TTT: Top 10 Graphic Novels/Manga’s die ik iedereen aan kan raden

Ik begin steeds meer fan te worden van graphic novels en manga. Hoewel deze TTT van Emmy best moeilijk is, heb ik sowieso 10 manga’s of graphic novels kunnen vinden in mijn boekenkast. En ja, er zitten maar al te veel fandoms in mijn TTT, because I roll that way baby!

P1000784

1. Pokémon Adventures

Pokémon Adventures is sowieso mijn favoriete manga. Ik heb de eerste twee boxen, maar ik zou ze allemaal willen! In elke box zitten er rond de 7 volumes, deze boxen laten de avonturen zien van de eerste twee regio’s van Pokémon. Deze manga zit vol actie en POKEMONNNNN! Ik ben deze serie ook aan het herlezen, dus je kan binnenkort ook recensies verwachten van deze manga. De Ruby/Sapphire box is ook al uit, dus die wil ik ook kopen! Daarna kan ik verder met Diamon/Pearl, Black/White en meer… Eens een Pokémonmeester, altijd een Pokémonmeester!

P1000778

2. Avatar The Last Airbender: The Promise

Dit enorme stripboek vertelt over de verhalen van Aang na het einde van de serie. Hierbij zie je dus hoe het vergaat na de oorlog, de personages moeten nog veel doen voordat er volledig vrede is op de wereld! Je hebt deze strip ook in paperback (3 verschillende boeken), maar deze hardcover laat ook nog artwork zien en commentaar van de maker naast de bladzijdes. Een geweldig boek, ik wil ook The Search en The Rift in hardcover hebben. Ik hoorde ook dat er stripboeken van Korra komen, ow yeah! P10007763. End 1: Elisabeth – Recensie

Deze graphic novel is ontzettend mooi. De tekenstijl heeft wat weg van manga, maar heeft ook wat gothicelementen. Alle details zijn schitterend en het kleurgebruik, wow! Een dikke aanrader, ik hoop dat het tweede deel snel wordt uitgegeven, ik wil meer van deze serie!

P1000783

 

4. Pokémon Mystery Dungeon

Deze kleine stripboeken zaten eens als extra bij het Jetix-tijdschrift (ja jongens, oldschool). Het vertelt het verhaal over een jongen die een Pokémon wordt, wat een geweldige manga! Ik vond het een heel indrukwekkend verhaal toen ik jong was, tijd om eens te herlezen…

P1000782

 

5. Avatar The Last Airbender: The Lost Adventures

Dit boek is een collectie van allemaal losse verhalen van The Last Airbender. Deze verhalen zijn niet heel erg belangrijk voor het plot, maar zijn een leuke extra aan de serie.

P1000775

 

6. Assassin’s Creed

Deze twee graphic novels zijn de eerste twee delen van Assassin’s Creed. Ik zag laatst ook dat er meerdere series zijn rondom deze games, maar deze vind ik tot nu toe de leukste. Het volgt ook een deel van het verhaal van de games, dus ik herkende ook wat dingen van het spel. Ik moet zeker de rest in huis gaan halen, deze serie is namelijk best vet. En o ja, ik moet die games ook een keer gaan uitspelen…

P1000777

 

7. Atalante 1: Het Pact – Recensie

Atalante is een graphic novel over een jonge vrouw in het oude Griekenland. Vele mythische figuren komen tot leven in dit verhaal, zoals je kan zien is het erg kleurrijk en de tekenstijl vind ik best gaaf! Ik hoop ooit eens verder te gaan in deze serie!

P1000780

 

8. Avatar Prequel Zuko’s Story

De manga van de film van The Last Airbender is echt bagger, maar deze prequel over Zuko vind ik wel goed in elkaar gezet. Het vertelt een stukje van het verleden van Zuko, net nadat hij is verbannen. Een goede toevoeging, het past echt bij het verhaal!

P1000779

 

9. The Dreaming

The Dreaming is een verhaal over zusjes die in een kostschool komen, maar er gebeuren er rare dingen en dromen hebben ook een belangrijke rol in dit verhaal. Ik moet echt eens deel 2 en 3 kopen, dan weet ik hoe het verder gaat en afloopt…

P1000781

 

10. Ria Kronieken van het licht 1: Een sprankje hoop

Deze graphic novel kocht ik toen hij afgeprijsd was, maar het heeft geen grote indruk achtergelaten. Ik weet nauwelijks meer waarover het ging… De tekenstijl was wel erg mooi, maar het verhaal deed me vrij weinig en grote kans dat het tweede deel niet uitgegeven gaat worden, waar ik geen probleem mee heb.

 

Dit was mijn TTT voor deze week. Wat is jouw favoriete manga/graphic novel?

 

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. End ziet er wel heel tof uit!

  2. Die Pokémon boxsets <333333

    1. Als die boxset een vrouw was geweest, zou ik er waarschijnlijk mee trouwen. Wat een geweldige manga 😀

  3. OMG Love The Dreaming! Die is zo gaaf! Ria ziet er heel interessant uit!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.