8 jaar blogger, 3.253 blogs, 1 fantastisch mens

We zouden willen dat we dit bericht niet hoefden te schrijven, maar helaas is het de werkelijkheid. Onze lieve Joost is er niet meer. Op 13 april 2022 is hij plotseling overleden aan het influenzavirus. Op zondag de 10de werd hij ziek en 3 dagen later is hij overleden. Het blijft onwerkelijk en het verdriet is onvoorstelbaar. Onze Nerdy Geeky Fanboy, een zon voor de mensen om hem heen. Een goede vriend. Een lieve zoon en broer. En een geweldige levenspartner.

Joost was een ontzettend lieve, leuke en grappige jongen met een enorme passie voor alles wat geek is. Of het nou ging om boeken, films, games of anime, hij omarmde het: zijn enthousiasme was zo aanstekelijk dat je niet anders kon dan het ook leuk te vinden.

Zijn website is hier een goed voorbeeld van. Het begon als een plek waar hij kon praten over zijn passies en het is inmiddels uitgegroeid tot een uniek platform. In de jaren dat hij deze blogs heeft geschreven, publiceerde hij er 3.253! Met recensies over van alles en nog wat, (geeky)uitjes, levensupdates en opiniestukken. Het was zijn grote trots. Joost heeft in de afgelopen jaren op deze website zoveel lieve volgers geïnspireerd. Zelfs met een fulltime baan zorgde hij ervoor dat er elke dag een nieuwe blog online kwam. Niet omdat dat moest, maar omdat hij gewoon zo veel te vertellen en te delen had. En wat zijn we daar nu dankbaar voor.

Zijn website was zijn passie. En daarom gaan we er natuurlijk ook voor zorgen dat zijn website blijft bestaan. We zien nog steeds dat mensen zijn recensies opzoeken en troost halen uit zijn mooie persoonlijke blogs, en dat is voor ons net zo goed. Dus met heel veel liefde gaan we deze website in de lucht houden, en we hopen dat jullie daar net zo veel plezier uit halen als dat wij dat doen.

Als laatste willen wij jullie meegeven wat wij al op meerdere plekken en momenten hebben gezegd. Laten we allemaal iets meer zijn zoals Joost. Hij was namelijk een in en in goed persoon. Hij stond altijd voor iedereen klaar en verwachtte er nooit wat voor terug. Hij was de positiviteit zelve en kon een kamer laten oplichten met zijn zonnige karakter. Hij was altijd zichzelf, zelfs wanneer mensen hem een vreemde vogel vonden. Juist dan! Laten we daar allemaal een voorbeeld aan nemen. Ga eens langs bij iemand die het moeilijk heeft en neem een goed boek mee. Hou jezelf niet tegen om iets te doen wat jij echt graag wilt doen.

Wees lief voor jezelf en een ander. De wereld is een stuk donkerder nu hij er niet meer is, dus laten we met z’n allen wat meer zijn zoals hij was, om de wereld toch weer wat mooier te maken. We gaan hem zo ontzettend missen, maar we gaan met veel liefde deze website opnieuw en opnieuw lezen en genieten van wat een fantastisch persoon hij was. We zijn dankbaar voor de tijd die we met hem hebben gehad. Hij zal nooit en te nimmer vergeten worden.

Rosanna, Cora, Hans, Daniëlle en Jesse

13 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Er staat een ZomerLezen in de planning met als thema ‘boeken van overleden auteurs’. Ik zal daar ook een linkje plaatsen naar NerdyGeekyFanBoy, want dat verdient Joost.

  • Vivian op juli 1, 2022 om 12:23 pm
  • Reageer

  O Joost, je wordt zo onwijs gemist maar ook met heel veel liefde herinnerd ♥️ Veel sterkte voor jullie allemaal en wat mooi dat de site in de lucht blijft! Ik weet zeker dat hij daar daarboven in zijn gigantische bibliotheek blij mee is ♥️

 2. Hij was echt een fantastisch mens. Wil nog steeds een artikel aan hem wijden maar kan de woorden nog steeds niet vinden.

  We zullen hem altijd missen. Het blijft ook dubbel dit jaar viert mijn website ook het 8 jaar bestaan. Dankzij hem doe ik nu 1000 vragen aan jezelf en zal hem in de pagina naar de vragen hem eren.

 3. Ik mis je, Joost

 4. Joost, ik mis je nu al. <3
  Het is zo'n gek idee dat we je nooit meer zullen zien en spreken. Ik denk met veel plezier terug aan onze belevenissen samen.

  Heel veel sterkte aan Rosanna, Cora, Hans, Daniëlle en Jesse, en iedereen die jou ook mist. <3

 5. Heb Joost nooit persoonlijk gekend, maar las wel graag zijn posts / recensies.
  Heel veel sterkte aan familie en vrienden.

 6. Wat missen we je, Joost. Ik kan me het leed van familie en (nabije) vrienden niet voorstellen. Zelfs voor volgers en iemand zoals ik, die je soms sprak op Instagram en evenementen en met plezier je blog las, was je een geweldig persoon en inspiratie. Ik wil zoveel dingen zeggen, maar vooral: Dankjewel.

 7. Wat mooi dat jullie Joost zijn site in de lucht houden! Ik vond het altijd heel leuk om zijn recensies en persoonlijke gebeurtenissen te lezen! Ik zal altijd terug blijven denken aan alle leuke en grappige dingen die we hebben meegemaakt!

  Nogmaals heel erg veel sterkte met dit verlies <3

 8. Wat een mooi eerbetoon voor een mooi mens <3
  Je wordt gemist Joost.

 9. Dag, Joost ♥️

  • storiesofwonderland op augustus 4, 2022 om 1:41 pm
  • Reageer

  Ik kan het niet bevatten. Ik volg Joost zijn blog al jaren. Ik keek zijn Youtube filmpjes en luisterde de podcast die hij mede hostte. Ik las altijd graag zijn wekelijke avonturen, de anime aanraders en de lijsten die hij maakte van boeken/films/series die er uit kwamen. Ik las bijna al zijn artikelen. Woorden kunnen niet uitdrukken hoeveel sterkte ik zijn nabestaanden toe wens

  • Wim Oostindier op december 13, 2022 om 12:44 pm
  • Reageer

  Lieve mensen, ik heb net vandaag zijn blog over “Hoe leer ik Japans” ontdekt. Wat een helder en leuk stukje!
  En nu lees ik hier, dat hij is overleden. Echt heel triest en jammer. De tranen schieten me in de ogen.
  Deze blog is een dijk van een monument voor hem.
  Heel veel sterkte met jullie verdriet.
  Ik ben part-time docent Japans en was onder de indruk hoe hij zo perfect voor zichzelf een leerweg heeft uitgestippeld.

  • O.Anon op mei 24, 2024 om 12:35 pm
  • Reageer

  I only just found his blog due to a dutch assigment i was doing research for. I found his reviews to be very charming, and i got a bit hooked into reading. It was definetly a shock to find out he has passed away. I can’t imagine how it must have felt when it had happened, and now still, to all those close to him. It may have been 2 years now, but i still send my deepest condolences to everyone who knew him. All that he has written here is full of life and character, and im sure it will remain so forever.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.