Bloggertalk #2 Twitterpagina, handig of niet?

De laatste maand merk ik dat mijn blog veel bekender is geworden in boekbloggersland. Ik heb zo’n idee dat ik zo maar de 100 volgers op Bloglovin kan gaan halen, en ook op Facebook heb ik veel volgers (boven de 60), waarbij veel mensen geen Bloglovin hebben. Het aantal volgers zit dus boven de 100 en mijn views zijn ook gigantisch gestegen als ik het vergelijk met een paar weken terug. Ik ben deze weken in contact gekomen met Clavis waar ik ook een recensie-exemplaar van kreeg. Misschien ga ik binnenkort mezelf nog bekend maken bij andere uitgeverijen, zodat deze Fanboy vaker uitgenodigd kan worden voor leuke evenementen en wellicht meer recensie-exemplaren kan krijgen (dit is totaal geen must, maar het is wel gaaf dat een uitgeverij je zo waardeert dat hij een boek naar je opstuurt, daarbij heb ik nog genoeg boeken om te lezen/recenseren). Ik zie dus een aantal opties om mijn blog wat uit te breiden, en een optie daarvan is een Twitterpagina. Een tijdje terug zat ik ook nog te twijfelen of ik een Facebookpagina zou aanmaken (wat ik uiteindelijk gewoon heb gedaan uiteraard), en nu twijfel ik ook een beetje over Twitter.

Grootste nadeel aan Twitter:
– Ik heb nog nooit Twitter gehad! Ik heb dus geen idee hoe Twitter werkt. Zelf doe ik niet aan Twitter omdat ik de meeste berichten van mensen meestal onzin vind (ik keek een keer met mijn zusje mee op Twitter, en ik werd overspoeld met berichtjes van mensen die tanden poetsen, eten of slapen… Juist, vrij nutteloos dus, maar misschien niet voor een blogger!)

Voordelen van Twitter:
– Van vele bloggers hoor ik wel dat ze met Twitter meer bereiken. Ze blijken meer volgers te hebben dan op Facebook.
– Uitgeverijen komen blijkbaar sneller met je in contact door Twitter.

Zelf ben ik er dus niet helemaal uit of ik nou Twitter moet nemen of niet. Ik wil in ieder geval geen persoonlijke Twitter, maar ééntje puur voor mijn blog waar ik een post zet wanneer ik weer wat op mijn blog heb gezet. Hierbij dus wat vragen voor mijn medebloggers die Twitter hebben, het zal fijn zijn als ik wat meer inzicht heb in het blauwe vogel-social medium 🙂

– Is Twitter lastig als beginnende Twitteraar of is het redelijk snel te begrijpen?
– Zijn er makkelijke opties waarbij je post automatisch op Twitter komt te staan en hoe dat je dat? Dat is weer wat moeite die ik kan besparen 🙂
– Heb je meer volgers op Twitter in vergelijking met andere social media? En reageren je volgers ook meer op je berichten?
– Komen uitgeverijen sneller met je in aanmerking op Twitter?

Hopelijk kunnen jullie mij een zetje in de goede richting geven, alvast bedankt voor het helpen 🙂

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben pas opnieuw begonnen met een boekenblog, maar heb ook meteen een Twitter account aangemaakt. Eigenlijk spreekt het allemaal wel voor zichzelf. Als je een review plaatst op Goodreads kun je dit ook automatisch tweeten. Ik kreeg hier zelf meteen een persoonlijk bericht van de schrijfster op. Dat soort dingen vind ik wel heel erg leuk aan Twitter. Groetjes Kiki ( kikileest.blogspot.nl)

 2. Hi Joost,

  Ik ga al een tijdje mee in (internationale) boekbloggers land, en ik moet zeggen dat ik met twitter de meest mensen bereik, ik heb meer dan 600 (vaste) volgers en ben via deze weg ook al meerdere malen benaderd door schrijvers en uitgeverijen.

  Met twitter kun je dus een groot publiek opbouwen, het nadeel van twitter vind ik wel de grote mate van onzin die je er op tegen komt, nutteloze tweet over idd tandenpoetsende mensen, of eindeloze retweets.

  Ik gebruik daarom twitter puur en alleen als extra promotie tool voor mijn blog.

  Groetjes
  Irene @ IJskoudepassie.com

 3. Ik vind twitter handig en grappig. Ik deel er dingen die ik niet zo snel op facebook knal en laat er een stukje Emmy mee zien. Daarnaast is het op die manier net iets makkelijker om iets te delen. Vragen aan bol? Altijd via twitter.. Want je hebt echt ZO antwoord. Ik moet eerlijk zeggen dat ik je al een paar keer wilde taggen, maar dat kon natuurlijk niet. Huilie.

 4. Ik vind Twitter handig, maar niet zo overzichtelijk. Het gaat immers allemaal wat snel én wordt heel veel in het rond getweet. De ene keer bevat zo’n twee interessante info maar vaak ook helemaal niet. Zelf probeer ik er af en toe iets te posten dat ik nog niet op mijn blog of Facebook-pagina heb geplaatst. Zo post ik op mijn Facebook-pagina ook weer dingen die op de blog minder aan bod komen. Deels overlapt de informatie dus wel, maar het wordt leuker wanneer je af en toe ook iets extra plaatst dat je volgers op je andere kanalen nog niet hebben gezien.

 5. Ik gebruik Twitter wel, maar niet enorm om te netwerken oid. Wel vind ik het supergaaf als uitgeverijen me gaan volgen. 😀 Ben zelf gewoon gek op Instagram . Ik hou van foto’s. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.