TTT: Top 10 Personages die mij gezelschap mogen houden op een onbewoond eiland

De Lady Library zorgt elke week weer voor een leuke top 10, en deze keer zijn het personages die mij gezelschap mogen houden op een onbewoond eiland. Een onbewoond eiland, de ideale plek om mij te laten vermoorden door me simpel weg achter te laten waardoor ik door een debiele manier sterf omdat ik niets van overleven weet. Vandaar dat de personages die mij gezelschap mogen houden op een onbewoond eiland zeker wat moeten weten van overleven! Natuurlijk moeten ze daarnaast heel aardig zijn zodat ik het wel een tijdje met ze volhoud! 🙂

Gelukkig heb ik genoeg boeken gelezen en series gezien die deels in het teken staan van overleven, waardoor ik een perfect team kan samenstellen die me kan helpen om te overleven! Zie hier mijn top 10!

1. Celaena Sardothien (De Glazen Troon)
Onze heldin uit De Glazen Troon weet precies hoe het is om te overleven! Naast het feit dat ze mijn fictional character crush is, kan ze enorm goed vechten, kan ze heel goed overleven, leest ze onwijs veel boeken en kan ze ook nog piano spelen (niet dat ik een piano op het eiland heb, maar het is leuk meegenomen, en boeken kan je er waarschijnlijk niet vinden, maar ik kan dan wel met haar over boeken praten… en het vermoorden van onze slachtoffers… Uhmm.. ik bedoel… uuhh…. Oeps….). En ik zeg uiteraard geen nee als Celaena romantische strandwandelingen met me kan gaan maken haha…

2. Harry Potter
De jongen die bleef leven. Het is dus wel handig om iemand bij je te hebben die blijft leven zodat je altijd nog de kans hebt om niet dood te gaan… Oke, de jongen die bleef leven is een stomme woordgrap… Maar goed, een jongen met magische toverkunsten kan vast wel helpen met de vele toverspreuken die hij kan gebruiken! Accio lekkere hangmat en vakantiehuis!

3. Katniss Everdeen (The Hunger Games)
Uiteraard gaat Katniss met mij op een onbewoond eiland, zij heeft de Hongerspelen twee keer overleefd dus voor haar is dit een eitje! Ik laat Katniss lekker jagen met haar zelfgemaakte pijl en boog en dan eet ik elke avond wat lekkers te krijgen voor op het kampvuur!

4. Sam (Gone)
Een jongen die lichtstralen uit zijn handen kan halen is handig voor als je in de nacht wat licht nodig hebt! Ook vind ik Sam een onwijs gaaf personage waarmee ik zo goede vrienden mee zou kunnen worden, dus hij kan zeker mee!

5. Percy Jackson
Percy is als de zoon van Poseidon perfect als ik uiteindelijk een vlot bouwen om van het eiland weg te komen. Hij vraagt zijn vader even om hulp en we gaan met een enorme vaart terug naar het vasteland! En daarbij kan Percy ook onwijs goed vechten!

6. Tobias / Four (Divergent)
Als een goede Onverschrokken soldaat kan hij vast me helpen te overleven. Wie weet kan hij me nog een vechtlesje geven zodat ik tijdens mijn verblijf nog enorm gespierd word (kan ik gelijk Celaena versieren met mijn sixpack, haha!)

7. Sheldon (The Big Bang Theory)
Ja, ook mensen uit series kunnen me helpen! Sheldon is waarschijnlijk enorm irritant, maar deze genie kan vast genoeg dingen bedenken om het leven op het eiland zo aangenaam mogelijk te maken!

8. Sherlock
Mochten er doden gaan vallen (Harry Potter, Four, Celaena, Katniss en Percy zijn stuk voor stuk best gevaarlijk…) schakel ik Sherlock in om de dader te vinden! Ik hoef hem alleen niet te ontmoeten, hij kan waarschijnlijk binnen een paar seconden mijn hele persoonlijkheid doorgronden…

9. Gandalf (Lord of the Rings)
Gandalf mag dan misschien volgens alle andere eilandbewoners een oude man met een tovenaarspak zijn, hij kan waarschijnlijk wel helpen. Zijn magie kan vast wel wat fixen op het eiland, en daarbij lijkt het me heel gaaf om de grijze tovenaar te kunnen ontmoeten 🙂

10. Leo (Helden van Olympus)
Leo kan met gemak het kampvuur aansteken, maar de voornamelijke reden dat ik hem op mijn eiland wil is omdat ik waarschijnlijk heel goed met hem kan lachen!

Zo, dit is dan weer mijn TTT voor deze week. Nu wil ik ook echt op dat onbewoonde eiland zitten, ik zal vast de tijd van mijn leven hebben daar!

Welke personen mogen er met jou mee op een onbewoond eiland?

1 reactie

  1. Wat een mooi lijstje! Ik zou in ieder geval Four (Divergent), Stiles & Scott (Teen Wolf) en Stefan & Damon (Vampire Diaries) meenemen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.