TTT: Top 10 boeken die ik nog uit wil lezen

Zoals de meeste blogvolgers wel weten, heeft De Lady Library elke week een Top Ten Thursday. Hierin kunnen bloggers hun lijst maken van de top 10 die die week bedacht is. Ik vind het wel een leuk concept dus ik besloot hier ook maar aan mee te doen.

Ik moet met veel spijt zeggen dat ik veel boeken heb die ik nog uit moet lezen. Veel series heb ik nog niet uitgelezen en sommige boeken ben ik pas in het midden maar ben ik mee gestopt! Dit is echt een vreselijke gewoonte en ga ik wat tegen doen. Ik ben namelijk van plan al deze boeken wel uit te lezen. Hier komen ze!

1. Septimus Heap
Deze series telt 7 boeken, waarvan ik maar de eerste 3 heb gelezen. Zonde, want het zijn zulke goede boeken! De wereld en de magie in deze boeken zijn echt fantastisch, en de tekeningen bij elk hoofdstuk zijn echt mooi. Het is al een tijdje geleden dat ik deze boeken heb gelezen, dus ik hoop ze weer een keer vanaf het begin te lezen en dan wel de hele serie te lezen!

2. Academicus Vampyrus
Alhoewel de meeste mensen dolenthousiast zijn over deze serie, vind ik hem best wel meevallen. De boeken zijn wel leuk, maar ik vond ze niet speciaal. Misschien is dit ook de redenen dat ik nog steeds halverwege boek 4 ben… Maar ik ben wel van plan de serie uit te lezen! Mocht ik klaar zijn met het recenseren van de boeken die ik nog moet doen, en de boekenserie die ik nu lees uit heb, ga ik Academicus Vampyrus zeker weer oppakken!

3. Hart van Inkt trilogie
Cornelia Funke is echt een waanzinnig goede schrijfster, en ik schaam me ervoor dat ik pas halverwege boek 3 ben en jaren geleden gestopt ben. Hart van Inkt is het zeker waard om nog een keer te gaan lezen, en dan er wel achter komen hoe het verhaal afloopt!

4. De Grijze Jager
Deze serie is al helemaal klaar, maar ik heb alleen deel 1 gelezen. Deel 1 vond ik al erg goed en ik heb echt het idee dat het nog beter gaat worden. De boeken zijn denk ook wel redelijk snel uit te lezen, dus wil deze serie zeker uitlezen!

5. De Geestenjager
Ook met deze serie heb ik alleen het eerste deel in de kast staan en zou ik heel graag de rest willen lezen!

6. Eragon
Eragon is best mooi, maar wel langdradig en zijn de letters piepklein, en de boeken enorm dik. Het zijn enorm dikke pillen waardoor ik halverwege boek 3 ben, maar ik wil zeker deze serie uitlezen, de draken in deze serie zijn echt prachtig!

7. Drakentemmers
Emma Maree Urquhart is al op jonge leeftijd een waanzinnig goede schrijfster, en het is een schande dat het eerste deel van de Drakentemmers-serie alleen in het Nederlands is verschenen, terwijl deel 2 er wel is! Het einde van het eerste deel is nog redelijk open, dus ik barst van de spanning om het tweede deel in handen te krijgen! Wil hem bijna bij een buitenlandse boekensite bestellen! Gelukkig ga ik zaterdag met de klas een dagje naar London, dus met een beetje geluk zie ik het tweede deel in een boekenwinkel staan! Anders ben ik zeker van plan om het tweede deel via internet te kopen in het Engels, ik moet gewoon weten wat er verder gebeurd! Emma Maree Urquhart had zelfs nog op een vorige post gereageerd dat ze weer meer projecten heeft voor het schrijven, hoe cool dat ze een reactie had achtergelaten! Emma, als je dit leest, ik kan niet wachten om het tweede deel van Dragon Tamers te lezen! 😉

8. De Geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel
In deze serie ben ik nu bezig, ik ben bij deel 3, dus deze serie wil ik ook nog uitlezen, het is best spannend!

9. The Mortal Instruments
Deze week is het laatste deel van The Mortal Instruments uitgekomen. Ik heb de eerste vijf in het Nederlands in mijn boekenkast staan, en ik kan niet wachten om het zesde deel te hebben! Jammer genoeg gaat het vertalen wel even duren, maar ik wil het laatste deel ook het liefst in het Nederlands lezen, aangezien ik de hele serie in het Nederlands heb. Tot die tijd wil ik dus geen spoilers horen!

10. House of Night
Alhoewel ik me kapot kan ergeren aan deze serie omdat elk deel steeds slechter wordt, wil ik toch wel weten hoe deze serie afloopt. Aan het einde van 2014 komt het laatste deel online, en ik ben toch wel benieuwd hoe deze serie tot zijn einde komt. Ik heb wel een vermoeden dat ook het einde me nog meer gaat teleurstellen, maar dan heb ik in ieder geval wel de hele serie gelezen.

Zo, dit is mijn lijstje met boeken(series) die ik nog uit wil lezen. Hopelijk heb je ervan genoten en zie je eventueel nog wat boeken die je zelf ook zou willen lezen.

2 reacties

    • Sylvia op juni 15, 2014 om 8:02 am
    • Reageer

    Hoi Joost, ik heb de series 1, 3, 4, 6 en 8 gelezen. Zitten verschillende van mijn favorieten bij! Ben pas in nr. 2 begonnen. Mocht je de Grijze Jager uit hebben en meer van deze auteur willen lezen dan kun je meteen door met zijn volgende serie Broederband. Een andere auteur/serie die ik hier ook heel goed bij vind passen is Chris Bradford/De Jonge Samoerai (tot nu toe 4 delen vertaald, dus ik zou eerst al de series die je al helemaal kunt lezen lezen, maar het is een echt aanrader!).

    1. Hoi Sylvia, bedankt voor je aanbevelingen, ga ik zeker een keertje lezen! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.