TTT: Top 10 Onderwerpen waardoor ik een boek direct zou lezen

Wekelijks komt de Lady Library weer met een Top Ten Thursday waarbij bloggers hun top 10 over een bepaald onderwerp kunnen neerzetten. Aangezien ik al een tijdje trouw meedoe, ben ik deze week ook weer van de partij. Nu hebben we een wat abstractere top 10, namelijk de top 10 onderwerpen waardoor ik een boek direct zou lezen.

1. Magie
Uiteraard staat dit onderwerp op nummer 1. Ik ben gek op magie en vind boeken met magische elementen erin echt fantastisch! Al gaat het over tovenaars, magische wezens of voorwerpen, ik wil het lezen!
2. Mythologie
Ik ben ook erg fan van boeken die mythologische elementen in zich hebben. Ik vind de boeken Rick Riordan en de Flamel-serie echt supervet omdat het vol mythologie zit. Boeken waarin de Goden (Egyptisch, Noors, Grieks, Romeins en vele andere beschavingen uit het verleden) voorkomen als levende wezens vind ik al helemaal gaaf!
3. Dystopie
Ja, dystopische verhalen staan uiteraard ook hoog op mijn lijstje. Hungergames, Divergent, moet ik nog meer zeggen?
4. Andere wereld
Ik ben ook een grote fan van high fantasy, dus boeken die afspelen in een andere wereld of meerdere werelden vind ik ook prettig om te lezen. Het is ook leuk om erachter te komen wat voor wereld een schrijver heeft bedacht. De schrijver neemt je mee naar een totaal nieuwe plek die je helemaal kan gaan verkennen! 🙂
5. Pubers
Een boek dat ik lees wil ik het liefst lezen uit het perspectief van een puber, aangezien ik nog wel een puber kan worden genoemd en hun wereld ook kleurrijk en uitdagend is. Ook vind ik het wel leuk om te zien wat voor streken pubers uithalen. De wereld staat voor pubers nog open en dan is het leuk om te lezen wat voor goede of foute beslissingen ze maken.
6. Ziektes
Hoewel dit meestal geen leuk onderwerp is, trekt dit me toch nog wel erg aan. Ik vind het erg interessant om andere gedachtegangen van mensen met een ziekte te lezen, hoe zij over hun ziekte nadenken, hoe ze tegenover het leven enzovoorts staan, het zorgt er af en toe voor dat ik dan ook tegen mijn aandoeningen anders kijk, en meestal ook op een positieve manier 🙂
7. Spanning/thriller
Ik vind het af en toe heerlijk om een superspannend boek te hebben waarbij ik gewoon hyperventileer van de spanning (waargebeurd verhaal, Darlah: 172 uur op de maan moet je lezen met een plastic zakje…).
8. Engelen
Engelen vind ik sowieso best gaaf om over te lezen. En ja, lezen over het vliegen met vleugels maakt me ook regelmatig jaloers!
9. Avontuur
In een boek moet er voor mij wel redelijk veel gebeuren, en een beetje avontuurlijke momenten mogen er dan ook best in zitten!
10. Toekomst
Ik ben altijd benieuwd wat voor beeld schrijvers hebben bij de toekomst en daarom lees ik boeken die in de toekomst afspelen ook graag.

Dit was dan mijn TTT voor deze week! Ik had er nog meer kunnen bedenken, maar deze 10 steken er dan wel net bovenuit.

Welk onderwerp vind jij nou het leukst om te lezen?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Had jij niet ook de neiging om gewoon ‘alles’ in te vullen? 😀

    1. Haha ik kon er met gemak ook nog 5 erbij verzinnen 😛

  2. Ik vind het zelf ook erg leuk om vanuit het perspectief van iemand van mijn leeftijd te lezen! Dan kan je je toch wat meer inleven ofzo. Mythologie trekt mij dan weer helemaal niet. Mooi lijstje!

  3. Nu ik je lijstje zie, zie ik dat ik Mythologie helemaal vergeten ben! Ik wist dat ik iets vergeten was in mijn lijst!

    1. Jij hebt anders ook een aardig mooi rijtje gemaakt hoor! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.