TTT: Top 10 Zwarte boeken

De laatste paar weken heb ik nauwelijks meegedaan met de Top Ten Thursday van Zon en Maan, maar deze week doe ik weer gewoon mee! Deze top 10 staat namelijk in het teken van zwarte boeken. Aangezien ik alle TTT’s op het gebied van boeken gesorteerd op kleur heb gedaan, doe ik met deze uiteraard gewoon mee! Ik heb genoeg zwarte boeken in de kast staan, dus ik kon makkelijk 10 boeken uitkiezen die het lezen waard zijn! Ik heb de boeken op willekeurige volgorde uitgekozen. Geniet van alle boekentips!

 

1. Gone #`1 Verlaten – Michael Grant – Recensie

Gone is één van mijn favoriete series. Ken je de serie Under the dome? Dit is ongeveer hetzelfde concept, alleen leven er in de koepel alleen maar kinderen van maximaal 14 jaar oud. Als je 15 wordt, ben je POEF verdwenen! Niemand weet wat er gebeurt als je 15 wordt en daarbij zijn er een paar kinderen die speciale krachten krijgen. Tel daarbij nog wat gevaarlijke kinderen bij op en een mysterieus en angstaanjagend wezen en je hebt de serie Gone! Gone is zo gruwelijk spannend en af en toe misselijkmakend door de onvoorstelbare taferelen…

 

2. Blackcoat Rebellion #1 Marionet – Aimée Carter – Recensie

Marionet is een dystopisch verhaal waarin een meisje van een lage rang ontvoerd wordt om een transformatie te ondergaan. Er is namelijk een meisje van het koningshuis gestorven en de hoofdpersoon krijgt het uiterlijk en moet ze een rol gaan spelen. Een spannend verhaal vol intrige en onverwachte plotwendingen.

 

3. Anna #1 Anna Dressed in Blood – Kendare Blake – Recensie

Anna Dressed in Blood deed me veel denken aan Supernatural. Een bovennatuurlijk en eng boek! Helaas vond ik het tweede deel niet zo spannend als het eerste deel, maar het is wel een ontzettend gave duologie!

 

4. Het rampzalige verhaal van jou en mij – Jess Rothenberg – Recensie

Het verhaal leek me best interessant (een meisje die na haar dood nog kan zien wat er verder gebeurt in haar wereld), maar ik wist niet dat het zo’n emotioneel boek was! Ik was boos tijdens het lezen, werd woedend, maar dat veranderde in pijn en verdriet, vreugde en plezier en nog veel meer. Dit verhaal vond ik echt geweldig en dit boek wil ik zeker een keer gaan herlezen.

 

5. De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #4 De Necromancer – Michael Scott – Recensie

Deze serie was de eerste serie die ik recenseerde op mijn blog en ik had er echt van genoten! De eerste paar delen hadden soms wat minpunten, maar het werd steeds beter naarmate de serie vorderde! Vooral het einde was zo episch en maakte alle minpunten van de serie helemaal goed.

 

6. De Hongerspelen #1 De Hongerspelen – Suzanne Collins

Do I need to say more?

 

7. Drakentemmers – Emma Maree Urquhart – Recensie

Drakentemmers is echt een fantastisch boek dat ik 10 jaar geleden heb gelezen en toen zo geweldig vond! Een boek waarin een meisje terecht komt in een game over draken en het spel moet uitspelen samen met haar draak en bondgenoten. Het leuke is ook dat de schrijfster gewoon een tiener was toen ze dit boek schreef, wat een talent!

 

8. Fire Sermon #1 Vuurpreek – Francesca Haig

Dit boek komt in oktober uit en rond die tijd komt ook mijn recensie uit, maar ik kan alvast zeggen dat het echt een geweldig boek is en JE MOET HET LEZEN WOW SO MUCH EPICNESS WOW WOW WOW.

 

9. Half Bad #1 Half Zwart – Sally Green – Recensie

Half Zwart gaat over Nathan, zijn moeder is een goede Witte heks, maar zijn vader de meest slechte en beruchte Zwarte heks. Welke kant Nathan kiest? Ja, dat is nog maar de vraag. Sally Green schrijft ontzettend duidelijk en heeft af en toe een bijzonder vertelperspectief. Ik kan niet wachten op het derde deel in deze serie! En hé, er staat zelfs zwart in de titel! Krijgt dit boek dan dubbel zoveel punten in mijn TTT?

 

10. Fallen – Lauren Kate

Deze box is van de serie Fallen, een liefdesverhaal met engelen. Ik ben niet van de zwijmel-liefdesverhalen, maar Fallen heeft wat elementen die ik erg goed vond. Vooral het derde en laatste deel vond ik heel interessant, vooral alle backgroundinformatie en de ontknoping vond ik heel fascinerend. Nu maar hopen dat de film snel verschijnt in de bioscoop!

 

Dit was dan mijn top 10 voor deze keer. Zwarte boeken vallen bij mij dus behoorlijk in de smaak…

Wat is jouw favoriete zwarte boek?

 


2 reacties

  1. Gone is ge-wel-dig! En de Hongerspelen ook natuurlijk! De rest van de boeken ken ik niet/heb ik nog niet gelezen, maar Half Zwart klinkt cool.

  2. Half Zwart wil ik ook nog gaan lezen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.