TTT: Top 10 Hilarische titels van boeken en films

Elke week organiseert de Lady Library een Top Ten Thursday, waar bloggers hun top 10 kunnen samenstellen. Hier doe ik de laatste werken trouw aan mee, en zo ook deze keer! Het onderwerp van deze week is hilarische titels van boeken en films. Ik vind het zelf een pittige TTT, maar ik heb uiteindelijk toch nog een paar leuke titels weten te vinden! Hier komt mijn Top 10 Hilarische titels van boeken en films!

1. The Hunger Pains
De titel verklapt het misschien al, dit is een parodie op de Hongerspelen. Door de titel wilde ik gelijk al het boek kopen, en de humor in dit boek beviel me wel. Mocht je de recensie van dit boek willen lezen die ik heb geschreven, kan je die hier bekijken.

2. Steek je familie in de kleren (David Sedaris)
Sedaris vind ik een hele komische schrijver waarbij ik soms hardop kan lachen tijdens het lezen van zijn boeken, en deze titel vond ik wel het grappigste van de boeken die hij heeft geschreven.

3. Zo doe je dat cool
Dit is een heel grappig, leerzaam en interessant boek met allemaal kleine tutorials die je kan doen, van bepaalde kapsels maken tot het maken van een zwart gat. De titel vond ik ook erg grappig, en ik ben blij dat ik hem als cadeau had gekregen voor mijn verjaardag een paar jaar geleden.

4. Duivels Dagboek
Deze titel kan je op twee manieren opvatten, wat ik erg grappig vond. Ten eerste is dit Dagboek echt Duivels, en is dit ook een Dagboek van de Duivel. Ik heb het deze maand gekocht en las het binnen no-time uit, wie weet maak ik er nog een recensie van. Dit boek bevat ook genoeg humor.

5. Wat wil de vrouw?
Ja, serieus, dit boek heb ik van vrienden voor mijn verjaardag gekregen… Misschien is het een hint dat ik het wat beter moet gaan doen bij de dames? Heb in ieder geval wel gelachen toen ze het me gaven, het is een soort traditie dat we elkaar gekke maar originele cadeau’s geven.

6. Rat Race
Deze film heb ik ooit eerder genoemd, deze titel vond ik wel grappig. Als je de titel ziet denk je eerder aan ratten die een wedstrijd houden, maar die ratten blijken eigenlijk mensen te zijn die zich door de wedstrijd een beetje als ratten gedragen.

7. De Schaduw van de nacht (Deborah Darkness)
De nacht is toch al redelijk donker?

8. 30 Ways to save your ass in English (Buffi Duberman)
Hier heb ik denk weinig uitleg bij nodig.

9. The Geek Handbook
De titel vond ik al zo grappig dat ik dit boek zeker in huis moest hebben!

10. Het Leven van een Loser (Jeff Kinney)
De boekenreeks die ik toch wel een keertje wil gaan lezen, de titel voorspelt wel enige humor.

Zo, dat waren de 10 titels. Dit was wel een hoop opzoekwerk en vindingrijkheid, deze TTT is erg moeilijk! Hij was in ieder geval wel leuk om te doen, vraag me af wat andere boekenbloggers hebben bedacht! 🙂

Weet jij nog een hilarische titel van een boek of film?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.