TTT: Top 10 Boeken die van mij verfilmd mogen worden

Boekverfilmingen, boekenwurmen hebben er haatliefdesverhoudingen mee. Het is onwijs tof als een boek wordt verfilmd, want daardoor krijgt het meer bekendheid, maar aan de andere kant is het nooit hetzelfde als het boek en raak je teleurgesteld… Deze week in de TTT van Emmy, de top 10 boeken die van mij verfilmd mogen worden. Ik vergroot deze TTT wat door er ”series” aan toe te voegen, want een serie maken van een boek zou ook heel goed zijn!

 

1. Percy Jackson & Helden van Olympus – Ricfoto-2B1-2B-12-k Riordan

Ja, ik weet het, de eerste twee boeken van Percy Jackson zijn verfilmd, maar die zijn zo bagger als je het vergelijkt met de boeken! Nee, ik zou wel dol worden als ze een serie zullen maken van deze boeken. Elk seizoen zou dan de avonturen van één boek bevatten. Hoe zou het zijn als elk hoofdstuk een aflevering zou worden? Dat zou pas tof zijn! Hierdoor wordt er in detail een serie gemaakt, waar alle fans van Rick Riordan van kunnen genieten! En daarbij, ik zou het geweldig vinden om alle halfgoden te kunnen zien (en stiekem verliefd naar het beeldscherm kijken als ik Thalia/Annabeth/Hazel/Piper zie…). En als we toch bezig zijn met Rick Riordan de hemel in te prijzen, kunnen dan meteen de verhalen van de familie Kane tot serie gebracht worden? Die doen het vast ook ontzettend goed. En bij de tijd dat we alle dertien boeken als serie hebben gemaakt, kunnen de makers meteen verder met de nieuwe serie, waarin de Noorste mythologie centraal zal staan.

 

2. De Grisha – Schim en Schaduw, Dreiging en Duisternis, Val en Verlossing – Leigh Bardugo

Ik kan al met zekerheid zeggen dat er zeker al is nagedacht over Grisha-films, dus dit kan nog werkelijkheid worden ook! Wat zou het fantastisch zijn om Ravka te zien in de bioscoop! De casting is waarschijnlijk heel moeilijk om in te vullen, maar met ijzersterke acteurs kan de Grisha echt een geweldige boekverfilming zijn! Misschien kan ik dan wel audities doen voor de rol van the Darkling? Mijn kostuum deed het in ieder geval erg goed bij Leigh Bardugo! 🙂

3. Matched – Allie Condie

Hoewel ik negatieve verhalen hoor over het derde deel in deze serie, lijkt het me nog best gaaf als Matched verfilmd zou worden. Het is een prima boek om te verfilmen als we de hypes zien van romantische verhalen in een dystopische setting. Ik zag wel dat Allie Condie geen boekverfilming wil, omdat ze juist vindt dat haar lezers alleen het beeld bij haar boeken moeten hebben, dus waarschijnlijk komen hier geen films van. Laatst zag ik dan weer wel dat er wellicht films van komen, dus je weet maar nooit…

4. Endgame – James Frey

LET THIS HAPPEN! Endgame zou echt een epische actiefilm zijn, vol met geweld en avontuur! Volgens mij worden er ook al plannen gemaakt voor een film, dus ik zal echt in de rij willen staan voor de bioscoop!

5. Gone – Verlaten, Honger, Leugens, Plaag, Angst, Licht – Michael Grant2

De boeken van Gone zijn echt gruwelijk spannend, ze zijn zo ruig! Het zou heel gaaf zijn als er een serie/films van komt, pure horror met kinderen! Sommige gebeurtenissen in Gone zijn wel heel heftig, dus ik snap dat eventuele plannen voor een film of serie moeilijk zijn, maar wat zou het gaaf zijn! Een horrorachtige film/serie maken met alleen kinderen maken is natuurlijk wel wat lastig…

6. Will Grayson Will Grayson – John Green & David Levithan

Een verfilming van dit boek zou zo leuk zijn! Dit boek zit al vol met humor en geweldige personages, en hierbij kunnen we meteen nog een verfilming van de boeken van John Green zien in de bioscoop! En oké, als we dan toch bezig zijn, kunnen we dan meteen een verfilming krijgen van Looking for Alaska? Dat is ook een leuk boekkie!

foto-2B5-2B-7-7. Legend – Legend, Wonderkind en Finale – Marie Lu

Weer een dystopische trilogie die het vast goed zal doen al boekverfilming! Is een prima opvolger na de films van The Hunger Games en Divergent, dit zou echt een grote hype kunnen worden!

