TTT: Top 10 Cliffhangers

Deze week is er zeker een spannende TTT van De Lady Library aan de gang, namelijk de Top 10 Cliffhangers. Als een boekenverslaafde heb ik genoeg momenten gehad waarin ik te maken kreeg met een enorme cliffhanger, waarna ik een hele lange tijd kon gaan wachten op het volgende deel. Schrijvers zijn echt de grootste pestkoppen als het gaat om cliffhangers. Ik wil zo graag verder met lezen, maar dan kan je weer een jaar wachten op een nieuw boek… Pffff….


1. Helden van Olympus – Het teken van Athena – Rick Riordan
Rick Riordan is toch wel de grootste martelaar als het om cliffhangers gaat. In bijna elk boek komt er wel een spannend einde, en moet je weer gaan wachten… Voor het vierde deel van Helden van Olympus heb ik anderhalf jaar moeten wachten, terwijl het vijfde deel dan over 2 maanden al uit komt! Net wanneer het zo spannend wordt (het was een letterlijke CLIFFhanger voor Percy en Annabeth…) is het boek klaar… Autsj… Het erge is nog, dat ik de Engelse versie zo vaak voorbij zag komen en dat zelfs in Barcelona het nieuwe deel doodleuk al in het Spaans verschenen was… Bedankt, Rick Riordan…

2. Opstand – Veronica Roth
Een klasgenoot vertelde me al dat in de allerlaatste bladzijde je compleet werd weggeblazen door de grote omwenteling in het verhaal. En ja, dat klopte. Het was zo spannend…

3. Gone – Angst – Michael Grant
Na het lezen van Angst moest ik nog maar één deel gaan lezen, en daar moest ik een jaar op wachten, net terwijl de spanningen zo hoog opliepen!

4. De Hongerspelen – Vlammen – Suzanne Collins
Iedereen kent het martelende einde wel van Vlammen… Gelukkig duurde het voor mij niet lang totdat ik Spotgaai kon kopen!

5. Chaos-trilogie – Het mes dat niet wijkt – Patrick Ness
Het einde van dit boek zorgt ervoor dat je met opengeslagen mond dit boek sluit. WAT NU!? Gelijk maar het tweede deel erbij pakken, terwijl die nog spannender is dan het eerste deel…

6. Elke dag – David Levithan
Hoewel dit boek niet superspannend was, heb ik nog steeds enorm veel vragen over het vervolg. A gaat namelijk weg op zoek naar hulp, maar hoe kan hij dat doen? Ik heb werkelijk geen idee. Het tweede deel zal over Rhiannon gaan, wat ik eerlijk gezegd maar vaag vind. Ik ben in ieder geval wel heel benieuwd naar dit vervolg!

7. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel – De Warlock – Michael Scott
Ook dit boek eindigt erg spannend met een grote ontknoping. Gelukkig kon ik de serie in één keer helemaal doorlezen, want man, aan het einde van boek 5 kon ik niet wachten om de afloop te gaan lezen!

8. Drakentemmers – Emma Maree Urquhart
Ook dit boek eindigt niet, want er is een deel 2. En die wil ik wel graag gaan lezen… Please Nederland, vertaal dat tweede boek ook eventjes…

9. Percy Jackson – De Strijd om het Labyrint – Rick Riordan
Ja, Rick, je zit er voor de tweede keer in, pestkop! Ga eens een keer minder spannende eindes bedenken!

10. Kronieken van de Onderwereld – Stad van Glas – Cassandra Clare
Cassandra kon in dit derde deel deze serie gewoon afsluiten… Als de slechterik dan gewoon echt dood was en die vervelende koningin niet kwam opdagen… Maar goed, ik ben wel blij dat de serie uit 6 delen bestaat, nog meer avonturen over de Shadowhunters! 🙂

Dit was dan mijn TTT voor deze week. Welke boeken heb jij ook in je lijstje staan maar staan hier niet bij?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. leuke lijst, ik heb een groot deel van deze boeken nog niet gelezen. Persoonlijk vond ik dat chaos ( deel drie van de caster kronieken ) een verschrikkelijke cliffhanger had.

  2. Verwelken van Lauren Destefano heeft ook een aardige cliffhanger! (net als het tweede boek haha. Gelukkig heeft het laatste deel wel een aardig gesloten eind)

  3. Mooi lijstje, staan een aantal boeken bij die ik (nog) niet gelezen heb maar het feit dat ze een cliffhanger hebben maakt me wel nieuwsgierig.

  4. Pokémon! Supervet. =) Ik ken je drang om alles te willen zien. Misschien is het daarom maar beter dat wij enkel Pokémon konden kijken op vakantie: daar hadden we wél een televisie met kabel. Tegen de tijd dat we thuis kabeltelevisie kregen was ik een jaar of acht. Maar nog altijd niet te oud voor Pokémon!

    En huy, ik ken ook het omslagpunt! Toen ik een jaar of veertien/vijftien was, keek ik júist veel naar series. Daarna was ik er helemaal klaar mee. (Vooral om het feit dat series niet af waren en ik dus niet verder kon kijken; wanneer ze wél af waren was het nog erger.)

    Maar de afgelopen tijd begin ik ineens weer zin te krijgen om series te kijken. Ik weet ook niet wat het is. O.o Van de zomer was het Fakin’ It, deze maand was het Resurrection en die heb ik ook al af gekeken. Waar ik trouwens nog een recensie van wil schrijven. Dus ik denk dat ik dat maar ga doen nu!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.