TTT: Top 10 Conventies waar ik ooit nog een keer naartoe wil

Conventies, ik vind ze best wel tof. Eindelijk andere Fanboys/Fangirls zien, ontzettend gave cosplayers aanschouwen, beroemdheden die langskomen, gave merchandise die je kan kopen… Het hele sfeertje is gewoon leuk! Ik ben al naar Dutch Comic Con en Animecon geweest (beide voor herhaling vatbaar), maar ik wil nog vele andere conventies bezoeken! Dus hierbij de top 10 conventies waar ik ooit nog een keer naartoe wil! YALC in Londen staat er niet bij, aangezien ik daar morgen al naartoe ga, want vandaag ben ik met een boel toffe bloggers op weg naar Londen!

1. San Diego Comic Con

Toch wel de grootste comic con die er bestaat. In San Diego komen zo veel beroemdheden, zoals de cast van Game of Thrones en zo veel meer. Als ik ooit op vakantie ga naar California om mijn familie te bezoeken daar, wil ik zeker een bezoek brengen aan San Diego Comic Con! Eerst maar een heleboel centjes sparen, want dat kan een dure vakantie worden… Het is wel iets wat ik op mijn bucket list zou zetten als ik die had (zou ik eigenlijk moeten doen, hmm…).

2. Comiket

In Japan is er twee keer in het jaar een conventie in Tokyo. Aangezien ik steeds gekker ben op anime, manga en Japan, wil ik zeker ook een keer naartoe gaan. Ik kreeg over dit evenement te horen tijdens het lezen van Pindakaas en Sushi 2, een boek dat zich afspeelt in Japan! Lijkt me erg leuk om tussen al die Japanners te lopen!

3. Tsunacon

In Rotterdam is er jaarlijks een conventie in het teken van anime. Aangezien ik daar ga studeren, kan ik net zo goed na een college dan langsgaan! Voor hetzelfde geld ga ik gewoon alle dagen, want het lijkt me een leuk evenement!

4. Imagicon

Een conventie in het teken van science-fiction, fantasy en horror. Het is in Ede, voor mij niet heel dichtbij, maar het lijkt me leuk om het eens te bezoeken!

5. Tomo-con

Deze conventie in Etten-Leur schijnt ook druk bezocht te worden, dus daar zou ik ook wel een bezoekje aan willen brengen!

6. Castlefest

Een conventie in de buitenlucht! Dat lijkt me ook erg tof en ik hoor er goede verhalen over van mensen die er eens zijn geweest.

7. Abunaicon

Dit evenement is eind augustus en een collega gaat er naartoe, ik ben best jaloers! Helaas kan ik die dagen niet (en is het erg duur wat reiskosten betreft), maar het lijkt me een gaaf evenement! Hopelijk kan ik er volgend jaar naartoe.

8. Elfia (Elf Fantasy Fair)

Op een dag ga ik een keer elfjes spotten bij deze conventie, lijkt me ook erg leuk!

9. Tomofair

Begin oktober is in Nijmegen Tomofair, een indoor Japanse markt. Dit is wel een eindje ver weg, maar als ik nou een Nijmeegse medeblogger lief aankijk om te overnachten, zou ik kunnen gaan…

10. First Look

Een conventie op het gebied van games! Lijkt me ook eens een toffe ervaring om te bezoeken, hoewel ik weinig game de laatste tijd.

11. Nishicon

Ja ja, het is er eentje extra, maar deze conventie is midden november in Zoetermeer, dat is voor mij best dichtbij, dus deze mag er ook bij.

 

Naar welke conventies ben jij al geweest en naar welke ga je naartoe? Wie weet zie ik je dan wel eens!

3 reacties

  1. Castlefest <3

  2. Imagicon is zeker een aanrader! Ik denk dat het vergeleken met andere cons in Nederland wat klein kan zijn (bijv. kleiner dan Dutch Comic Con) maar dat maakt het juist erg gezellig 🙂

  3. Ik wil zooooo graag naar San Diego ^^

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.