8. Throne of Glass – Sarah J. Maas

Dit is puur zodat ik eindelijk Celaena Sardothien in levende lijve zou kunnen zien…. WOW…. Daarnaast is de wereld van Throne of Glass heel mooi en is er zat actie in het verhaal, het heeft vast veel potentie voor boekverfilmingen!

9. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel – Michael Scott

Deze fantasyboeken zitten vol avontuur, actie en magische gevechten. Het zou zeker heel cool zijn als hier films van kwamen. Vooral de laatste delen zouden legendarisch kunnen worden als film! Daarbij kan je dan meteen enorm veel mooie plekken zien, zoals Londen, Parijs en meer… Ik ben voor een verfilming van deze boeken!

10. Vrees me – Tahereh Mafi

Hoewel ik alleen het eerste deel heb gelezen, lijken me boekverfilmingen van deze boeken echt tof! Ik hoor toch dat de volgende delen alleen maar beter worden, dus ik heb hier wel een goed gevoel bij. Het past prima in het rijtje met dystopische films. Daarbij kunnen de acteurs zo sterk neergezet worden door de novelles, want die zijn niet vanuit het perspectief van Juliette, zodat de andere acteurs ook een breder inzicht kunnen hebben op hun personage. Het is wel lastig om die unieke schrijfstijl van Tahereh Mafi om te zetten naar beeldmateriaal, maar als er echt veel aandacht aan zou worden besteed, worden zulke films een kaskraker!

 

Dit was dan mijn TTT voor deze week. Welke boeken zou jij nou graag willen zien als film of serie?

17 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Helemaal eens wat Percy Jackson betreft!

 2. Van mij mogen alle boeken van John Green worden verfilmd, Looking For Alaska is de volgende!

  1. Ja ik kijk enorm uit naar Looking for Alaska! En deze zomer kunnen we genieten van Paper Towns! 🙂

 3. Legend lijkt me inderdaad tof als boekverfilming! Het eerste boek vond ik niet veel bijzonders, maar ik denk dat het het als film wel erg goed doet!

  1. Dat zeker! De vervolgdelen vind ik ook veel beter, zou echt een geweldige filmtrilogie zijn, The Hunger Games krijgt er dan zeker een concurrent bij!

 4. Gone en Endgame hebben we dus gemeenschappelijk 😀 Matched denk ik persoonlijk dat nogal een saaie film zou zijn? :p

  1. Go Gone en Endgame! Heb Matched een tijdje niet gelezen, maar denk dat het concept wel aan zou slaan bij bioscoopgangers.

 5. Ik ben zo benieuwd naar Vrees Me (en de vervolgdelen!) Heb ze allemaal in huis, maar zoveel boeken zo weinig tijd he… 😉
  De Grisha in de bios lijkt me ook een gaaf plan 🙂

  1. Ik ga binnenkort verder in de Vrees me serie, moet jij ook snel gaan doen, de boeken zijn tof! 🙂

 6. Nicolas Flamel ja dat zouden ook mooie films kunnen worden!

 7. Ik ben helemaal met je eens over matched!!!

 8. Oh mijn god, volgens mij heb jij mijn favoriete antwoord gegeven van alle deelnemers aan de TTT. Ik wil ook heel graag een Will Grayson, Will Grayson film zien. Maar gezien de hoeveelheid John Green boeken die worden vertaald schat ik de kansen daarop vrij hoog in.

 9. Endgame heb ik nog niet gelezen, maar volgens mij zou dat wel een hele vette film kunnen worden 😀

 10. Ohjaa, Matched. Dat zou echt gaaf zijn!

 11. Jaaaaa, een Throne of Glass film. Ik ben voor!

 12. Throne of Glass zou zo gaaf zijn als die werd verfilmd! Maar bij fantasy dingen ben ik altijd bang dat je een Eragon film effect krijgt en dan kom’t zo’n leuk boek niet echt tot stand in de film.

  • maximus op mei 17, 2015 om 8:16 pm
  • Reageer

  Gone en Percy moeten verfilmd worden!
  En Endgame!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.