TTT: Top 10 Boeken die Sinterklaas in mijn schoen mag stoppen

Sinterklaas is weer volop bezig geweest met het bevredigen van mijn boekenwensen, en met een beetje geluk kan ik morgen nog een leuk boek van hem ontvangen. Pas heb ik nog een lijstje gemaakt met boeken die ik graag zou willen hebben, dus deze TTT was een makkie! En, mocht jij nog een vrijgevige Sinterklaas kennen, laat het je me even weten? Dan zet ik mijn schoen nog wel een keertje 😉 De boeken die redelijk bij elkaar horen heb ik bij elkaar gezet, zo wordt het aantal ietsjes meer dan 10…

1. Avatar-boeken 
– The Search
In The Search wordt het verhaal verder gegaan waar The Promise was gestopt. Zuko gaat eindelijk op zoek naar zijn moeder en hierin worden alle geheimen van zijn moeder bekend gemaakt! Hij is nu eindelijk in een prachtige grote hardcover en die wil ik dus zeker in mijn boekenkast zien staan! Ik zit al jaren na te denken over het mysterie van Ursa, dus ik hoop snel dit boek een keer in handen te hebben zodat ik er eindelijk achter kom…

– The Art of the animated series, book 2 en 3
Deze boeken staan ook zeker op mijn verlanglijst, aangezien ik het artbook van het eerste seizoen ook al heb. De schetsen die erin staan zijn echt prachtig en wil ik zeker toevoegen aan mijn collectie!

2. Pokémon Strategy Guide
Ook heb ik een collectie aan boeken over de spellen van Pokémon. Degene die nog ontbreken zijn de Pokédex voor X/Y en de strategy guide voor de nieuwe Pokémon spellen Omega Ruby en Alpha Sapphire (die ik toevallig dinsdag binnen heb gekregen, met dank aan Sinterklaas!). Naast het feit dat deze guides onwijs handig zijn, vind ik het ook heel leuk om te lezen/bekijken… Ja, ik ben een nerd en ik ben er trots op! 😀

3. Pokémon Manga’s
Nog een heerlijke nerdverslaving van me, de Pokémon manga’s! Ik heb de boxen van Kanto en Johto, maar er zijn nog meer boxen! Deze wil ik dus ook hebben, want de manga’s zijn echt awesome en heel spannend. Ik ga ze misschien nog herlezen in 2015 en recensies van maken 🙂 (gewoon puur om mijn Pokémadness te verspreiden onder de andere Pokémaniacs…).

4. Percy Jackson aparte boekjes
Ik heb de hele Percy Jackson serie en de Demigod Files, maar daarnaast wil ik nog meer boeken van Rick Riordan! Van Rick Riordan’s Griekse serie zijn er nog meer mooie boeken te vinden:
– Percy Jackson & The Olympians Ultimate Guide
Hiervan heb ik al de Guide voor de Kane Chronicles en deze vond ik erg mooi, dus een versie over Percy wil ik zeker hebben!

– The Demigod Diaries

– Percy Jackson’s Greek Gods

5. Percy Jackson Graphic Novels
Van de eerste drie boeken van Percy Jackson zijn er ook graphic novels gemaakt, en die wil ik… zo… graag… hebben! Ik had in de Waterstones al een blik kunnen werpen in deel 1 en het zag er goed uit. Daarnaast kan ik mijn Rick Riordan-collectie nog groter maken!

6. It’s Kind of a Funny Story

Dit boek lijkt me heel bijzonder. Het gaat namelijk over een depressie, maar hoor dat het niet helemaal zielig aanvoelt. Daarbij is dit boek verfilmd, dus ik wil daarna zeker de film zien!


7. Me Earl and the Dying Girl
Dit boek lijkt me ook heel aangrijpend. Het gaat over Greg en Earl, twee vrienden die samen films maken. Greg’s moeder dwingt hem om vrienden te worden met Rachel, een meisje met leukemie. Ze gaan met z’n drieën een film maken. Ik heb veel goede verhalen over dit boek gehoord, dus dit boek zou ik graag in bezit willen hebben!

8. We Were Liars
Dit boek wordt mij zo vaak aangeraden, dus ik kan eigenlijk niet wachten om dit boek te lezen. Ook heeft dit boek een prijs gewonnen op Goodreads, dus ik neem aan dat ik geen spijt zal hebben als ik dit boek ga lezen. Dit boek heb ik ook op mijn verlanglijst gezet voor mijn lootje, dus wie weet krijg ik dit boek morgen wel!

9. Wonder
Dit boek kan je ook weer zien als een ”zielig” boek, want het gaat over een jongen met een misvormd gezicht. Ik heb wel gemengde meningen gelezen, maar het lijkt me wel een mooi boek en ik vermoed dat er een mooie boodschap achter schuilt.

10. Aristotle and Dante discover the Secrets of the Universe
Dit boek heb ik deze week mogen lenen, maar ik zou dit boek graag willen hebben! Het lijkt me een prachtig boek over een bijzondere vriendschap. Ik ga het boek snel lezen en wie weet koop ik hem daarna zelf 🙂

Een hoop boeken die ik dus heel graag wil hebben, en dat waren ze nog niet eens allemaal! Nu nog ervoor zorgen dat ik het geld ervoor bij elkaar kan krijgen…

Staan er een paar van deze boeken ook op jouw verlanglijst voor Sinterklaas?

13 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Leuk lijstje Joost! Zeker de Avatar-boeken zijn orgineel! Ik heb ook echt jaren Avatar gekeken, het is zo leuk!

  1. Hahah, je bent mede-Avatar-gek 😀 Het is wel een echt Fanboy/boekenlijstje geworden haha 🙂

 2. Ik zie een thema hier…. haha veel boeken van Percy Jackson.

  1. Tsja, wat zal ik zeggen, ik wil gewoon meer boeken hebben van mijn favoriete schrijver 🙂

 3. It’s Kind of A Funny Story ben ik nu aan het lezen. 🙂 O en Me, Earl and the Dying Girl lijkt mij ook een mooi boek.

  1. Veel leesplezier, zie je recensie vast wel verschijnen 🙂

  2. Ik ben ook wel benieuwd naar jouw recensie!

 4. Wonder is geweldig <3 Ik ben zelf ook erg benieuwd naar Me, Earl and the Dying Girl en It’s Kind of A Funny Story! Maar serieus, Wonder moet je echt lezen 😀

  1. Ik werd ook erg enthousiast van Wonder dus die wil ik zeker gaan kopen met mijn boekenbonnen volgende week 🙂

 5. Mooie top tien Joost 🙂 Rozemarijn heeft laatst Aristotle and Dante discover the Secrets of the Universe gerecenseerd en het lijkt me ook echt een mooi boek. En Wonder staat natuurlijk ook op mijn lijstje 😉

  1. Ja ik had haar recensie gelezen en ben er nu heel nieuwsgierig naar! 🙂

 6. Woa, dat omslag van “It’s Kind of a Funny Story” is vet! Ergens klinkt het wel bekend dus ik ga er zo eens meer over opzoeken. Als het verfilmd is, zegt dat sowieso wel wat, toch!

  En omg, Wonder! Dat boek is zó mooi! Ik heb het in de zomer van 2012 gelezen maar het verhaal staat me nog steeds goed bij. Ik weet niet of ik het ermee eens ben dat er een mooie boodschap achter schuilt, maar in elk geval is het wel erg mooi geschreven. August is een leuk personage. =)

 7. We Were Liars kom ik nu echt overal tegen dus IK MOET HEM HEBBEN! haha :p

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.