TTT: Top 10 Groene boeken

Emmy heeft bij de TTT’s af en toe een TTT gemaakt waarin bloggers een top 10 maken van een bepaald kleur boek. Deze keer is de kleur groen aan de beurt. Op het eerste gezicht weet ik niet of ik een top 10 kan maken, want op het eerste gezicht heb ik weinig groene boeken in mijn boekenkast zitten… Goed, ik ga er even flink voor zitten! Ik heb uiteindelijk gewoon 10 groene boeken uit kunnen kiezen, inclusief groene achtergrond voor de extra groen.
IMG_3169

 

1. Shatter me #3 Vertrouw me – Tahereh Mafi – Recensie

Vertrouw me komt zonder enige twijfel bovenaan. Dit boek eindigt zo episch, de schrijfstijl is briljant en in dit deel kom je zo veel te weten over bepaalde personages dat je met een hele andere blik naar ze kijkt. Wauw! Na dit boek wist ik gewoon niet wat ik moest doen, een normaal leven leiden na het lezen van dit boek was gewoon onwerkelijk…

2. Helden van Olympus #3 Het teken van Athena – Rick Riordan – Recensie

Dit boek is ook geweldig en heeft zo’n verschrikkelijke cliffhanger als einde! Rick Riordan is gewoon mijn favoriete schrijver en daarom verdient één van zijn boeken een plekje in mijn top 10.

3. Gone #2 Honger – Michael Grant

Gone is een verschrikkelijk spannende serie en deel 2 heb ik al meerdere keren gelezen. Grant beschrijft vele gruwelen, maakt alles lekker mysterieus en schrijft over zulke leuke personages. Wat een topserie! Ik hoorde toevallig dat Grant een nieuwe serie gaat schrijven die zich afspeelt na Gone, ik kan niet wachten!

4. Kronieken van de Onderwereld #1 Stad van Beenderen – Cassandra Clare – Recensie

Ik heb Cassandra Clare eens kunnen ontmoeten en ze heeft ook mijn exemplaar gesigneerd. Wat een gave vrouw is dat zeg! Deze serie heb ik ook meerdere keren gelezen en ik kan niet wachten om de tv-serie te gaan zien (Shadowhunters!). Ik ga ook snel beginnen aan The Infernal Devices, die schijnt ook erg goed te zijn!

5. Divergent #2 Opstand – Veronica Roth

Opstand mag iet ontbreken in deze TTT. Opstand is erg spannend en moet je echt lezen, ook al heb je de film gezien (er is namelijk veel veranderd in de film). Vooral dat einde, oh oh oh wat maakt Roth het ons moeilijk met die cliffhanger!

IMG_3168

6. Magisterium #1 De IJzerproef – Cassandra Clare & Holly Black – Recensie

Naast Clare heb ik ook Holly Black ontmoet toen ze De IJzerproef presenteerden op de boekenbeurs in Antwerpen. Dit boek is lekker magisch met hele goede plotwendingen. Ik wil meer! Hopelijk gaan ze deel 2 snel vertalen zodat ik daar niet al te lang op hoef te wachten.

7. De Macht van het Zwaard #1 De aardmagiër – Anne West

De meeste mensen kennen Anne West van haar nieuwe boek Lekker is dat!, maar ze heeft ook een fantasyserie geschreven voor wat jonger publiek. Dit boek heeft mij echt aan het lezen gekregen en heb ik maar al te vaak gelezen.

8. This Star Won’t Go Out – Esther Earl – Recensie

Het verhaal over het meisje die John Green heeft geïnspireerd om The Fault in our Stars te schrijven… Heb je al traanoogjes? Man dit boek was zo mooi en zo puur…

9. The Geek Handbook

Want ook ik heb een handboek nodig om me extra geeky te gedragen.

10. The Hit – Melvin Burgess – Recensie

Een interessant boek, maar wat te kort naar mijn idee.

 

Dit was mijn TTT voor deze week. Welk groen boek is jouw favoriet?

3 reacties

  1. The geek !!!! Wow die wil ik ook haha. Ik ben de laatste tijd een hoop van dat soort boeken aan het lezen. Ik vond het overigens best een lastige, ik heb blijkbaar niet zo veel kleur in mijn kast. Maar het is me wel gelukt.

  2. Gone, honger is echt geweldig! Ik heb net ‘Angst’ geleend van een vriendinnetje, ben benieuwd of die net zo spannend is als de vorige delen 🙂

    1. Angst was ook heel spannend! :O Veel plezier!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.