TTT: Top 10 Boeken die in een ander land/stad plaats vinden

Zoals gewoonlijk is er deze donderdag ook weer een Top Ten Thursday van de Lady Library, en deze keer is het de Top 10 Boeken die in een ander land/stad plaats vinden. Ik heb weinig boeken gelezen die zich afspelen in Nederland, dus dit moet een makkie zijn! Ik ga proberen zo veel mogelijk landen te noemen in deze Top 10!

1. The Mortal Instruments
The Mortal Instruments door Cassandra Clare is een waanzinnig goede serie. Het speelt zich voornamelijk af in New York, een stad waar ik zo graag naartoe wil gaan! Ik heb tot nu toe de eerste 5 delen gelezen en ik kan niet wachten totdat het zesde deel in het Nederlands uit komt (ik heb namelijk de boeken in het Nederlands, dus ik wacht liever op de vertaling). Ik ben wel van plan om The Infernal Devices en de Bane Chronicles te kopen en te lezen in het Engels, aangezien ze die waarschijnlijk niet gaan vertalen. Het zesde deel zou namelijk veel spoilers voor TIF geven, waardoor ik eerst TIF wil gaan lezen voordat ik The Mortal Instruments uit lees. Weet iemand ook of dit ook geldt voor de Bane Chronicles? De film vond ik trouwens ook erg goed, kan niet wachten op de tweede film, en dat kan waarschijnlijk ook komen door de knappe actrices die erin spelen! 🙂  (de dames zijn ook tevreden, ik heb vele vrouwelijke fans horen zwijmelen bij Jace en Simon)

2. Hart van Inkt
Dit boek, geschreven door Cornelia Funke, vind ik echt een meesterwerk. Funke weet van elke zin een heel kunstwerk te maken waardoor ik elke zin meerdere keren wil lezen. Dit verhaal speelt zich af in Duitsland en later ook in Italië. Ik heb het eerste deel en wil zo snel mogelijk de andere delen hebben zodat ik deze serie uit kan lezen (en de covers zijn ook prachtig!). De film vond ik tegenvallen, maar de locaties in de film waren wel prachtig!

3. Gone
Michael Grant heeft echt een spannende serie geschreven, wat zich aan de andere kant van de Verenigde Staten afspeelt, namelijk ik een plaatsje in California. Zelf heb ik daar wat familie wonen dus California zou ik ook graag van dichtbij willen zien, maar het liefst niet bij een situatie van Gone…

 

4. De Rode Piramide
Dit eerste deel van de Egyptische serie van Rick Riordan speelt zich in verschillende plekken af, maar het land wat voor mij het meeste opviel was natuurlijk Egypte. Als kind las ik al veel boeken over de Egyptenaren en de mythologie, dus dit boek kon ik ook erg waarderen.

 

 

 


5. Divergent
SPOILERS SPOILERS DIT STUKJE TEKST BEVAT SPOILERS VOOR SAMENSMELTING SPOILERS SPOILERS SPOILERS!!!!!
Zo, nu dat even gezegd te hebben, kan ik opgelucht ademhalen. Ik haat spoilers, dus hopelijk heb ik andere mensen geholpen tegen het gevaar van deze spoiler. De Divergenttrilogie speelt zich namelijk af in Chicago, waar de Fracties zich bevinden. Jammer genoeg hebben de makers van de film de stad gewoon genoemd aan het begin van de film, waar ik best van baal. Nu weet iedereen al dat dit in een bepaalde stad plaatsvindt, terwijl je als lezer daar pas achter komt in Samensmelting.


6. Helden van Olympus – Het teken van Athena

In de Helden van Olympus reist het gezelschap naar Europa, waar ze strijden in de prachtige wereldstad Rome. Rome is een hele mooie stad! Waarschijnlijk komen de demigods in het vierde deel in Griekenland terecht. Ik kan niet wachten tot deel 4, Het teken van Athena eindigde namelijk met een enorme cliffhanger!

