TTT: Top 10 Boeken met een blauwe kaft

Vandaag weer een Top Ten Thursday, bedacht door Emmy. Deze week een TTT waarin ik boeken kan combineren met mijn favoriete kleur! De TTT Boeken met een blauwe kaft. Ik heb genoeg prachtige blauwe boeken in mijn kast staan en ik heb er tien uitgekozen die ik al heb gelezen. En nee ik ben niet kleurenblind maar ik heb de kleur blauw juist lekker ruim genomen, dus boeken die misschien een tikkeltje groen lijken tel ik ook mee. Daar heb ik wel een goede reden voor, want die boeken zijn gewoon heel goed! Deze boeken zijn trouwens in willekeurige volgorde, want een echte favoriet maken vind ik te moeilijk.

foto 1 (7)

1. Het Geheim van Lode A. (De Kleine Odessa #2) – Peter van Olmen

Dit boek is het tweede deel van de kleine Odessa en geschreven door een Vlaamse auteur. Wellicht heb je vaak het eerste deel voorbij zien komen op mijn blog, want ik ben dol op deze boeken! Het speelt zich af in een stad waar vele schrijvers en personages uit boeken leven, een droom van elke boekenwurm. In dit deel komt Odessa terecht in vele boeken, waaronder een hoop klassiekers. Het deed me wat denken aan Hart van Inkt, en dat is een groot compliment! Ik kan ook niet wachten op het derde deel van deze serie, ik denk dat Odessa nog veel spannende avonturen gaat beleven!

2. De Glazen Troon (Throne of Glass #1) – Sarah J. Maas – Recensie

Deze serie is ook fantastisch en ik ben gek op Celaena Sardothien, wat een vrouw zeg… Een tof verhaal met spannende gevechten, toffe personages en een vleugje magie.

3. Dreiging & Duisternis (De Grisha #2) – Leigh Bardugo – Recensie

Dit is het tweede deel van de Grisha serie, en ik vind deze boeken zo tof! Alina Starkov in het op Rusland gebaseerde Kafka heeft echt een magische uitstraling, en ik vind de Ravkaanse sprookjes en mythische figuren zo leuk! Binnenkort ga ik het derde deel lezen en recenseren voor Fantasywereld. Gelukkig heb ik over het derde deel alleen maar goede verhalen gehoord, dus dat komt vast goed!

4. Wonder – R.J. Palacio – Recensie

Dit boek is juist een realistisch verhaal, en het is ontroerend, zielig, hoopvol en mooi. Ja, ik heb echt genoten van dit boek, de schrijfstijl is zo puur en vol met liefde.

5. The Fault in our Stars – John Green – Filmrecensie

Het zou een beetje overbodig zijn om hier een samenvatting van te geven, toch? TFIOS is echt beroemd onder alle jongeren, en ook de film kon ik zeker waarderen.

6. De Bliksemdief foto 3 (7)(Percy Jackson en de Olympiërs #1) – Rick Riordan – Recensie

Dit is het eerste deel in één van mijn favoriete series, namelijk de verhalen van Percy Jackson. In dit deel kwam ik in de wereld terecht vol met mythologische personages en wezens, ik kan niet genoeg van de boeken van Rick Riordan krijgen!

7. Het Bloed van Olympus (Helden van Olympus #5) – Rick Riordan – Recensie

Als het eerste deel van Percy Jackson in de lijst voorkomt, moet ik natuurlijk niet het laatste deel vergeten, Het Bloed van Olympus. Deze serie is een vervolg op Percy Jackson en hij komt in deze serie ook vaak aan bod.

8. Inwijding (Divergent #1) – Veronica Roth

Ook een cool boek vol met actie! De verfilming vond ik ook heel gaaf en ben best benieuwd naar Insurgent, hoewel de trailers wat anders lijken dan het boek…

9. Zeven Minuten Na Middernacht – Siobhan Dowd & Patrick Ness

Een fantastisch verhaal vol met mooie illustraties, een boek die ik zeker wil herlezen en recenseren, want het boek is zo goed! Aan de ene is het best duister, maar er blijkt toch een hele emotionele laag achter te zitten.

10. Stad van Vuur (The Mortal Instruments #2) – Cassandra Clare – Recensie

Met Clary op de voorkant komt dit boek zeker in mijn TTT! Deze serie is ook fantastisch, het zit vol met fantasyfiguren in een moderne setting. De verfilming was dan wat minder, maar hopelijk zullen ze in de serie meer trouw blijven aan het boek!

foto 2 (8)

Dit was dan de TTT voor deze week. Heb jij nog boekenaanraders die een blauwe kaft hebben?

 

12 reacties

Naar het reactie formulier

  • Gaia Steinbuch op februari 26, 2015 om 7:54 am
  • Reageer

  Blauw is ook mijn favoriete kleur! Ik vond Wonder en TFiOS beide geweldige boeken. Ook vond ik Divergent (in het Nederlands Inwijding) een goed boek. De rest van de boeken heb ik niet gelezen, al heb ik er wel een paar op mijn boekenplank staan. O.a. ben ik van plan om dit jaar te beginnen met de boeken van Percy Jackson (in het Engels) en ook de boeken van Cassandra Clare.

  1. De Percy Jackson boeken zijn fantastisch, en de boeken van Cassandra Clare vind je vast erg leuk! 🙂

 1. Mijn favoriet is TFIOS, dat is tenslotte een van mijn favoriete boeken ooit. Ook inwijding vond ik een heel gaaf boek!

 2. Ook bij mij is blauw mijn favoriete kleur! 😀 Inwijding is zoooooo goed, ik ben ook erg benieuwd naar Insurgent!

 3. Ik wil De Glazen Troon zo graag lezen ._.

 4. Ik schaam me heel diep…. ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb geen enkel boek gelezen uit je top tien.
  *duikt meteen onder de bank*

 5. Het is iets met blauwe kaften, ze zien er altijd zo aantrekkelijk uit.
  En het is je gelukt om weer een nieuw Riordan slachtoffer te maken 🙂 De Bliksemdief is bijna uit en Zee van Monsters ligt morgen te wachten in de boekenwinkel.

  1. Yeeaaah! Zee van Monsters is ook tof, doe de groetjes aan Tyson van mij als je over hem leest 🙂

 6. Wonder vond ik zooooooo’n teleurstelling!

 7. TFIOS heb ik dus helemaal niet aan gedacht, maar Wonder staat ook in mijn lijstje

 8. WONDER! Ha, ik ben toch wel een tikkeltje trots. En woa, twee lege planken. Bestaan die nog in jouw boekenkast? Of heb je die speciaal even leeggeruimd voor deze blogpost? xD

  1. haha, leeggeruimd inderdaad, heb mijn andere boekenkast volgepropt met ongelezen boeken 🙂 Binnenkort ga ik alles opnieuw weer inrichten 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.