TTT: Top 10 favoriete gaven/krachten in boeken

Aangezien ik veel boeken met fantasy lees, kom ik aardig wat magische krachten tegen. Sommige krachten zijn handig, anderen zijn dan weer heel machtig of juist gevaarlijk. Deze keer in de Top Ten Thursday van Emmy, de top 10 favoriete gaven/krachten in boeken.

 

harry_potter_en_de_relieken_van_de_dood_w131_h2101. Harry Potter – magie

Tsja, de magie in Harry Potter moet gewoon bovenaan staan. Wie wil er nou niet toveren met een toverstok, de toekomst voorspellen en magische drankjes maken? Deze magie is gewoon echt zo gaaf, waar blijft nou die toelatingsbrief naar Zweinstein?

2. Magisterium – elementen9200000030134821

In De IJzerproef, het eerste deel van de Magisterium-serie van Cassandra Clare en Holly Black kunnen magiërs elementen besturen. Awesome! Aangezien ik een groot fan ben van Avatar vind ik deze gave natuurlijk fantastisch. Ik ben heel benieuwd naar de volgende delen, dan wordt alles vast nog veel cooler!

3. De Grisha – magie

In de Grisha zijn er verschillende soorten magiërs. De ene kan water, vuur of lucht besturen, anderen kunnen juist sterke wapens maken of juist duisternis of licht beheersen. Tel er ook bij op dat de Grisha een kefta om hebben en ja hoor, die krachten zou ik wel willen bezitten!

10010040061996764. Gone – verschillende krachten

In de boeken van Michael Grant hebben sommige kinderen bepaalde krachten. De ene kan teleporteren, de andere kan hard rennen, levitatie, in iemands dromen kijken, waanbeelden creëren, het kan allemaal! Ik vond het heel gaaf om over al deze verschillende krachten te lezen, er zaten behoorlijk veel epische krachten tussen!

5. Hart van Inkt – de magie van boeken

In Hart van Inkt kunnen sommige mensen personages uit boeken in de echte wereld stoppen als ze een boek voorlezen. Iemand moet daarvoor wel in de plaats komen, dus dat is wat minder. Maar goed, ik zou maar al te graag in bepaalde boeken willen belanden hoor…

6. Percy Jackson – krachten van de goden11 Percy Jackson and the Greek Gods - Rick Riordan

In de boeken van Percy Jackson hebben vele personages een goddelijke ouder. Door deze band kunnen bepaalde krachten die de Griekse goden hebben, soms gebruikt worden door hun kinderen. Een kind van Poseidon kan dus aardig wat trucjes uithalen met water, een kind van Zeus kan bliksem oproepen en ga zo maar door. De halfgoden zijn niet alleen sterk, ze hebben dus ook wat magie achter de hand!

7. Mortal Instruments – spreuken 

In The Mortal Instruments is Magnus Bane een Warlock die magie kan gebruiken. Ook de Shadowhunters hebben een bepaalde vorm van magie, en dan nog maar te zwijgen over de vampiers en weerwolven in de serie. Ja, The Mortal Instruments zit vol met coole krachten!

8. Vrees me – verschillende krachten14 Shatter me 1 Vrees me Tahereh Mafi

In de Shatter me-reeks van Tahereh Mafi kan Juliëtte door haar aanraking mensen vermoorden. Ja, dat klinkt niet al te fijn. Maar in deze serie kom je er ook achter dat er andere krachten zijn bij andere personages en dat sommige krachten ook kunnen groeien.

9. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel – magie8 Dromendochter Laini Taylor

Josh en Sophie Newman staan voor een grote opdracht en moeten vele vormen van magie leren. Deze magie, gecombineerd met alle mythologische figuren in deze serie zijn heel gaaf om over te lezen!

10. Dromendochter – wensen

In Dromendochter kunnen er bepaalde wensen vervult worden door middel van bepaalde kralen of munten. Hoe sterker het voorwerp, hoe groter de wens kan zijn. Dit idee is best gaaf, geen mij maar een paar van zulke dingen, want ik zou maar al te graag dingen in het dagelijks leven willen wensen (”Please, laat dit bepaalde boek van deze coole schrijver eerder uitkomen…”).

 

Welke gave zou jij nou graag willen bezitten?

3 reacties

  1. Magie lijkt me ook wel handig 😉

  2. Geef mij maar een beetje elfenstof als je krachten aan het rondstrooien bent. Ik zou heel graag willen vliegen. Maar wensen laten vervullen lijkt me ook wel wat.

  3. Jaaa echt een leuk rijtje! Ik vind zelf de krachten van de Lorien-kronieken ook heel gaaf.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.