7. Harry Potter
Natuurlijk vergeet ik mijn magische vriend niet. Harry Potter woont in Engeland, dichtbij London. Volgende keer als ik in London ben ga ik zeker een bezoekje brengen in Kings Cross Station op zoek naar perron 9 3/4. Een verre nicht bezoekt zelfs vaak het park van Zweinstein in Amerika! Hoe cool is dat! Ik ben enorm jaloers als ik telkens een foto van haar zie in Hogsmead, en al helemaal als ze foto’s van haar werk laat zien in DISNEY WORLD. Oke, genoeg gepraat over mijn familie. Engeland is erg mooi, London vind ik echt de gaafste stad waar ik ben geweest, ik ga London nog heel vaak bezoeken!

8. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel – De Magiër
Het tweede deel van deze serie van Michael Scott bevindt zich vooral in Parijs, ook een enorm mooie stad. In het boek wordt Parijs ook erg goed beschreven en zijn er veel beroemde plekken die in het boek voorkomen. Mijn recensie kan je hier vinden.

 

9. Darlah: 172 uur op de maan
Oké, oké, de maan telt natuurlijk niet als land, maar het verhaal speelt zich in het begin onder andere ook af in Japan. Darlah gaat over drie pubers die mee mogen op een missie naar de maan. Alleen is op de maan een gevaar wat de aarde kan doen vernietigen…
Dit boek is echt enorm spannend, ik heb het in een keer uitgelezen en ik hyperventileerde van de spanning (serieus, mijn moeder wilde me bijna een zakje geven om me goed te laten ademhalen). Ik kan niet te veel over dit boek zeggen, maar het echt tenenkrommend, zo veel spanning zit erin! Een van de pubers die mee gaat met de missie woont in Japan, waar je wel wat van meekrijgt in het begin van het verhaal.

 

10. De Noorderlichttrilogie
Deze serie speelt zich af in verschillende werelden, maar het eerste deel lijkt zich af te spelen in Scandinavische landen. Het is in ieder geval erg koud daar. Deze serie wil ik misschien nog gaan herlezen in de vakantie als ik tijd heb, het is een onwijs goede trilogie!

Zo, dit was mijn Top 10 van boeken die in een ander land/stad plaats vinden. Ik neem aan dat je er wel een paar bekende tussen hebt zien zitten (je leeft waarschijnlijk ook onder een steen als je nummer 7 nog niet kent…).
Mocht je ook een Top 10 hebben gemaakt, laat het me gerust weten! 🙂

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik heb wel deel zes van TMI gelezen en er zitten inderdaad wel spoilers in, maar ik wilde de twee series nu eenmaal niet door elkaar lezen, moet trouwens wel echt binnenkort in TID beginnen. En Gone is ook een hele goede serie, ik moet alleen het laatste deel nog, maar dan ga ik eerst deel 1 t/m 5 herlezen, er gebeurt zoveel dat ik echt mijn geheugen even moet opfrissen. En eindelijk iemand die ook een fan is van De Noorderlicht trilogie, echt een van mijn favoriete fantasy werelden, wil ik ook binnenkort gaan herlezen :).

    1. Gone heeft echt een enorm goed einde, de vorige delen herlezen is dan ook best wel nodig! En De Noorderlicht Trilogie is ook fantastisch, als ik op Goodreads zie dat je de serie weer leest, ga ik ook gauw beginnen, kunnen we tegelijkertijd fantaseren over welke Daemon wij zouden kunnen hebben als we in die wereld zouden leven! 🙂

    2. Klinkt als een leuk idee 🙂 Heb je eigenlijk ook de twee novella’s? En wow die zijn nog uit de tijd dat nog niet iedere series voor zo ongeveer voor de helft uit novella’s bestond. Ik wil trouwens ook echt eens in Philip Pullman’s andere serie beginnen, die van Sally Lockhart (al zal ik die dan wel eerst moeten kopen of bij de bieb moeten reserveren 😛 ).

    3. De twee novella’s heb ik nog niet, maar die ga ik nu zeker opzoeken en hopelijk ook nog kopen! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.