TTT: Top 10 Gele/oranje boeken

Al tijden wil ik mijn boekenkast een keertje indelen in kleur, en wat zou het handig zijn als is dat al had gedaan, want deze week heeft Emmy de Top 10 gele/oranje boeken bedacht voor de Top Ten Thursday. Nu moet ik juist goed mijn boekenkast afspeuren naar die oranje of gele boeken, en dan moeten ze ook nog leuk zijn… Gelukkig heb ik een lijstje kunnen maken. Ik heb de kleur geel en oranje lekker wijd genomen, dus ook kaften met een beetje geel of oranje tel ik ook mee. Zie hier mijn top 10 gele/oranje boeken!

IMG_3058

1. Het Huis van Hades (Helden van Olympus #4) – Rick Riordan

Dit boek is echt fantastisch! Dit deel van Helden van Olympus is onwijs spannend, want een groot deel van het verhaal speelt zich af in de onderwereld. Ik had echt genoten van dit boek, het was ook heerlijk om oude schurken en vijanden terug te komen in dit deel.

2. De Opdracht (Endgame #1) – James Frey

Een actie-verhaal vol met uitgesproken personages, een reis om de wereld en een ingewikkelde code. Endgame had ik zo snel uitgelezen, zelfs in de bus kon ik dit boek niet wegleggen!

3. Licht (Gone #6) – Michael Grant

De afsluiter van deze ijzersterke serie weet een perfecte afronding te geven aan Gone. Ik was heel benieuwd of dit einde goed zou zijn, en het is precies wat ik ervan verlangde. Het heeft veel epische gevechten, een daverend slot en alle vragen worden beantwoord. Uiteraard overleeft niet iedereen het, maar Grant weet ervoor te zorgen dat de juiste personen het einde wel halen.

4. Ready Player One – Earnest Cline

Ready Player One is een cool boek over een grote gamewereld vol met verwijzingen naar de jaren ’80. Super leuk om te lezen, dit boek wil ik zeker vaker lezen!

5. Stad van Glas (De Kronieken van de Onderwereld #3) – Cassandra Clare

Dit derde deel van The Mortal Instruments was echt geweldig. Het had zo veel actie en plotwendingen, Cassandra Clare wist me echt te verbazen!IMG_3057

6. De Schaduw van de Slang (De avonturen van de familie Kane #3) – Rick Riordan

Dit slot van de Egyptische serie van Riordan is gewoon ontzettend fijn om te lezen. De hoeveelheid humor, avonturen en grote ontwikkelingen in het verhaal zijn zo vet, dit boek wilde ik gewoon langzaam lezen omdat ik er zo lang mogelijk van wilde genieten!

7. Zó doe je dat

Een hilarisch en handig boek met allemaal tutorials. Er zitten soms hele absurde dingen bij, maar ook hele praktische zaken waar ik zelf nog niet op was gekomen.

8. De Zee van Monsters (Percy Jackson & De Olympiërs #2) – Rick Riordan

Dit boek is één van mijn favoriete delen van Percy Jackson, puur omdat de Tyson erin voorkomt en aan het einde zo’n ontroerend gesprek heeft met Percy, dat gesprek blijft me voor eeuwig bij 🙂

9. Mijn Snor – Arjen van Lith

Een heel komisch boek over een man die zijn snor een maand lang laat staan.

10. Century 2

Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar ziet er wel ontzettend cool uit!

IMG_3056

 

Dat was dan mijn TTT voor deze week. Welke gele/oranje boeken vind jij ook erg goed?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wauw, ik heb serieus niet één boek van deze stapel gelezen. Hoe is het mogelijk?!

  2. Ik vind Stad van Glas ook super goed en als knalgeel boek had ik Naomi and Ely’s No Kiss List van Rachel Cohn en David Levithan sowieso gekozen!

  3. Ik vond het best een lastige om tot tien te komen, maar zie ook een hoop boeken voorbij komen die ook in mijn kast staan haha

  4. Oh ik dacht zelf dat ik geen één geel/oranje boek in mijn kast had staan. Maar nu kom ik erachter dat Stad van Glas ook geldt haha. En ik heb ook nog Life of Pi, die is ook geel.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.