TTT: Top 10 Boeken met Magie

Het is weer donderdag, dus het is weer tijd voor een nieuwe TTT. Deze week heeft Emmy gekozen voor Top 10 Boeken met Magie! Yes, want ik ben gek op boeken met magie erin! Het is heerlijk om te lezen over magie en de achtergrond daarover. Er zijn zo veel verschillende vormen van magie die schrijvers hebben bedacht, dus ik kan meteen zeggen dat elk boek in dit lijstje een dikke aanrader is!

 

1. Harry Potter

Want… Always…. 🙂 Harry Potter heeft toch wel de meest logische en leukste soort magie die ik kan bedenken. Deze wereld is zo nauwkeurig en gedetailleerd beschreven dat het haast wel echt moet zijn (WAAR IS ZWEINSTEIN?). Ook zijn er ook theoretische regels verbonden aan magie in Harry Potter, dus naast het awesome zwaaien met een toverstok, is dit wel logisch neergezet. Door alle vakken op Zweinstein heb je ook een groot aantal aan soorten magie zoals bezweringen, vloeken, waarzeggen, toverdranken maken enz enz… Een definitieve nummer 1, en ik heb een vermoeden dat Harry Potter op veel TTT’s te vinden is!

2. Septimus Heap

Ik heb pas tot het derde deel gelezen van de boeken over Septimus Heap, maar ik kan de geweldige magie in deze serie nog aardig voor de geest halen. Dit zijn geweldige en prachtige boeken en ik hoop ze ooit in mooie hardcovers te hebben (en de serie dan uitlezen, dat moet ik echt doen!).

3. Magisterium

Nadat ik Holly Black en Cassandra Clare heb gesproken, ben ik echt gek geworden op de IJzerproef. Veel mensen vergelijken het met Harry Potter, maar dat is vooral omdat hier ook een magische school in zit. Ik vind de magie in het eerste deel heel leuk. Niet heel vernieuwend, maar wel precies hoe ik het wil! Het besturen van de elementen en nog de kracht om duistere wezens op te roepen? Ja dat wil ik wel!

4. Throne of Glass

Oké, dit komt vooral door Celaena Sardothien… Maar goed, deze wereld bezit wel magie, maar alle magie is verbannen. Toch wordt er steeds meer informatie gegeven over de magie in deze wereld en deze bevalt me tot nu toe erg goed!

5. De Macht van het Zwaard

Eén van de eerste boekenseries die gaan over magie. Het besturen van water, aarde, vuur, lucht en duisternis. Klinkt bekend hè? Ja, dat wel, maar toen ik 10 was kende ik deze magie nog niet echt en vond ik het geweldig. Toch maar een keertje weer deze boeken herlezen, Anne West had mij echt in haar greep toen ik deze boeken las!

6. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel

Deze serie heeft echt een overload aan magie. Je hebt magie over de elementen, maar ook normale spreuken, magische wezens en mythologische figuren.

7. Grisha

Leigh Bardugo is een fantastische dame (en ze vond mij als Darkling geweldig!) en haar magie in de wereld van Ravka is ook fantastisch. Hartenwringers, Fabrikators en meer, ze heeft een fantasierijk systeem gecreëerd rondom magie.

8. De jongen van smaragd

Herken je nog Miyu-stenen, allemaal edelstenen die je kon verzamelen? Ik was vroeger een fanatieke verzamelaar wat edelstenen betreft, en ik zat ook vaak op de Miyu-site. Tais Teng had een boek over deze Miyu-wereld en edelstenen geschreven en bevat veel magie. Dit boek vond ik zo tof, en de magie rondom de edelstenen bleef me echt bij.

9. De avonturen van de familie Kane

In de Egyptische serie van Rick Riordan zijn Egyptische magiërs aanwezig, en mythologie combineren met magie is zo tof! Had ik maar Egyptisch bloed, dan kon ik ook meedoen met Carter en Sadie en les hebben in magie in New York 🙂

10. Half Zwart

In de boeken van Half Zwart leven er slechte en goede heksen, en ik moet bij dit boek altijd denken aan de verschillende heksen in de Sims 2 hahaha! Hopelijk ga ik veel meer leren over deze heksen en tovenaars in het tweede deel van Half Bad!

 

Dit was dan mijn TTT voor deze week. Ben jij ook zo dol op boeken met magie?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mooi lijstje en tja inderdaad Harry Potter! Dat blijft toch één van de beste boeken met magie!

 2. Harry Potter zie ik wel in vele lijstje terugkeren ^^ En sommige die in jouw lijstje voorkomen ken ik niet eens D:

 3. Ook voor mij staan er enkele onbekende titels en auteurs tussen. De boeken van Septimus Heap heb ik ook gelezen. Nu ja, ik denk dat ik tot en met boek 4 ben geraakt. Ik vond de covers van in het begin wel ontzettend mooi.

  • Nordin op februari 24, 2015 om 7:59 am
  • Reageer

  Wistje dat septimus heap s avonturen zijn verfilmd als de film seventh Son

  1. Nu moet ik je corrigeren, want De Geestenjager wordt verfilmd als Seventh Son. Ja, ik weet het, apart, want Septimus Heap is ook de zevende zoon van de zevende zoon, het zijn verschillende series. Wel hoorde ik dat Septimus Heap wel een optie was om te verfilmen, dus wie weet… 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.