TTT: Top 10 Onderwerpen die we vaker terug mogen zien in boeken

Nadat De Lady Library had aangekondigd dat ze gingen stoppen, werd het stokje van de Top Ten Thursday overgedragen aan Emmy van ZonenMaan. De TTT’s gaan dus gewoon door, en ik doe er zeker weer aan mee. Emmy heeft al een flinke lijst aan TTT’s op de planning staan, en deze week komt de Top 10 onderwerpen die we vaker terug mogen zien in boeken aan bod. Afgelopen jaar is mijn leessmaak best veranderd en vergroot, dus er zijn veel onderwerpen die ik leuk ben gaan vinden.

 

1. Mythologie

Ik ben echt gek op de boeken van Rick Riordan, want deze boeken staan in het teken van mythologie! Ook heb ik de boeken van Michael Scott verslonden waar veel mythologische wezens in voorkomen. Ik ben gek op de Griekse en Egyptische mythologie en boeken die in het teken staan van mythologie laat ik zeker niet links liggen!

2. Magie

Uiteraard mag magie veel vaker terugkomen in boeken, want ik ben er gek op!

3. Buitenbeentjes

Hoofdpersonen die buiten de boot vallen vind ik geweldig. Een goed voorbeeld is Eleanor & Park, waarbij beide personages niet al te populair zijn en niet bij een groepje horen. Deze personages zijn sympathiek en ik kan echt met ze meeleven.

4. Ziekte

De laatste tijd lees ik ook vaak boeken waarin personages lijden aan een ziekte. Deze boeken vind ik erg mooi (misschien ook wel omdat ik zelf vaak zien ben) en ik wil zeker meer boeken lezen die te maken hebben met een geestelijke of lichamelijke ziekte.

5. Feeën/Elfen

Of het ligt aan mij, of er zijn echt weinig boeken over elfen en feeën? Elfen kom ik wel tegen in Lord of the Rings, maar daar blijft het voor mij redelijk bij. Ik zou wel meer willen lezen over deze magische wezens en ik ben benieuwd of schrijvers veel variaties hebben op deze wezens.

6. Magische Scholen

Na Zweinstein en het Magisterium wil ik meer boeken over magische scholen!

7. Buitenland

Ik wil boeken lezen waar veel wordt afgereisd! Boeken waar onwijs veel locaties zijn die uitgebreid worden beschreven vind ik heel gaaf. Boeken van Rick Riordan en Endgame zijn verhalen die zich plaatsvinden in veel landen en ik zou graag een wereldreis willen maken door het lezen van boeken!

8. Depressie

Noem me maar luguber, maar boeken lezen over depressie vind ik best interessant. De gedachtegang lezen van een depressief personage intrigeert me enorm, en daarom ben ik ook heel benieuwd wat voor boeken ik tegen ga komen tijdens de mentalong (een readalong met als thema mental illnesses).

9. Heftige en bloederige gevechten

Ik hou van actie, en gruwelijke gevechten die zo spannend en misselijkmakend zijn vind ik super!

10. Knappe heldhaftige vrouwen

Geen uitleg bij nodig toch?

 

Dit was mijn TTT voor deze week. Welke onderwerpen zou jij ook graag vaker willen zien in boeken?

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Mooi lijstje, ik kwam echt niet aan tien dingen. Als ik al die lijstjes zo lees denk ik wel, ow ja dat zou ik er ook in kunnen zetten!

  2. Buitenbeentjes is ook een goeie ja 😀 Zelf heb ik ook ziekte en depressie in mijn lijstje staan – wat zijn we toch weer lekker vrolijk ^^

  3. Knappe heldhaftige vrouwen dus.. Nou, nou heb je Divergent of The Hungergames nog niet gezien? 😛

    1. Ja, maar ik wil MEER vrouwen!

  4. Ik vind je lijst echt keileuk Joost! 😀

  5. Ik sluit me helemaal aan bij mythologie. En boeken over sprookjes zijn meestal ook erg leuk, dat zou ik ook wel vaker terug willen zien komen 🙂

    1. Boeken over sprookjes lijken me ook wel gaaf ja! En dan vooral van die lugubere verhalen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.