TTT: Top 10 Werelden uit boeken/films/series waarin ik zou willen rondlopen

Ik maak het vaak genoeg mee dat ik tijdens het lezen van een goed boek of het kijken van een film/serie enorm jaloers ben op de personages, aangezien zij in een fantastische wereld rondlopen! Een wereld vol met magische wezens, of juist een gevaarlijke maar spannende wereld, ik wil daar zijn! Het komt dan ook goed uit dat de TTT van de lady library deze week gaat over werelden uit boeken en films waarin ik zou willen rondlopen. Ik ga wel een beetje vals spelen, aangezien ik als echte fanboy ook wat series meetel in mijn TTT.

1. The Last Airbender – wereld
De wereld van de serie The Last Airbender lijkt me geweldig om te bezoeken. Vanaf de eerste aflevering was ik een enorme fan van Aang en zijn vrienden. Ik zou zo graag alle naties willen bezoeken en alle steden bezichtigen! Wat zou het gaaf zijn om te kunnen watersturen en alle mooie plekken uit het Avatar-universum te kunnen ontdekken!

2. Oer – De Held van Oer
Dit boek las ik op mijn tiende en dit boek was wel mijn allereerste fantasyboek waarin de hoofdpersoon in een magische wereld terecht komt, vol met trollen, nimfen en vele andere magische figuren. Ik vond deze fantasywereld zo mooi, ik wilde er naartoe! Sindsdien wilde ik nog veel meer boeken lezen die zich in een andere wereld afspelen.

3. Noorderlichttrilogie
In de wereld leven met een deamon zou fantastisch zijn! Daarbij lijkt me het koude landschap me behoorlijk indrukwekkend en zou ik Lyra’s Oxford zeker willen zien!

4. Zweinstein – Harry Potter
Terecht komen in Zweinstein, rondlopen in Zweinsveld en winkelen in de Wegisweg, wie wil dat nou niet? Mijn verre achternicht uit California bezoekt regelmatig de Hoggwarts wereld in Amerika waarbij ik genoeg foto’s zie van het nagemaakte Zweinstein. Daar wil ik zo graag naartoe!

5. Drakentemmers
Dit keer een game-wereld uit een boek, namelijk van Drakentemmers! Deze game speelt zich af op verschillende plekken waarbij je je eigen draak kan maken en trainen. Dit boek had me als twaalfjarige enorm in zijn greep en ik smachtte ernaar ook een draak te hebben en in die wereld te trainen!

6. Ready Player One
Ook nog een wereld over een game, namelijk de wereld(en) van Ready Player One. In deze game zijn er echt ontelbare werelden waarin je terecht kan komen, ook die van bepaalde boeken en films! Een ideale plek dus om als een echte fanboy alle werelden te bezoeken!

7. Pokémon
De zesjarige Joost roept enthousiast dat hij een Pokémon trainer wil worden, dus de wereld van Pokémon komt dan ook zeker in het lijstje te staan. Mijn nostalgie laat me niet in de steek, de wereld van Pokémon vond ik zo leuk! Het lijkt me nog steeds wel gaaf om echt in die wereld te stappen, eigen Pokémons te hebben en langs alle regio’s te gaan. Aangezien deze serie voor kinderen is, is het enige gevaar Team Rocket, maar ook die halen weinig uit. Een trainer zijn in de wereld van Pokémon is toch wel een groot avontuur en daarom komt ook Pokémon in mijn TTT!

8. Middle Earth – The Hobbit & The Lord of the Rings
Ik heb vorig jaar een tijdje Lord of the Rings Online gespeeld, en man, wat was dat cool! Ik liep gewoon door het rijk van de elfen en Hobbitstee! Ja, Middle-Earth is behoorlijk gevaarlijk, dat wel, maar daarnaast ook een prachtige wereld om te verkennen!

9. Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Eén van mijn favoriete anime komt zeker op de lijst te staan. De wereld van Fullmetal Alchemist is zo mooi, de landschappen zijn zo verschillend en de steden zien er ook geweldig uit. Deze wereld ontdekken en daarnaast wat alchemie leren lijkt me ontzettend gaaf!

10. Terra Nova
Terra Nova is een serie van 1 seizoen (en vervolgseizoenen komen er niet aan, terwijl het zo’n goede serie was!) waarin de mensen uit de toekomst via een tijdmachine in de tijd van dinosauriërs komen, omdat het huidige milieu van de aarde helemaal is verpest. Grote groepen komen dan aan in de tijd van dinosauriërs. Het mag dan wel gevaarlijk zijn, hun basiskamp is redelijk veilig en de ongerepte natuur is toch wel een bezoekje waard als je het mij vraagt.

Dit was mijn lijstje weer voor deze week. Staan er een paar van deze werelden ook in jouw top 10?

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Jaa, Pokemon! Dan gaan we samen op reis om alle Pokemon te vangen, haha :p

  1. Deal! 🙂 Maar dan gaan we ook echt ALLE Pokémon vangen, en OVERAL naartoe, aahhhh Pokémon!!! :’)

  2. Ik doe ook mee!

  3. Jaaaa 😀 Kom maar op met die legendaries!

 2. Haha ja, vroeger wou ik ook graag in ‘Pokémonland’ wonen 😀 En Terra Nova moet idd supercool zijn, je herinnert me eraan dat ik deze serie echt nog eens moet kijken, ondanks het feit dat het maar 1 seizoen is!

  1. Vroeger zei ik altijd dat ik later ECHT op reis zou gaan om net als Ash Pokémon meester te worden, jammer genoeg hield mijn moeder me liever thuis 😉 Terra Nova is echt heel gaaf, het is echt zonde dat seizoen 2 niet komt, terwijl het wel de bedoeling was dat er een vervolg kwam!

 3. Pokemon en The Last Airbender, dat ik daar niet aan gedacht heb! Dan had ik mijn Top Ten Thursday nog vol kunnen maken, want ik kon geen nummer 10 verzinnen, haha. Vooral The Last Airbender lijkt me cool. Ik zou dan echt wel zo’n supertoffe waterbender willen zijn of zo. En dan elke dag thee drinken bij het theehuis van Iroh. Toffff!

  1. Yeahh hoera voor de Waterstam! 🙂 Ik wil ook met Bumi door de Omashu-glijbaan haha 🙂

 4. Je hebt een hoop originele werelden!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.