vond ik de serie een stuk minder leuk. Het eerste deel had nog wel wat, maar nu worden de verhaallijnen wel erg groot opgezet en vind ik deze serie echt idioot. Mochten alle personages opeens dood gaan in het laatste deel, zou ik er nou totaal geen probleem mee hebben, elk personage is zo oppervlakkig geworden (uche uche Zoey uche uche…). Het is dat ik elke serie uit wil lezen als ik er aan begin, anders had ik denk tot hooguit het derde deel gelezen.
3. Oorlogswinter (Jan Terlouw)
Na vele positieve verhalen over dit boek begon ik Oorlogswinter maar te lezen, maar ik kon nou niet door dit boek heenkomen. Waarschijnlijk komt dit omdat ik voornamelijk fantasy/dystopie lees en dat dit gewoon buiten mijn terrein ligt.
4. The Last Airbender (film)
Als diehard-Avatar-fan ging ik met licht positieve verwachtingen naar deze film met vrienden, maar o, wat hadden we daar spijt van zeg! De acteurs waren bagger, het verhaal hadden ze compleet veranderd en de elementen besturen was ook al dramatisch. Laat deel 2 maar nooit komen, dit was echt een grote flop…
5. Frozen (film)
Op Pinterest zijn het laatste jaar enorm veel plaatjes van Frozen te zien en hoe geweldig deze film wel niet is. Mijn zusje had me maar overgehaald deze film te gaan kijken, maar ik vond deze film de enorme hype niet waard. Het was wel een redelijk leuke film, maar totaal niet zo geweldig als ik van iedereen had gehoord. Komt dit omdat ik van het mannelijk geslacht ben of zijn er gewoon meer mensen het met me eens?
6. Gebroken (Jennefer Mellink)
Bij de Clavis YA-borrel kreeg ik een presentatie te zien van Jennefer Mellink en las ze wat voor uit haar boek. Ik raakte al heel benieuwd naar dit boek en vele recensies prijzen dit boek zeker aan, maar ik had het boek maar 3 sterren gegeven. Ik vond het zelf niet zo leuk als alle andere boekenbloggers.
7. Samensmelting (Veronica Roth)
Dat einde… Volgens mij heb ik wel genoeg gezegd!
8. Grown-ups (film)
Deze film had ik met een groepje vrienden gezien, terwijl iedereen vol zat te lachen vond ik de film zelf niet zo leuk. Ik vond de humor in deze film best flauw en ik hoef dan ook zeker niet het tweede deel te zien.
9. Home Alone 4 (film)
Ik ben echt enorm fan van de eerste 2 Home Alone films (vroeger leek ik best op de hoofdpersoon) en kijken we bijna elk jaar rond kerst deze films. Alleen de vierde is echt verschrikkelijk, de humor was totaal weg, de acteurs zijn totaal veranderd, waardoor het echt een slap aftreksel was van de eerst zo geweldige films…
10. Percy Jackson The Sea of Monsters (film)
Nadat de eerste film ook redelijk slecht was (als je de boeken niet had gelezen was hij wel aardig, maar totaal anders dan het boek), waren de makers nog zo dom om een tweede deel te maken, waarin alle acteurs echt stukken ouder zijn en waarbij ze de verhaallijn echt compleet moeten veranderen, wat vreselijk was! Waarschijnlijk heeft Rick Riordan met veel schaamte de film gezien, want dit was echt een drama!

Dit was mijn TTT deze week. Welke boeken/films vielen er nou bij jou tegen?

1 reactie

  1. Omg.. Avatar was inderdaad om te huilen! En bij frozen was ik helaas ook een beetje teleurgesteld.. Iedereen was er zo hyperactief over dat ik er meer van had verwacht.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.