Anime/Manga tentoonstelling bij het Sieboldhuis

Deze maand is er in het Sieboldhuis in Leiden, een Japans museum, een tentoonstelling over manga en anime uit de afgelopen 60 jaar. Ik ben samen met mijn neefje er naartoe geweest (hij is tenminste een trouwe fanboy van Pokémon), dus zijn we maar gaan kijken. En… Hoe… Leuk… Was… Dat! Hier de link naar de pagina van de tentoonstelling.

De tentoonstelling zat op de tweede verdieping, dus na al het trappen lopen kwamen we aan bij de kamer vol in het teken van manga en anime. Hoewel ik toch wel veel anime ken (niet heel veel gezien, maar ik ken wel wat series bij naam en uiterlijk), maar er waren genoeg series die ik nog niet kende!
Het gave aan deze tentoonstelling was ook de vele levensgrote beelden van bepaalde personages uit series! Bij elk stuk van de tentoonstelling stond een bepaald decennia centraal waar je de meest bekende series uit zag. Er stond zelfs een soort slaapmaker in het teken van Hello Kitty om aan te geven hoe fanatiek Japanners zijn met hun series (en geloof me, ze zijn behoorlijk fanatiek).

Ook een van de favoriete dingen die mijn neefje en ik zeker uitprobeerden waren de onesies van onder andere Pikachu. Daarna flink wat foto’s gemaakt van ons in een Pikachu-onesie. Er waren uiteraard ook wat andere pakken, maar deze kende ik niet zo goed.

Ook wat ik heb geleerd in het museum: elke stad in Japan heeft zijn eigen mascotte! Het was echt heel grappig om al die mascottes te zien (zie de foto voor de mascottes). 

Er stond ook telkens een muziekje op van een mascotte van een bepaalde stad, echt komisch hoe debiel het eruit zag!
Daarna deden mijn neefje en ik nog mee aan een tekenwedstrijd waarbij je zelf je eigen mascotte kon ontwerpen (oké, ik ben dan al 19, maar wie weet win ik nog wel). Voor de rest zijn we nog langs de andere kamers geweest van het Japanse museum, en ook dat zag er gaaf uit! Echte Japanse kunstwerken en spullen, zeker de moeite waard om te bekijken 🙂  (en nu wil ik zo graag naar Japan toe, dit land lijkt me na dit museumbezoek nog leuker!)

Aan het eind van ons museumbezoek hebben we allebei nog een leuk manga-tekenboek gekocht. We zijn allebei een stelletje tekengekken, dus deze moesten we hebben! Achteraf nog even langs de boekhandel geweest en mijn neefje getrakteerd op de MacDonalds. Beide weer een leuke middag gehad en als klap op de vuurpijl, wij met een prachtige Pikachu-onesie 🙂 Mocht je ook nog de tentoonstelling bezoeken, dit kan nog deze maand, daarna is die weg! (en het is echt superleuk, dus zeker doen als je in de buurt bent en gek bent van anime en/of manga!)

2 reacties

  1. En in welke plaats is die tentoonstelling precies?

    1. Leiden! 🙂 Zet het er gelijk bij!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.