TTT: Top 10 Favoriete Fandoms

Hell yeah, een Top Ten Thursday in het teken van Fandoms! DANK U EMMY! Als Fanboy ben ik best wel gek op Fandoms (nee je meent het?), dus dit is zeker een TTT voor mij. Fandoms zitten vol met coole Fangirls en Fanboys die gek zijn op een bepaalde (boeken)serie, in een paar Fandoms voel ik me zeker thuis. De tien Fandoms zijn in willekeurige volgorde, want ik zou nooit een favoriete Fandom kunnen kiezen!

 

1. Avatar (The Last Airbender & The Legend of Korra)

De tekenserie van Avatar is geweldig en de Fandom is ook ontzettend enthousiast. Op Pinterest en Tumblr zijn mensen nog steeds druk in de weer met dingen te posten van Avatar, zelfs nu het afgelopen is. De makers van Avatar zijn ook actief op Tumblr en ik vind het altijd leuk om te lezen wat zij over de serie te zeggen hebben (voor de fans onder ons: hun stukje over het einde van Legend of Korra vind ik heel gaaf, vooral de artwork die ze hebben verkocht voor een bepaald doel). Ook zijn er veel cosplayers van Avatar te vinden en ja ik vind het o zo leuk als ik een Avatar personage in real life kan zien (ik zal sowieso buigen voor Katara, Toph, Azula, Tai Lee en Suki – wow wat toevallig allemaal vrouwen…). Misschien zijn er nog wat cosplayers te vinden bij Dutch Comic Con aankomend weekend?

2. Harry Potter

Het internet raakt niet uitgepraat over Harry Potter en zelfs nu komen er nog feitjes uit over de boeken die fans hebben ontdekt. Always! Ook de merchandise is gigantisch, dus deze fandom hoort zeker in het rijtje thuis.

3. Percy Jackson

Kunnen alle fans gewoon een zomer langskomen in Kamp Halfbloed, PLEEEAAAASSSEEE?

4. Pokémon

Gotta catch them allllllllll 😀 Gaat er iemand mee naar Japan? Daar zijn namelijk Pokémoncenters en een pretpark in het teken van Pokémon! Dat is pas een obsessieve fandom!

5. Adventure Time

Want ik ben veel te verslaafd aan deze serie. Zaterdag kan je me waarschijnlijk ook zien als Adventure Time Fanboy op Dutch Comic Con…

6. The Hunger Games

BECAUSE WE ARE THE MOCKINJAY!

7. Divergent

YOU CAN’T CONTROL THIS FANDOM, WE ARE DIVERGENT!

8. The Fault in our Stars

Okay?

9. Game of Thrones

Dit Fandom zit vol met moord, incest, geslachtsdelen en draken. Count me in! Daarbij is Game of Thrones de serie die het vaakst illegaal wordt bekeken, dus fans zijn ook nog eens slecht bezig (net als de meeste personages in Game of Thrones haha). Soort zoekt soort!

10. The Mortal Instruments

Aangezien de fans massaal boos zijn op de makers van de serie die overduidelijk zich niet gaan houden aan de boeken, hoort deze Fandom in het rijtje thuis, want de fans hebben veel liefde voor deze boekenserie. Toen ik in Antwerpen Cassandra Clare kon interviewen, waren er ook een boel meisjes die verkleed waren als Shadowhunter!

 

Dit was mijn TTT voor deze week. Welke Fandoms ken jij die ook in dit rijtje moeten horen?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. The hunger games staat ook in mijn lijstje! Adventure time heb ik eigenlijk niet aan gedacht maar dat is ook super leuk!

  1. De Adventure Time fandom is ook net zo gek als de serie, daarom moet hij zeker in mijn TTT staan!

 2. JAA, POKEMON CENTERS LET”S GOOOOHOOOOOO!

  En dat plaatje van Imagine if teachers had to deal with fandoms in school is grappig :p

  1. *Boekt een vliegticket naar Japan… Of nog beter, naar KANTO*

   1. OH JONGE! Dibs op Charmander xD

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.