TTT: Top 10 Boeken over Vampiers

Emmy is al lekker bezig met de Top Ten Thursday, want ze heeft al een gigantische planning gemaakt, dus ik heb genoeg tijd om over alle TTT’s na te gaan denken. Ik vind het nog steeds jammer dat De Lady Library is gestopt, maar als troost gaat Emmy door met de TTT. Deze week in de TTT, de Top 10 boeken over vampiers…. Hmm, een lastige, aangezien ik wel een paar series ken waarin vampiers in voorkomen, maar 10 verschillende boeken…. Gelukkig heb ik 10 boeken(series) kunnen vinden, waar op de één of andere manier vampiers in voorkomen (sommige zijn wel heel vergezocht, maar ze zitten er wel in!). Dus hier, mijn Top 10 boeken met vampiers erin!

 

1. Darren Shan Sagafoto 1 (6)

Darren Shan is een geweldige serie van 12 delen. Vier jaar geleden begon ik met het lezen van deze boeken en ze zijn geweldig! De schrijver, die (wow wat toevallig) Darren Shan heet, heeft een geweldige schrijfstijl, ik vond de boeken heel spannend en het einde is geniaal! Ik heb de eerste omnibus met de eerste drie boeken en ik hoop de rest ook nog te kunnen krijgen, want deze serie wil ik zeker een keer herlezen!

2. Harry Potter

Wat, Harry Potter? Ja hoor, want hier komen vampiers in voor… Ten minste, ze worden genoemd in het eerste en tweede boek bij Verdediging tegen de Zwarte Kunsten… Vergezocht? Ja… Maar Harry Potter is uiteraard een favoriet boek van mij, dus hij moet er wel in komen te staan!

3. The Mortal Instruments / Kronieken van de Onderwereld

Cassandra Clare is geweldig in schrijven en tot mijn grote vreugde heb ik haar ook ontmoet! In deze serie komen er ook vampiers aan bod, en ik vind ze heel gaaf!

4. Blood of Eden

Julie Kagawa heeft een hele futuristische en spectaculaire wereld gecreëerd vol met bloeddorstige vampiers. Hier zijn de vampiers gruwelijk beschreven en zijn het echte duistere monsters. Deze trilogie vond ik geweldig en ik kan echt smullen van Allie met haar gevaarlijke zwaard!

5. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel

Er komen heel veel mythische figuren en wezens in de boeken van Michael Scott, waaronder vampiers. Hoewel ze niet een al te grote rol hebben in deze serie, komt die wel in mijn lijstje te staan, want deze serie is echt geweldig!

 

6. Vampier Dagboekfoto 2 (7)

Dit boek heb ik in de uitverkoop kunnen kopen voor ongeveer 2 euro, en dat was een prachtkoopje, want dit boek bevat veel sarcastische humor over vampiers. In dit ”dagboek” volg je de verhalen van een vampier, deze humor deed me echt denken aan het sassy-commentaar van Percy Jackson, ik heb me echt rot gelachen om dit boek! En daarbij ziet het boek er mooi uit met die zijkant (zwarte zijkant voor het papier)!

7. Academicus Campyrus

Hoewel ik veel mensen ken die dol zijn op deze serie, vond ik hem niet heel geweldig. Wel oké, maar niet bijzonder. Ik was ook halverwege deel 4 gestopt, maar ik wil deze serie zeker een keer weer oppakken!

8. Twilight

Jep, de vampiers in Twilight zijn wel redelijk anders dan normale vampiers, maar Meyer heeft wel veel aandacht besteedt aan de achtergrond van deze vampiers, dus Twilight mag nummer 8 verdienen in deze top 10.

9. De 7 Poortwachters: De Kaart van Kara

Dit boek van Nederlandse bodem van Suzanne Peters is best leuk, alleen zijn de vampiers in dit boek niet zo origineel. Misschien komt dit ook omdat ik wel genoeg boeken over vampiers heb gelezen, maar deze leken echt op de standaard vampier (niet tegen de zon kunnen, geen spiegelbeeld etc. etc.). Wie weet dat de vervolgdelen met meer originaliteit komen!

10. House of Night / Huis van de Nacht

Dit is het laatste vampierboek dat ik kon bedenken, en zoals je misschien al weet, ben ik geen fan van deze serie (zacht uitgedrukt)…

 

Zo, 10 boeken(series) kunnen vinden met vampiers erin! Op het nippertje, en dat terwijl ik nog redelijk out of the box moest denken om hem compleet te maken, maar het is gelukt!

Welke vampiers laten het bloed door jouw aderen sneller stromen?

9 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Yay, het is je gelukt! 😀

  2. O dat is waar ook, ik heb ook ooit een boek van Darren Shan gelezen! Ik had ook een paar gevalletjes waar ik boeken heb gekozen waar vampiers weliswaar niet de hoofdrol hebben, maar wel voorbijkomen (Beautiful Creatures bijvoorbeeld). En Blood of Eden moet ik binnenkort echt gaan lezen, want op dit moment haal ik de tien niet.

  3. Jaaa, Blood of Eden <3

  4. Mooi lijstje, staan er een aantal tussen waar ik niet aan had gedacht

  5. Ik heb ook nog getwijfeld over Harry Potter, aangezien ze alleen in het eerste deel worden genoemd. Gelukkig kon ik redelijk makkelijk 10 andere boeken verzinnen

  6. Vampier dagboek heb ik ook!! hilarisch boekje xd

  7. jeuj Mortal Instruments 🙂

  8. Wat leuk dat mijn boek in je top lijstje staat 🙂 Ik zal het delen voor je op Social Media. Dank je wel!

    1. Graag gedaan Suzanne! Ik kijk uit naar je volgende fantasyboek! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.