TTT: Top 10 Favoriete boeken die ik tot nu toe in 2014 heb gelezen

Elke week komt de lady library weer met de Top Ten Thursday, en deze keer een top 10 van favoriete boeken die ik heb gelezen in 2014. Aangezien ik al rond de 100 boeken zit, kan ik dus uit genoeg boeken kiezen! Nu kan ik dan ook een echte top 10 maken, aangezien ik wel redelijk kan kiezen welk boek het beste is (hoewel ik genoeg pareltjes heb gelezen dit jaar). Al deze boeken raad ik je dan ook van harte aan! Dit zijn de 10 boeken:

Links staat nummer 1 en rechts nummer 10 uiteraard. Was wel een moeilijke beslissing welk boek ik op welke plek ging zetten, maar het is me toch gelukt!

1. The Fault In Our Stars – John Green
Natuurlijk, de bestseller van John Green staat bovenaan mijn lijst. Mocht je het nog niet gelezen hebben, mag je nu even in een hoekje je gaan schamen, aangezien je het wel gelezen moet hebben! Hazel en Gus zijn zulke leuke karakters en het verhaal is zo mooi, zo droevig en vrolijk tegelijk. Tissues erbij en lezen dat boek, of herlezen, want dit boek ga ik zeker nog tientallen keren lezen…

2. De Glazen Troon – Sarah J. Maas
Het fantasyboek vol avontuur en een stoere chick als hoofdpersoon. Op de foto staat het tweede deel uit de serie aangezien het eerste deel niet bij mij thuis is. Ik ben nu al helemaal verkocht aan deze serie, laat de rest maar gauw komen!

3. Noorderlicht-trilogie – Philip Pullman
Deze vakantie heb ik deze trilogie weer opnieuw gelezen samen met Jacoline van Wereld achter Woorden, en ik heb weer enorm veel herinneringen opgehaald aan dit heerlijke boek.

4. Schim en Schaduw – Leigh Bardugo
Ik heb het vooruitexemplaar gekregen van Schim en Schaduw en ik las dit boek snel uit, het is zo goed! Ik wil in het Grisha-leger, waar kan ik me aanmelden! 🙂 Hier kan je mijn recensie op Fantasywereld vinden.

5. Extase – Lauren Kate
Het laatste deel van de Fallen-reeks was echt prachtig, ik had al wel een idee hoe het einde ging, maar desondanks dat ik het einde wel zag aankomen, had het me alsnog enorm verrast en was het spectaculair! Ik kreeg er gewoon spontaan vleugels van… 😉

6. De zieneres – Michael Scott
De afsluiter van de serie van Nicolas Flamel was zo goed, je kan hier mijn recensie vinden.

7. Elke Dag – David Levithan
David Levithan is nu al één van mijn favoriete schrijvers, hij kan zo mooi schrijven en dit verhaal was zeker de moeite waard om te lezen, kon mijn gedachten niet van het boek afhouden! Hier mijn recensie.

8. Het teken van Athena – Rick Riordan
Alweer een geniaal boek van Rick Riordan, en dat einde… Help, ik wil het vierde deel gaan lezen! Hier de recensie die ik heb gemaakt voor YoungAdultBooks.

9. The Geek Handbook – Alex Langley
Dit boek is natuurlijk een musthave voor een geek als ik, daarbij is dit boek enorm komisch!

10. END Elisabeth – Barbera Canepa
Een strip deze keer, aangezien ik hem zo mooi vond, de illustraties zijn zo prachtig en het verhaal is zo interessant! Hier de recensie die ik heb gemaakt voor Fantasywereld.

Dit was dan mijn TTT voor deze week. Laat gerust een reactie achter als jij de TTT ook hebt gedaan! 🙂

Welke boeken uit mijn TTT heb jij gelezen en wat vond je van deze boeken?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Jaaa, Throne of Glass. 😀 en misschien moet ik toch maar eens die noorderlichttrilogie gaan lezen.

  2. End Elisabeth ziet er wel super gaaf uit zeg D: Die ga ik eens opzoeken!

  3. Ik ben heel benieuwd naar Schim & Schaduw. De donkere kroon ligt hier ook voor me klaar. Het eerste boek in deze serie vond ik alleszins super, dus ik hoop dat dit ook voor de opvolger telt.

  4. The Fault in Our Stars is inderdaad heel erg mooi. Extase moet ik nog steeds lezen!

  5. Ik ben heeeeeeel benieuwd naar END Elisabeth. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.