TTT: Top 10 Series die ik deze zomer helemaal wil kijken

Elke week komt de Lady Library met een Top Ten Thursday, en deze week is het de top 10 series die ik deze zomer helemaal wil kijken. Ik heb wel het idee dat ik dit helemaal niet kan behalen, aangezien dit onwijs veel afleveringen bevatten. Desalniettemin probeer ik er wel deze zomer een paar af te kunnen strepen (nu is het weer echt bagger, dus dan kan ik heel vaak binnen series kijken).
Laten we beginnen! Hier is mijn Top 10 Series die ik deze zomer helemaal wil kijken!

1. Breaking Bad

Ik ben nu al in seizoen 4, en aangezien ik vorige week een hele dag non-stop Breaking Bad heb gekeken, heb ik wel het idee dat ik deze serie snel af kan kijken. Het is echt een heel goede serie, kan niet wachten om het einde te zien!

2. Claymore

Op aanraden van een vriend en vriendin van me wil ik ook Claymore gaan kijken. Aangezien ik anime erg leuk vind, zal deze serie me vast wel bevallen. En maar 26 afleveringen, dus dat moet te doen zijn!

3. Durarara!!

Ook weer een aanrader van een vriendin van me. Maar 24 afleveringen, dus deze kijk ik waarschijnlijk na Claymore.

4. Arata Kangatari

Ook dit is een anime en ik was bij aflevering 5, maar ik was gestopt met kijken voor de toetsweek. Nu heb ik dus weer zat tijd na mijn examens, dus ik ben van plan deze serie af te gaan kijken! Het is maar een serie van 12 afleveringen in het Japans met Engelse ondertiteling, maar het is best wel leuk om te zien.

5. Game of Thrones
Het eerste seizoen heb ik al gezien, nu de rest nog! Ik vind het in ieder geval een vette serie, de boeken wil ik ook nog snel gaan lezen (haha, snel, het zijn echt hele dikke pillen…)

6. Pokémon

Ik heb al veel seizoenen gekeken van Pokémon, maar ik wil eigenlijk wel verder kijken tot de nieuwste afleveringen. Dit wordt wel erg moeilijk, volgens mij zijn er 800 afleveringen en ik ben nu bijna op de helft… Dat wordt dus een flinke zit, maar wie weet kom ik wel een eind! Ik ben nu bij de regio van Sinnoh, ben benieuwd hoe ver ik zal komen!

7. Under the Dome

Deze serie lijkt me heel erg leuk, zelfde concept als Gone van Michael Grant. Ik wil denk eerst het boek van Stephen King lezen en dan de serie gaan kijken.

8. The Walking Dead

Ik hoor zo veel verhalen over deze serie, dat ik hem echt een keer moet zien! De stripboeken zou ik ook wel graag willen lezen, en het spel lijkt me ook wel best leuk.

9. Fullmetal Alchemist
Ik heb Brotherhood al gezien (de serie die de manga goed volgt), maar ik vraag me wel af wat voor einde de makers hebben bedacht voor de eerste serie, die halverwege het verhaal af gaat wijken van de manga. Het einde van Brotherhood vond ik echt geniaal, wie weet evenaart deze serie het wel…

10. Doctor Who

Een vriendin van mij is helemaal weg van deze serie en kan er echt uren over praten, dus misschien ga ik ook aan deze serie beginnen. Ook Danisnotonfire, een bekende YouTuber die echt opmerkelijk veel van mij weg heeft qua karakter, is ook een fan van Doctor Who, dus ik heb wel het idee dat ik deze serie ga waarderen.  Ik verwacht niet deze uit te krijgen aan alle andere series te zien die ik nog wil kijken deze zomer, maar laten we dit dan maar zien als een soort afsluiter mocht ik alle andere 9 series al hebben gezien.

Zo, dit was mijn Top 10 Series die ik deze zomer helemaal wil kijken. Geen idee hoe ver ik kom, maar ik ga mijn best doen om zo veel mogelijk te kijken (en ja hoor, nu is het opeens lekker warm en zonnig weer buiten, dan wil je toch liever buiten zitten…). Wie weet kan ik met vrienden nog wat marathons houden zodat ik heel snel door bepaalde series heen kom. Als ik eraan denk, zal ik aan het eind van de zomer nog even terugkijken naar deze TTT en erachter komen hoe ver ik ben gekomen.

Vanmiddag gaat mijn vliegtuig naar Barcelona, nu ga ik maar even verder met inpakken. Hoop een boel te gaan meemaken in het zonnige Spanje, wie weet koop ik nog wat leuke spullen. Uiteraard probeer ik er nog een leuk verslagje van te maken. Dinsdag komt er hopelijk weer een bericht online!
Ik ga waarschijnlijk in juli weer met een vriendengroep Londen voor een dagje, dus ik weet nog niet of ik 1 of 2 verslagen daarvan ga maken, wat vinden jullie leuker? 🙂

Zitten er bepaalde series in dit lijstje tussen die jij ook nog wil gaan kijken (deze zomer)? 🙂

3 reacties

  1. Mooie top tien! Veel series ken ik niet, maar Under the Dome lijkt mij ook wel een interessante serie. Veel plezier in Barcelona 🙂

  2. De game van The Walking Dead van Telltale is echt geweldig! De serie is geweldig en de comics zijn geweldig 😀 Nu zie ik een hoop Anime series in jouw rijtje terugkomen, die ben ik helemaal vergeten D:

  3. Claymore is tof! FMA ook, maar ik vond Brotherhood echt beter.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.