TTT: Top 10 Vrouwelijke personages in boeken

Hallo iedereen, daar ben ik weer, terug van het studentenleven uit Rotterdam! Ik heb best een leuke tijd gehad, met veel mensen gesproken (waarvan ik de meeste namen alweer ben vergeten) en me zelfs aangemeld voor een studie- en studentenvereniging. Gisteravond kwam ik uitgeput thuis dus kon ik niks posten, maar gelukkig kan ik nog even een late TTT online zetten voor jullie!

De Lady Library heeft zoals gewoonlijk elke donderdag hun Top Ten Thursday, en deze week is het de top 10 vrouwelijke personages in boeken. Uiteraard zijn er genoeg vrouwen uit boeken die mijn hart hebben veroverd, dus die top 10 maken is een makkie! En ja, alle vrouwen in deze top 10 zijn toevallig ook best knap…

1. Lucinda Price (Fallen-serie)
Het hoofdpersonage uit de Fallen-reeks vond ik in het begin al een fantastisch meisje. Ze is zo lief, en heeft iets onschuldigs, en ik las plezier naar haar zoektocht achter de waarheid tussen haar en Daniël.

2. Isabelle Lightwood (Mortal Instruments)
Isabelle is wel één van mijn favoriete karakters uit The Mortal Instruments serie. Ze is stoer en ook best grappig. Ik vond het erg leuk om een kick-ass vrouw te zien die zich redt tussen vele mannelijke schaduwjagers. Ja, die Isabelle mag mij zeker wel beschermen voor wat demonen…

3. Hazel Grace (The Fault In Our Stars)
Hazel vond ik echt een zeer geloofwaardig personage en ze heeft me meegenomen in een achtbaan van emoties (die alleen omhoog gaat natuurlijk  😉   ). Ze is zo bescheiden en aardig dat je wel van haar moet houden! Ze wilt geen ”granaat” zijn en probeert dan niet te veel in andermans leven te komen, wat ik heel bijzonder vindt.

4. Thalia Grace (Percy Jackson & Helden van Olympus)
Thalia, de dochter van Zeus, heeft mij binnen een paar bladzijdes al op een half-goddelijke manier betoverd (half-goddelijk, ik ben weer bezig met woordgrappen…). Ze is zo stoer en wat ik me van haar voorstel, is ze echt een ruige rockchick. Ik vond het ook echt geweldig toen ze even terugkwam bij Helden van Olympus, ze is zo cool!

5. Celaena Sardothien (Throne of Glass)
Ik heb nog nooit zo’n perfect kick-ass vrouwelijk personage Celaena gezien in boeken. Ze is een sluwe moordenaar, is heel sterk, maar ze leest daarna ook nog veel boeken en ze speelt piano… Een stoere vrouw die veel boeken leest… Wauw… Waar zijt gij o waar zijt gij mijn Celaena!?

6. Alaska (Looking For Alaska)
Ik weet het, alweer een boek van John Green, maar Alaska vind ik zo’n leuk personage! In het begin is ze zo wisselend, of ze is gezellig en aardig of opeens chagrijnig en onbeleefd. Aan het einde van het boek was ik wel helemaal weg van haar, vooral door de diepere laag die je langzaam van Alaska ontdekt.

7. Meggie (Hart van Inkt)
Een lief meisje die gek is op boeken, oké dat is een leuke meid! Ik heb Hart van Inkt al een tijdje niet gelezen, maar is was wel helemaal gek van dit boek (en ik moet nog steeds het derde deel uitlezen). Ze heeft in ieder geval een goede indruk op me gemaakt toen ik voor het eerste keer dit boek las!

8. Brianna ”De Wind” (Gone-series)
De Gone serie van Michael Grant is echt geniaal, en Brianna vond ik altijd een leuk personage om over te lezen. Ze is lekker eigenwijs en supersnel (ja hoor, weer een domme grap…).

9. Hermelien Griffel (Harry Potter)
Hermelien is een onwijs coole tovenaar uit een Dreuzelfamilie. Ze is echt gek op Zweinstein en tovenarij, waardoor ze extra veel leert op school. Wat wil je ook, als je een normaal leven hebt en opeens naar Zweinstein kan en kan leren toveren, dan zal ik ook onwijs leergierig zijn! Ik kan me dan ook best inleven in Hermelien, dus zij komt ook in deze lijst te staan!

10. Sam (The Perks of being a Wallflower)
Hoewel Charlie echt een emotioneel wrak is af en toe, houdt Sam onwijs veel van hem en biedt ze hem veel steun. Ze is echt onwijs lief en daarom mag zij het laatste plekje innemen op mijn TTT. 🙂

Dit was mijn TTT voor deze week. Zitten er ook personages bij die jij ook in je TTT zou zetten?

1 reactie

  1. Interessant lijstje! Ik heb Hazel ook gekozen. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.